Logitech Harmony - se da učiti?

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Se pridružujem mnenju glede Harmony One.
cheer.gif

Jaz z njim nadziram TV, AV reciever, STB, DVD, XBOX, klimo, nastavljenih pa imam 5 macrov (glej TV, glej DVD, igraj XBOX, poslušaj radio, poslušaj CD, . Vse enostavno dela, brez kakršnihkoli težav, tudi programiranje je tako enostavno, da bi bolj že težko bilo. Polnim pa ga približno na 10 dni - nismo ravno hardcore userji.

Edina težava je, ko ga žena dobi v roke - takrat pa sigurno nečesa ne bo vklopil ko bi moral...

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Sem imel enake težave. Naj drži daljinec usmerjen nekaj časa (2-3 sekunde) v pravo smer.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ja itak.... samo ženski to dopovedat... ko bi rada 10 stvari naenkrat delala... al pa jo naučit help tipko uporabljat... mission impossible

Se je enkrat repenčla kak to nikol ne dela pa sem ji vse original daljince nastavil na mizico v dnevi sobi
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kak kitajček se bi sigurno našel:) Logitech pa nima.
A to bi po youtubu pisal kr direkt na tv:)?
če imaš samsunga in iphone/ipod se dobi aplikacija, pa men se zdi, da je samsung tudi že začel delat dvojne daljince.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Rabim daljinca za 3 naprave. TV, SAT in DVBT škatlo. Ob pritisku na eno tipko naj bi prižgal TV in izbral HDMI vhod na TV-ju (ker je dvbt škatla tja priklopljena). Se s harmonyjem i300 to da? Velik plus bi mi blo to da ga nebi bilo treba polnit. Se pravi da nimam z njim nobenega dodatnega dela. Tako kot z zdajšnjimi daljinci. Kaj pa philips SRU6008?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja se da. Moji ga imajo za T2. Watch tv gumb prižge tv, priklopi na ustrezen vhod in prižge t2 škatlo. Ta se ne polni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
govoriš za harmonyja ali za philipsa? na uč mi je sicer philips lepši, držal pa nisem še nobenega. načeloma mi je vseeno, me pa ta glosi shine mal odbija.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ooops, za harmony sem govoril.
kot je @Guinness rekel, obstaja brez "i" in je mat.
Jst bi vrjetno danes mogu še enga nabavt (harmony 300), v kateri trgovini ga imajo na zalogi v lj? V enaa in mimovrste jih je zmankal.
A philips pa nima fizične tipke Watch tv? Ker je za satrejše ljudi je premikanje po meniju prej moteče kot uporabno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Tudi philips ima fizično tipko watch TV. Ob ekrančku zgoraj levo, oziroma ena izmed štirih tipk ob ekrančku. Pri philipsu me skrbi samo to da tisti displej, oziroma osvetlitev tipk ne kuri ful baterije. Ker če moram 3x na leto baterije menjat me sploh ne zanima.

Edino zdaj sem ugotovil da imam v resnici 5 naprav (še radio in hdd snemalnik). Torej harmony 300 najbrž odpade.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Rabim daljinca za 3 naprave. TV, SAT in DVBT škatlo. Ob pritisku na eno tipko naj bi prižgal TV in izbral HDMI vhod na TV-ju (ker je dvbt škatla tja priklopljena). Se s harmonyjem i300 to da? Velik plus bi mi blo to da ga nebi bilo treba polnit. Se pravi da nimam z njim nobenega dodatnega dela. Tako kot z zdajšnjimi daljinci. Kaj pa philips SRU6008?
Kolega ima Harmony 300 in je za starejše, ki imajo podobno kombinacijo top zadeva.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Še eno vprašanje: ko gledam TV in imam izbrano upravljanje DVBT-ja, potem izberem upravljanje SAT, ker bi rad gledal SAT. Mi lahko harmony 300 hkrati poleg upravljanje SAT izbere še pravi vhod na TV-ju? ali moram dat na upravljanje tv-ja in to narest ročno?
Drugače imam pa vse škatle vedno prižgane, tako da nočem, da mi hkrati še vsakič vklaplja in izklaplja naprave.

Hvala.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Sem zdaj en teden testiral philipsa SRU6008, pa me je bolj ali manj živciral cel čas, tako da ga danes nesem nazaj. Pri programiranju je več kot pol tipk treba na novo nastavit, še recimo tiste za zvok in P+ in P-, ker original preskakuje po dva programa. OK, to še nekako gre, enkrat nastaviš in čao, s tem se da preživet. Da ne govorim o tem da imam radio in TV tudi philips in da bi vsaj to lahko prepoznal tako da samo vpišem model. Seveda ni.

Naslednja stvar ki me moti je skaknje po menijih. Za prižgat TV in izbrat vhod je seveda treba nastavit aktivnost, za aktivnost pa ni posebej tipke ampak je v meniju treba na začetek in potem na aktivnosti in izbrat to aktivnost.

Tretja stvar: prevelik, predebel in pretežak.

V enem tednu mi tudi ni uspelo ugotovi zakaj aktivnost enkrat prižge TV, drugič ne, potem ugasnem in prižgem z original daljincem in potem spet dela. Podobno se je dogajalo ko sem hotel stvar ugasnit, enkrat ugasne TV, enkrat samo DVBT....blablabla....Daljinec je bil dovolj časa usmerjen v napravo...

Če seštejem vse skupaj...ne hvala...upam da harmony nima podobnih problemov. Da ne govorim o tem da ženi ni uspel niti enkrat brez težav TV-ja prižgat. Pa niti ni take sorte da bi ji bilo treba iste stvari večkrat razlagat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
harmony one ima spredaj dve oddajni diodi, tko da nese dost široko
wink-1.gif

harmony 300 pa ima pa samo eno diodo. Moji tastari imajo stb na levi strani tv-ja, tv pa ima sprejemno diodo na desni strani pa se tut kdaj zgodi da ne prižge/vgasne obojega. Morem jim prestavit, da bo vse na eni strani, potem po mojem ne bi smelo bit težav.

Kar se philipsa tiče sem se pa točno tega bal, da se je do aktivnosti potrebno priklikat skozi meni. Še dobro, da ga nisem kupil:) Harmony one ima to dobro, ker si 3 aktivnosti shraniš ka na prvi strani:)) in potem imaš lahko "nešteto" strani in na vsaki 3 aktivnosti.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Mogoče kdo ve kje se da harmony 300 dobit trenutno? Na ebayu je 25 EUR, samo hoče tip še 20 EUR za poštnino.

Na philipsu se do aktivnosti pride tako da imaš v meniju na prvi strani devices in activities, klikneš to in potem na posamezno aktivost. Men je to že preveč. Pa vsakič seveda s tipko back potem nazaj hodit. Za preklop TV/SAT/DVBT/DVD sem moral pa večinoma posebej izbirat vhod na TV-ju in potem še upravljanje posamezne naprave. Se pravi za vsako od teh dveh stvari se je bilo treba posebej po menijih sprehajat.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Na žalost se pri nas nova pošiljka Harmony 300 obeta šele v začetku februarja.