LogMeIn

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Usposobil sem LogMeIn povezavo mes službenim XPji in domačim Ubuntujem.
Vse deluje kot je treba le šumniki so mrtvi.
Morda kdo ve če jih da nastaviti.

Hvala!

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja to sem opazil, da mi iz očetovega XP laufa BP.
Bom probal še Xp v virtualbox rukn pa če dela.

Ima morda kdo še kakšno zamisel kako uspostaviti remote desktop do računalnika. Pri LogMe In mi je bilo najbolj všeč glih to, da si na drugem računalniku rabil samo program za srfanje po netu. Praktično je dosegljiv iz povsod (OK pazit je treba na varnost).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Ja to sem opazil, da mi iz očetovega XP laufa BP.
Bom probal še Xp v virtualbox rukn pa če dela.

Ima morda kdo še kakšno zamisel kako uspostaviti remote desktop do računalnika. Pri LogMe In mi je bilo najbolj všeč glih to, da si na drugem računalniku rabil samo program za srfanje po netu. Praktično je dosegljiv iz povsod (OK pazit je treba na varnost).

In zakaj rabiš to povezavo (namen)? Na ubuntu se med drugim lahko priklapljaš še preko drugih načinov, samo povej kaj potrebuješ da ti "pomagam" svetovat!
grin1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sej ni problem v povezavi na Ubuntu. Rad bi se povezal na XP v službi, da lahko kaj postorim od doma in mi ni treba vedno viset v pisarni.
Zatakne se mi povezavi iz Ubuntuje na XP mašino, ker šumniki štrajkajo.

Če imaš še kakšno drugo simpl rešitev z besedo na dan.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Sej ni problem v povezavi na Ubuntu. Rad bi se povezal na XP v službi, da lahko kaj postorim od doma in mi ni treba vedno viset v pisarni.
Zatakne se mi povezavi iz Ubuntuje na XP mašino, ker šumniki štrajkajo.

Če imaš še kakšno drugo simpl rešitev z besedo na dan.

Ubuntu na XP torej?

V ubuntuju imaš (po defaultu mislim da) "remote desktop viewer" aka. vinagre, poglej v meniju pod "network" podmeni. S tem se lahko povežeš na vse windows mašine, ki imajo vključen VNC server (recimo RealVNC) ali pa na druge linux sisteme (SSH).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
A ni pri tem potem problem s porti na firewallu? Neki sem bral, pa nisem imel glih časa se poglabljat.
Kaj pa varnost pri tej povezavi?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
A ni pri tem potem problem s porti na firewallu? Neki sem bral, pa nisem imel glih časa se poglabljat.
Kaj pa varnost pri tej povezavi?

Ja, mislim da rabiš en odprt port. Načeloma ga lahko izbiraš, tako da verjetno to ni nek hud problem?!

Za varnost nisem 100%, ampka glede na to da gre za streamanje nekega "vizualnega" toka je take zadeve težko prestrezat in zlorabljat. Še vedno verjetno obstaja možnost izbire SSH tunnelinga ali pa VPN kanalov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Za varnost nisem 100%, ampka glede na to da gre za streamanje nekega "vizualnega" toka je take zadeve težko prestrezat in zlorabljat.
Sploh ni težko. So tudi "one-click" recepti na netu, kako preko tega prevzameš nadzor nad tujim PC-jem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Vsekakor, veliko ljudi hoče dobiti nadzor nad tvojim PCjem!
cheer.gif
Kot sem že dejal se da lahko stream v SSH tunel pa je težava rešena.

Sicer pa za mission critical dostope se uporablja konzola pa SSH, pika in amen!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V osnovi ja. Samo ponuja dosti več možnosti, je tak, kot da bi res sedel pri oddaljenem računalniku, z zvokom vred. Pa tudi drugače je odličen za oddaljen management podjetja - imaš lahko vse računalnike na kupu in vidiš če so posodobljeni, če so ugasnjeni, kak dolgo ugasnjeni itd itd.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Zanima me za teamviewer, kaj moram imeti instalirano.

Imam osrednji računalnik, s katerega želim dostopati do ostalih dveh, ne tej mam full verzijo Teamviewerja. Na tistih dveh pa bi rad imel instalirano samo zadevo, da bi s tega glavnega se lahko povezal na njiju, nočem pa, da se je možno iz tistih dveh povezavati kam,
še najmanj na mojega, ko me recimo ni pri računalniku.

Seveda mora zadeva delovati tako, da se lahko jaz kadarkoli povežem na oba računalnika, ko sta prižgana, brez, da moraš na drugi strani vpisat geslo.

Kaj torej instaliram na drugih dveh računalnikih oziroma kaj moram posebej nastavit, da ne moreš na moj glavni računalnik?

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Saj se ne more kar nekdo povezati prek Teamviewerja na tvoj računalnik! Vnesti je potrebno geslo, ki se pri vsakem zagonu spremeni. Pri sebi pa lahko na računalniku nastaviš kakšno svoje zahtevnejše geslo (Personal Password), če že misliš, da bi ti kdo rad "šnofal"! Tudi na ostalih dveh računalnikih daš lahko fiksno geslo, s tem da se ti Teamviewer mora zagnati ob startu računalnika. Je pa precej moteče za nekoga, ki dela na nadzorovanem računalniku in mu kadarkoli nekdo vpada v njegovo delo. Jaz zagotovo ne bi hotel delati na takšen način, saj ti lahko potem nekdo kadarkoli napravi kakšno lumparijo, potem pa okrivi nič krivega.

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ja, sej sem včeraj poštimal.

Ne bi hotel delat tako? bi že moral... :p

Prvotno je namenjeno, če je kaj narobe z blagajno...

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Če imaš Teamviewer tako nastavljen, se lahko brez šifer in potrdila povežeš, je pa potrebna predhodna konfiguracija na tistem računalniku.

Lp,