Ljubezen in romantika

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ljubezen. love. amor. sprašujem se, gre res za čustvo ali samo zgolj za komercialno oz. marketinško natego.

res je. ko nekoga spoznaš in gre za obojestransko privlačnost se čutijo tisti vsem znani metuljčki. zaljubljenost. vendar ... po 2, 3 mesecih, pol leta, po letu ... to mine. gre. in kaj nam ostane? ljubezen? ne verjamem ...

po mojem mnenju je ljubezen samo nekaj marketinškega. da se določene stvari bolje prodajajo. mislim ... če bi ljubezen resnično obstajala, potem verjetno ne bi šel čez to fazo, v kateri sem že četrtič. pa dobro, ni to toliko tisto, kar mi da misliti, temveč to ... določene osebe, katere sem "ljubil" ... jih ne vidim ne vem ... mesec, dva in pozabim na njih ... mislim, ostanejo spomnini, ostanejo v zavesti ... ampak ... stvar mine ...

res je lepo se je stiskati na kavču v mrzlih zimskih večerih ... lepo se je stiskati v poletnih večerih ob sončnem zahodu. lepo je. ampak ... am ... sem mnenja, da ljubezen ne obstaja. obstaja pa morda neka močna vez, neko močno ... recimo temu prijateljstvo, zavezništvo ... ko ti je nekdo pri srcu, s katerim se ujameš ... ampak ... po mesecu, dveh prekinjenih stikov ... če bi ljubezen obstajala - te ne bi potem vleklo nazaj?

romantika? še bolj skomercializirana zadeva. valentinovo. srčki ... čokoladice ... samo da se čimbolj prodaja in služi. bistvo neke veze med dvema osebama, ki sta si blizu niso srčki. niso darila. so medsebojno spoštovanje, zaupanje ... uživanje v bližini te osebe. da se počutiš varnega ... no, to velja bolj za ženske, za moške bi se dalo verjetno najti kakšno drugo lastnost (pa ne bi zdaj z zagotovoljenim rednim seksom, to je nekako na obeh straneh
evil.gif
)

ne vem, a je to samo ta moj filozofski ponedeljek, kateri je razglašen za najbolj neproduktiven dan v letu, ali pa je to, da ljubezen in romantika res ne obstajata golo dejstvo ...

just a thought, dejte me zdej raztrgat ...
zmaga.gif

jz grem itak izza kompa za fotič.
pozdrav.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pa dej, kolk si ti str?
bonk.gif

Malo manj babje revije beri pa kakšen hokej, karate, boks ali vsaj fuzbal začni trenirat, da se ti testosteron spet povrne.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Pa dej, kolk si ti str?
bonk.gif

Malo manj babje revije beri pa kakšen hokej, karate, boks ali vsaj fuzbal začni trenirat, da se ti testosteron spet povrne.

467716-post_slo.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Samo ena opazka : Ljubezen ni isto kar je zaljubljenost. Si pač baksus, da nisi do sedaj najdel prave ljubezni apak si samo "flikal".
Ko boš 1x naredil preskok iz zaljubljenosti v ljubezen boš videl kaka je razlika do tedaj pa malo teorije:
Prav zaradi večpomenskosti besede ljubezen, je potrebno v slovenščini uporabiti še druge besede, s katerimi opredelimo, za kakšno ljubezen gre (ljubezen do ...). Že stara grščina pa je poznala vsaj tri različne besede za ljubezen:
eros, ki pomeni vzneseno, telesno, erotično ljubezen. Latinska inačica je amor.
philia, ki pomeni ljubiteljstvo do kakšne stvari.
agape, ki pomeni ljubezen do bližnjega, karitativno dejavnost, pripravljenost pomagati. Latinska inačica je karitas
Ljubezen je poleg vere in upanja ena izmed treh duhovnih dojemljivosti oziroma milosti, t.j. darov. In izmed teh treh je ljubezen nahvečja in najpomembnejša. Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi.
Ljubezen je potrpežjiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega. Ne želi si krivice, želi pa si resnice. Vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenese. Ljubezen nikoli ne mine.
Pa veliko sreče naslednjič o boš iskal LJUBEZEN svojega življenja - vsaj toliko kot jo imaš pri fotkah - ti želim.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Dizzy, jaz te totalno podpiram!!!!
467716-post_slo.gif
ahaha LOL
smile-1.gif

x2 ČPČ
hysterical-1.gif

@dizzy, človek, kolega, bre, čovječe, man, dude..... kaj ko bi ti raje pozabil na ljubezen in bil nekaj cajta sam? se mi zdi da bi blo dobr da se mal k seb spraviš
priden.gif
preden te pokopljejo te ženske

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.503
1.220
113
o bože.... ti boš pa še moral dosti mleka pit da boš odrasel na čustvenem nivoju
rolleyes-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dolgcajt mi je.
smile-1.gif

@tiste, ki vas skrbi zame, da me bodo ženske pokopale: ne bojo me. kar te ne ubije, te ojača. in če me tri bejbe, katere so me varale, eno celo dobil pri dejanju, niso spravle 2 metra pod zemlo, me tud ta ta zadnja ne bo, k sva vse lepo razčistila and we are moving on with our lives.

