Logitech Harmony - se da učiti?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz imam 525... ne vem.. Kul mi je to, da lahko vec naprav naenkrat prizges/ugasnes. Hebal sem se pa 4 ure preden sem nastimal vse, pa se vedno mi fali knof za teletext.. pa ni mi ne vem kaj prakticno. Ce kaj ostane prizgano, se bo ob naslednji sprozitvi "akcije", naprava ugasne, velikokrat je treba it kaj po meniju sarat, da najdes kaksno tipko, ko ji imam na klasicnem daljincu takoj na dometu..

Mogoce si res nisem vse v nulo nastimal, samo po stirih urah me je vse skupaj minilo.. imam pac 3 daljince, jebiga.. TV za on/off, WD Live daljinc pa on/off za receiver..

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
heh 4 ure, to si moraš minimalno eno nedeljo od jutra naprej vzet
smirk-1.gif
to da se pa kaj ne prižge pa je zato ker ne držiš pilota dovolj dolgo v smeri komponent

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
Citat:
Uporabnik japke pravi:
ali se kateri od teh lahko uporablja tudi za upravljanje PC preko Girderja itd...? (da ima priložen še sprejemnik)
za upravljanje PC potrebuješ IR sprejemnik (ne IRDA). jaz sem prej uporabljal igorjev IR sprejemnik. Girder podpira ta sprejemnik, tako da lahko na ta način upravljaš PC s praktično vsakim daljincem. Kasneje sem Girder zamenjal z Evenghostom, ki je brezplačen, enostavnejši in bolj stabilen.
Pred par meseci pa se mi je sprejemnik pokvaril, zato sem na Dealextreme nabavil en poceni PC remote (komplet daljinca in IR sprejemnika). zadeva deluje zelo dobro, sprejemnik je zelo občutljiv. prej sem moral z daljincem cilati natančno v IR sprejemnik, zdaj kamorkoli v sobi obrnem daljinca, zagrabi. dobra stran je tudi to, da zadeva ne potrebuje nobenega programja ali gonilnikov, je čisti plug-and-play. IR sprejemnik vklopiš v USB, počakaš deset sekund in že dela. slabost je edino to, da so tipke že vnaprej sprogramirane in jim ne moreš spreminjati funkcij.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali ima kater od teh dveh modelov (555 ali one) časovni on/off naprav?

Primer:
Pustim daljinca v dnevni na mizi/kavču in mu nastavim, da mi zjutraj ob 5:30 prižge radio na jakost "35" in izbere postajo "Radio SI" ter prižge luč. Nato pa ob 5:40 radio malo stiša. Ob 6:30 pa vse ugasne.

Če ta dva nimata, ima morda kater drug daljinc (ni nujno logitech) to funkcijo?

Kako kupit model 555 z modro osvetlitvijo:)?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Mogoče kdo ve kateri bi bil najcenejši daljinec, ki bi se ga dalo kombinirat tako, da npr z tipko za vklop vklopiš TV in Stb, potem programe menjaš na stb in glasnost na TV. To je pa tudi vse kar se potrebuje. Imam kup ljudi tu okrog, ki so šli na digitalno ktv in imajo probleme s kombiniranjem dveh daljincev...

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Verjetno je isto kot pri ostalih.. ustvaris activity, nastavis stb+tv in kaj kdo naredi ob vklopu/izklopu - kateri spreminja kanale - zvok ..

Saj to je poanta programirljivega daljinca
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sass pravi:
mogoče X10 Icon Remote - the Logitech Killer

men je tale mal sumljiv, ker v vseh predstavitvah o njem je glavno to, da imaš lahko slikco od kanala na ekrančku. Pa to, da ne potrebuješ pc za programiranje, ampak ima že en kup kod kar v sebi.

Vrjetno zna delat vse to, samo cena pri nas je okol 70€. Tudi iz tujine ni kaj velik cenej, če ne naletiš na akcijo. So ga pa imeli v usa, za samo 25usd. Sam stvari od tega proizvajalca iz usa niso kompatibilne z našimi, ker imajo drugačne frekvence. Ok razen IR je vrjetno enak ja:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
harmony one podpira 15 naprav*, ima touch screen**, osvetlitev tipk in motion senzor (se mi zdi da ima tudi 555 to), je bolj fency ko pridejo kolegi na obisk:), zaradi ekrančka pa motion senzorja je mogoče poraba baterije večja (moj par dni zdrži).

*jst krmilim tv, 2x receiver, siol box, xtreamer, lightmanager In imam 7 activitys

**touchscreen: v praksi me je malce razočaral, ker ne moreš slepo klikat po njemu, ampak moreš vedno pogledat kaj boš kliknil. Je pa super ker imaš lahko gor več funkcij in je bolj pregledno.

Če te dnar tišči kupi one:)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Če te dnar tišči kupi one:)
No, saj to je to. Že nakup 555 se mi zdi ogromno denarja za daljinca...

555 ima prav tako 15 naprav (ne vem pa koliko activitys, toda 4 so nujne), rabim pa za TV, STB, stolp, ojačevalec in xtreamer. PS2 in klima pa še za preseravanje zraven, ker neke uporabne vrednosti tu ne vidim. Motion senzor ne vem čemu bi sploh služil.

Za izgled in touchscreen mi je vseeno...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pol pa nimaš kaj več razmišljat, pa vzem 555. Dnarja je pa res velik ja.
Motion senzor je zato, da ko ga v roke primeš se osvetli tipkovnica in ekran. Men zlo uporabna funkcija.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam 555. Furam vse to, kar si ti napisal. Motion senzor je pa to, da ti daljinec zasveti že, ko se mu približaš. Baterijo sem pa v dobrih dveh letih enkrat zamenjal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Moj One ne zasveti ko se mu približam. V nastavitvah pa tudi nisem nič našel. Any idea?

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Ko ga premakneš ti zasveti, ne ko so približaš.
Jaz gha polnim na 3-4 dni, ker ga kar veliko uporabljam, pa še otrok tudi.
Naekranu imaš tudi Favorites s slikicami (logoti) kanalov, otrok sam brez problema prestavlja programe
cool-1.gif

To je bilo zelo dobro porabljenih 129 EUR.
cheer.gif