Ločenci in otroci ločencev

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vloga jedine.
1. točka
16.3.2015 se je oče pritožil, da otroke ne dajem v primerni obutvi. Hči sem na stik dala v škodnjih, ker je ta dan močno deževalo in so škornji edina primerna obutev.

dejstvo:
http://www.meteo.si/met/sl/app...GdlJnOn0UQQdSf;
dežja je bilo 0,0 mm ta dan.

Vse to je sicer bedno in pod nivojem vsakega zdravega razuma... AMPAK, SHRANI in PRIODOBI vse take dokaze, kot si ga navedel zgoraj.

Ko boš par njenih laži takole ovrgel, bo tudi sodnik spoznal, da ni vse tako z njene strani, kot pravi.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Pa ne bi ti pogledal sodnice v oči in vprašal, če se ji zdi jedina čisto zdrava v glavi?

Kaj bi zdaj ona rada sploh? Še bolj omejila stike z otroci? S kakšnim razlogom? Ali bi rada večjo preživnino?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na družinskem sodišču je sodnica norela, jo 'napizdevala', a zadeva ne pomaga. je tudi jasno dala vedet, da sva midva tista, ki lahko končava zadevo. in večkrat je rekla, da kaj se gre. ampak to je to. ko sem dokazoval, da laže, je šlo to mimo. nobenih sankcij. pa laži niso bile male ampak konkretne.

sedaj smo na drugem sodišču. izvršba za onemogočanje stikov. je priznala, da je naredila, a tri mesece pozneje zanika. v tej drugi vlogi morje laži, kot je tale z obutvijo. potem dnevnik vseh izvedenih stikov in navedbe, da otroci pridejo vedno nazaj raztreseni. me ima, da jo toži, ker ne poskuša zaščititi otrok pred takim očetom. 19 strani pljuvanja, laganja, domišljanja. ena stran je pa glava odvetniške pisarne in naziv dokumenta.

žalostno je to, da odvetniki igrajo te igre. prejšnja odvetnica in sedaj ta. da odvetnik nima toliko sočutja, obraza, morale, da ji reče, gospa..denar mi diši, ampak tole so laži in to slabe. včasih imam občutek, da se odvetniki prav zavestno trudijo, da jo dobim na lažeh, a da ne morejo odsloviti denarja.

kaj hoče? ne vem. pravi, da ima denarja premalo in da letno za tri otroke porabi 1000€ za obutev. v zadnjih letih sem videl tri pare nove obutve. ostalo rk in karitas.
stike pravi, da ne omejuje in ne želi omejit, a to spet ni res.

ne vem. ne vem kaj nej rečem. sedaj je otroke dala v igre s prostovljci društva za nenasilno komunikacijo. pravi, da so žrtve nasilja. občutek imam, da je DNK rabil kvoto in delo za prostovoljce, pa so potegnili otroke v to. srečanja potekajo na šoli. sam sem bil proti, a me ne uipošteva. kaj lahko? tožba,

sistem pravi toži. vsaka zadeva, ki ni po zakonu, toži. trajalo bo leto, dve, tri..minilo v tem času in pustilo posledice. potem bo sklep, da se to več ne dela. in tako dalje. ni hitrega, mesečnega reševanja. nesposobne inštitucije.

nekdo z rahlimi živci in močnim čustvovanjem, razočaranjem splošno...hitro konča v črni kroniki.

ps
csd sem nekaj prosil in s eni zganil 6 mesecev. po pisanju na ministrstvo je bila zadeva urejena v dveh dneh. csd pa prizadet, da kaj se grem. pri nas deluje eno samo..nesramnost na celi črti. v nasprotnem birokracija spi in lagano dela od 7 do 15.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
1000 € za 3 froce za obutev (??!!) in ti vidiš 3 pare obutve v 3 letih? Ti frocov ne obuvaš ja, vse bolj se mi pa zdi da babi, ki nima službe, plačuješ odvetnika ki zajebava tebe
smile-1.gif
kolikor vem, se da preživnina plačevati tudi na drugačne načine kot samo keš na TRR, tudi v oblačilih, zvezkih, knjigah itd. ... pač vsaj delno, da ti froci ne bodo okoli hodili ko klošarji. Pa še baba bo mela manj denarja za odvetnike in jadranja.....

@Pumax: v teoriji je tako, seveda pa praksa daje mamam absolutno prednost pred očeti, četudi so pijanke, narkomanke, kurbe, brezposelne, manipulatorke, lažnjivke itd. ... samo da je ženska....

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
@Pumax: v teoriji je tako, seveda pa praksa daje mamam absolutno prednost pred očeti, četudi so pijanke, narkomanke, kurbe, brezposelne, manipulatorke, lažnjivke itd. ... samo da je ženska....

To je prikrita de facto pozitivna diskriminacija o kateri ženske nočejo slišat, druga je pa recimo pokojninski sistem. Slednji je dobesedno uzakonjena diskriminacija. (ponavadi se branijo, da morajo itak vse doma delat. Seveda ni res in tudi zakona ni takega, ki bi to zapovedoval)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
1000 € za 3 froce za obutev (??!!) in ti vidiš 3 pare obutve v 3 letih? Ti frocov ne obuvaš ja, vse bolj se mi pa zdi da babi, ki nima službe, plačuješ odvetnika ki zajebava tebe
smile-1.gif
kolikor vem, se da preživnina plačevati tudi na drugačne načine kot samo keš na TRR, tudi v oblačilih, zvezkih, knjigah itd. ... pač vsaj delno, da ti froci ne bodo okoli hodili ko klošarji. Pa še baba bo mela manj denarja za odvetnike in jadranja.....

orjatu, a ti misliš, d ajaz tega ne vem in se ne zavedam? ne me imet za tako neumnega. pa misliš, da lahko spremenim? ne, ne morem.
ko se je odselila in sem se vrnil v hišo sem našel računov za dva meseca..800€ in še nekaj. račun za tečaj samoobrambe. računi za cigarete. pivo..nekaj goriva..gotove sendviče iz trgovine..enih 20 evrov pomaranč, 20 banan in ene 20 jogurtov.

dobro preberi..pomaranče, jogurt, banane..to bi bilo lahko za otroke..pa narejeni sendviči..par deset evrov. ostalo pivo, čiki, samoobramba, knjige za njo....

hudo se jaz zavedam, da bi otrok moral plavat, pa nimam od kje vzet denar, ona ga pa nameni za odvetnika. ko me je tako drkala na družinskem in sem imel dost, vsem razložil, da jih vse jaz plačujem.mojega odvetnika, sodnico, njenega, njo in da edini jaz delam in d ajim vsem vse hebem, se je njena odvetnica dvignila. sem jio lepo rekel gospa, ni panike. trdite, da delate zastonj, jaz pravim delo na črno. v njenem dnevniku pa piše..dala odvetnici 200e, dala odvetnici 400e..še mal drkite s tem pa grem na davčno. mislim jasno je, da če je odvetnica na pražakovi in dvig na ba na pražakovi in v dnevniku vpis dala odvetnici znesek enak dvigu..je vse jasno. je stara norela, potem pa utihnila s tem pro bono zastopanjem.

ampak narediti se ne da nič.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ohohoh..

včeraj se spomnim, da so mi nekoč rubili denar z računa. danes ugotovim, tako banka, da so denar res rubili, da ga je jedina dobila, da sodišče so načeloma obvestili. jedina je dobila denar, sodišču ni sporočila. banka ga je vzela, sodišče nič ne vem.

sistem izvršb. sedi 10.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Kaj če bi ti najel kakega res hudega odvetnika? Mislim takšnega, ki bi takoj poslal vsako napako tja, kamor je potrebno? Prodaj, kar imaš za prodat in plačaj pravega odvetnika, ker to, kar tu beremo, izgleda tako, kot da imaš tistega zastonj odvetnika ali kakega pripravnika.

Tvoj cilj bi moral bit prikazat jedino kot mamo, ki ima rada pivo. Še bolje bi bilo, če bi najel ostro žensko odvetnico, ki bi sodniku dopovedala, da ti ne zmoreš več, kot trenutno zmoreš in da je vse skupaj slabo za otroke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prikazati mamo kot predlagaš ni rešitev. mama se kolje sama in sama sebi koplje jamo. ne delaj drugemu, kar nočeš da drugi dela tebi. tudi za otroke ni dobrodošlo, da jim mamo uničuješ. vidijo pa kako sama uničuje.

ne zmorem več. sej res ne zmorem. ampak sistem to ne je* 5%.

glede te izvršbe sem kriv sam. odvetnik ne bi kaj dosti rešil.

je treba ločiti kaj je tvoj problem, odgovornost in kaj odvetnikov. potem pa cene. za kreganje a sem nekaj plačal ali nisem sem dal še 50% za odvetnika. mar ne bi bilo bolje plačat še enkrat in bi moji otroci mogoče kaj imeli od tega?

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu je problem sodišče
Ker v teh postopkih so odvetniki postranskega pomena

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Ziher? Zakaj potem obstajajo dobri in slabi odvetniki? Dobri so IMO zato, ker naštudirajo primer v 0 in preiščejo zakon in razložijo zadevo tako, da je podprta z dejstvi. Če pa odvetnik nekaj na hitro usput dela, pa fa je itak treba menjat.

aja btw, sem malo poguglal in pravijo v podobnih zadevah, da čeferini si kar vzamejo čas, računajo podobno, kot ostali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Družinski spori so posebnost, zato ker sodišče ne glede na zahtevke strank in odvetnik odloča "po svoje". Deca je zaščitena po ustavi.

Tu odvetnika praktično ne rabiš...

Druga zadeva pa so kakšne pravde ipd...

p.s.
čeferini ravno tako pušijo tudi na celo fronti, ne nasedat

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
In ko se gre za dobro otrok, o tem odloca le en sodnik, pac kake volje je?

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, gre pač za posebno ureditev, kao specializirani sodniki/sodnice na družinskem oddelku.

Pri nas so še igre, se vključi CSD, izvedenci itd... in na koncu, če se vleče, sledi rezultat, ki je lahko kr nekaj...

Verjetno bi učinkovala edino ureditev, da se deca odvzame, dokler se ne zmenita, pa še to je vprašljivo, ker večinoma prizadeta stran v sporu zlorablja otroke iz maščevalnosti do ex partnerja, tak da kakšnega pacienta celo boli k... , če lastna deca trpi in bi bila odvzeta, glavno da lahko nagaja ex partnerju.

Citat:

408. člen
V zakonskih sporih ter v sporih iz razmerij med starši in otroki mora sodišče po uradni dolžnosti ukreniti vse, kar je potrebno, da se zavarujejo pravice in interesi otrok in drugih oseb, ki niso sposobne skrbeti za svoje pravice in interese.

V sporih o varstvu, vzgoji in preživljanju otrok ter v sporih o stikih otrok s starši in z drugimi osebami sodišče ni vezano na postavljene zahtevke, kadar tako določa zakon, pa lahko o tem odloči tudi brez postavljenega zahtevka.

Zaradi varstva oseb iz prvega odstavka tega člena lahko sodišče ugotavlja tudi dejstva, ki jih stranke niso navajale, ter zbere podatke, potrebne za odločitev. Osebe in organizacije, ki razpolagajo s podatki, potrebnimi za odločitev, so sodišču dolžne dati zahtevane podatke tudi proti volji osebe, na katero se ti podatki nanašajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ne zeli si druzinskega sodisca. Tam dokazi ne veljajo. Tam je...

Ne zelim tukaj pisat detajlov, a bodi preprican, da je to katastrofa. Odvetnik kasira in lahko naredi 10 do 50 %, v kazenskem dela od 50 do 90%.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:

To je prikrita de facto pozitivna diskriminacija o kateri ženske nočejo slišat, druga je pa recimo pokojninski sistem. Slednji je dobesedno uzakonjena diskriminacija. (ponavadi se branijo, da morajo itak vse doma delat. Seveda ni res in tudi zakona ni takega, ki bi to zapovedoval)

Kdo vas pa sploh sili imeti familije in otroke?
hysterical-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Kdo vas pa sploh sili imeti familije in otroke?
hysterical-1.gif
To jih imamo samo zato, da nam vi samski lahko plačujete otroške vrtce, otroške dodatke in imamo olajšave pri dohodnini.
evil.gif