@tiste, ki mislite, da sem čustveno neodrasel: zakaj? mater ste dvolični - ko sem jokal po nekem drugem forumu, sem bil neodrasel, zdaj, ko se pač z izkušnjami in vsem, kar sem v življenju dal čez, spopadam s trenutno situacijo, pa spet ni okej. ne jamram, ne jokam ... samo razmišljam. pač, se mi zdi, da je ljubezen larifari. če ne bi bil larifari, glede na to, kaj vse sva dala skozi s to zadnjo, ko praktično ni bilo slabe stvari - why the [censored] am I single then? pač ... ko zaljubljenost mine, moraš doseči neko stanje, da sfolgaš zvezo peljat naprej. midva nisva. so what? premislimo, slabe stvari si zapomnemo in jih imamo za izkušnjo, ter se preko njih naučimo, kaj ja in kaj ne in to je to.

zdej pa zato, ker zapišem neko razmišljanje nisem čustveno dozorel? ker sem pač mnenja, da ljubezni in romantike dejansko ni?

čustveno nedozorel bi bil - če bi se ga zapil, pa rekel, babe so krive za vse moje napake, one so me spravle na kant ... in bi dejansko trdil, da so si to izmislile ženske, samo zato, da nas lahko trpinčijo ...
evil.gif
no, pa tega ne delam ...

@pikica: ljubezen gre skozi želodec, pa mam trenutno mal ... motenj ... pa ga serjem ...
grin1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
in če me tri bejbe, katere so me varale, eno celo dobil pri dejanju ...

ouch!

dej kej več povej o tej zgodbi
63713938.qaEEdjG9.popcorn.gif

drgač pa relax, manj kot premišljuješ boljš bo zate.
Vse te tri pra*ice ki si jih omenil se bodo pa itak zapustile, zredile, njihovi tipčki jih bodo dampal, pri tridesetih se bodo pa spraševale zakaj so še vedno samske in na koncu se bodo včlanile v Klub Feministk Slovenije (ali pa Velike Hrvatske, če bo Slovenija takrat sploh še obstajala) kjer bodo dobile skupinski popust za umetno oploditev.

ti rajš do takrat poskrb za svojo kariero in status da boš pri svojih 40ih mirno preganjal 22 letnice in jih boš bangal po tri hkrati
evil.gif

grin1.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
no js pa RES nism kriva
smile-1.gif
ja ja i'm a woman

nč nisi ušpiču, js sm preverjala spomin
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hehehe ... ta zgodba je stara ... to je bil neslavni zakluček prve resne zveze. pa sej je blo itak prej konc, samo v fris si tega nisva povedala. takrat je mal bolel, predvsem, ker je bil seveda prizadet ponos, danes sem ji pa dejansko hvaležen za to.
grin1.gif
vsaka izkušnja ti da nekaj.

sej niti ne premišljujem tok ... več. sem full, ker so se določene stvari izkazale za precej nelogične in čeprav sem takoj hotel prekiniti vse stike, sva se morala še enkrat dobiti, reči bobu bob oz. dati vse karte na mizo in zdaj greva naprej, vsak svoje življenje, ločeno življenje. rekla sva sicer, da bova čez čas poskusila biti prijatelja, ker nama načeloma lahko to le koristi, ampak, če pa ne bova, pa tudi okej. tako je življenje.

skratka, ko sva zadnje stvari razčistila, sem prav čutil, da se mi je od srca oz. z misli odvalil res velik kamen. full olajšanje. od takrat - uživam.
smile-1.gif

takoj, ko se je razvedelo, da sem samski, sem pa opazil, kakšne hijene znajo bit ženske.
grin1.gif

da bi bangal tri hkrati se ni za bati - dovolj je ena. pa da me tista razume in šteka, ter predvsem - respekta. to je nekaj, kar sem se naučil z vseh mojih vez - no respect - no relationship whatsoever.
smile-1.gif

@Pikica: pošlji mi mail na pm, sej veš, sm ti dolžan eno fotko s tam ... z WC-ja ... LOL, kva si bo folk zdj mislu, kva smo počel tm na WC-ju ... pa kolegico pozdrav ...
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
sam drugač se pa dandanes folk vara na veliko...sem izvedu ravno te dni še za dva para, k si nikol ne bi mislil...dizzy ma celo prav...ljubezen pa podobno to je precej redka zadeva dandanes...
ne-ne-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
sam drugač se pa dandanes folk vara na veliko...sem izvedu ravno te dni še za dva para, k si nikol ne bi mislil...dizzy ma celo prav...ljubezen pa podobno to je precej redka zadeva dandanes...
ne-ne-1.gif

shocked-1.gif
you sound like..............

.....DizzyReed!!

štibra kaj se je pa teb zgodlo da si postal tko melanholičen
grims-1.gif

EDIT: Dizzy, svoj blog boš moral mal updatat, popravit je treba en stavek kjer omenjaš da si spoznal eno normalno žensko in sicer maš napisano v rubriki "O blogu in avtorju"
evil.gif

Nazadnje urejeno: