Ljubljana - brezvezno mesto?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.917
14.574
113
Uh, kakor vem, je narod tam po jugovzhodnem Pohorju, torej Bistrica in višje, Hoško ,Fram, Rače tja do MB in po ravnini, Polskava, Makole ipd precej bolj trd in zagaman-to je že Ingolič lepo opisal v svojih delih..nas Pohorce niti ni omenjal v tem kontekstu.;):D
to kaj si opisal je bila zibelka civilizacije od rimskih časov dalje do napoleona. :evil: zdaj imaš pa glavno prometno žilo zahod - vzhod.
makole niso v tem kontekstu.

• Haha
Reactions: Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.098
718
113
tu in tam
to kaj si opisal je bila zibelka civilizacije od rimskih časov dalje do napoleona. :evil: zdaj imaš pa glavno prometno žilo zahod - vzhod.
makole niso v tem kontekstu.
Ja saj..če je kdo padel z voza med potjo,(alko, bolezen) je tam ostal in nadaljeval (slab) rod. Mi smo pa plemeniti in smo take in drugačne podili iz svojega območja.. ;)

• Wow
Reactions: sajkek

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.098
718
113
tu in tam
Odkrito povedano - pojma nimam, enkrat samkrat so me do SLO vojne klicali na zborno mesto pri garažah Policije na Vošnjakovi, da so ugotovili, da "dužim" kombi od Modne hiše in v mirni dobi nimam kaj tam iskat.
To je to od moje poJLA kariere v "vojski".
aha..major Strehar je od nekdaj bil poveljnik Sl. Bistriškega okrožja, spoznal sem ga že na predvojaški, kasneje pa v okviru TO...življenje je končal v čudnih okoliščinah, vedel je za trgovino z orožjem.(Ložnica)