LJ - KP pred izvozom Vrhnika

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Kaj imajo namen narediti na odseku od cestninske postaje do izvoza Vrhnika? Bo sedaj od cestninske postaje Log ter do izvoza Logatec 3- pasovnica?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.237
7.020
113
pri taščici
mogoče pas za izločanje tovornega prometa ob sneženju, ker teh kamionov ne morejo nikamor izločiti ob sneženju.
Nimam pojma kako zgleda

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
S tem, da pri tej protihrupni ograji niso upoštevali razširitve za še en pas, ki bo potrebna relativno kmalu. Pač brihte pravniške in ekonomske na darsu in ministrstvu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja jest tud studiram kaj pocnejo. Ok , zvocne ograje, sam zakaj delajo odseke, pa ene cevi not polagajo... Odseki so veliki za 2-3 kamione, tko da kej dost ne bojo pridobil, razen ce bo na koncu po celi dolzini nastal en pas.

Tretji pas pa mislim da ni tok potreben tukaj... Nej ze podrejo cestnino pa ne guzve. Tretji pas bolj potrebuje severna obvoznica v lj

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Že zdaj vozijo vsi po levem pasu, tudi če bodo trije, bodo zopet vsi na skrajno levem...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Jaz sem bil pa prepričan, da pripravljajo širitev ceste za en pas, kot kaže sem za trenutek pozabil, v kateri državi živim..

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Jaz sem bil pa prepričan, da pripravljajo širitev ceste za en pas, kot kaže sem za trenutek pozabil, v kateri državi živim..

Slovenska folklora, da je treba peesditi čez vse? Marsikaj si zasluži graje ampak tukaj pa res ne vidim razloga.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Glede na obremenitev ceste, bil lahko med Kozarjami in Brezovico mirne duše lahko že potegnili tretji pas. Če pa že delajo protihrupno ograjo, bi človek pričakoval, da predvidijo tudi bodoče potrebe, ampak ne...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej jih upoštevajo - bencin bo itak tok dražji, da bo manj avtov na cestah.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zanimivo, da so tretji pas predvideli pri novem priključku Brezovica, ki naj bi bil zgrajen čez nekaj let. Tukaj pa očitno ni šlo. No saj vemo zakaj, evropska sredstva je čimprej pokurit, pa magari tako, da bodo samo ovira čez 10 let. Ker da bi naredili tako kot je treba, bi se morali birokrati spraviti narediti kako bolj ustrezno dokumentacijo, to pa je žal čisto preveč za njihov močno prenatrpan delovni urnik.

Dars je pa itak postal nekakšen finančni inženiring, ki mu je samo še do obračanja denarja. To se vidi že po ravnokar objavljenem letnem poročilu za 2013, kjer o kakih gradbenih zadevah skoraj ni govora. Niti seznama obnovljenih odsekov niso naredili. Če samo pomislim, kakšna so bila letna poročila tam nekje 2004, se vidi, da so tam mesto inženirjev zavzeli finančniki in pravniki. Zato pa je tako kot je, in samo še slabše bo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.234
869
113
evropska sredstva je potrebno čim prej pokurit, ker evropa omejuje rok razpoložljivosti tega denarja. problem je le v tem, ker se morajo evropska sredstva porabit npr. v roku 5 let, potem pa se najprej papirji 4,5 let svalkajo po darsu, v zadnje pol leta pa potem naredit razpise, sprojektirat in izvest kompletno zadevo. v takem času seveda ni možno dobit gradbenega dovoljenja, odkupov zemljišč in ostalega, potrebnega za širitev ceste, zato se pač danes gradi nekaj, kar se bo mogoče čez nekaj let rušilo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:

Slovenska folklora, da je treba peesditi čez vse? Marsikaj si zasluži graje ampak tukaj pa res ne vidim razloga.

Ne, ne peesdim čez vse. Tole tukaj je pa po mojem laičnem mnenju bedarija, ker pomojem bi bilo treba ceste širit. Danes pa gradijo infrastrukturo, ki bo med širjenjem problem.

sass

Guru
1. sep 2007
5.234
869
113
ne bo noben problem. stebri protihrupnih ograj so temeljeni na vtisnjenih jeklenih profilih, zato jih ne bo noben problem izruvati in po potrebi na novo vtisniti tri metre stran.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, je neka reč, ki zaplete zadevo. Po nevemkaterih EU predpisih tisto, kar je zgrajeno iz evropskih sredstev, ne smeš podirati dolgo vrsto let (mislim, da najmanj 20), sicer je treba ves denar vrnit. In naši so vsekakor taki kekci (in še slabši prihajajo, ne glede na vlado), da bodo raje pustili tako kot je, da prišparajo tistih nekaj milijonov, medtem ko se bomo čez 10 let proti Logatcu utapljali v kupih našega in tranzitnega pleha. Ker enkrat bo te krize konec in bo promet spet začel vidno naraščati.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, je neka reč, ki zaplete zadevo. Po nevemkaterih EU predpisih tisto, kar je zgrajeno iz evropskih sredstev, ne smeš podirati dolgo vrsto let (mislim, da najmanj 20), sicer je treba ves denar vrnit. In naši so vsekakor taki kekci (in še slabši prihajajo, ne glede na vlado), da bodo raje pustili tako kot je, da prišparajo tistih nekaj milijonov, medtem ko se bomo čez 10 let proti Logatcu utapljali v kupih našega in tranzitnega pleha. Ker enkrat bo te krize konec in bo promet spet začel vidno naraščati.
Bodo pa AC na levo širili (gledano proti Postojni) - bo dražje, ampak se bodo lahko pohvalili, koliko denarja so počrpali

tony

Guru
23. jul 2007
9.757
1.539
113
Ah, daj ga no sračkat. Če je ograja financirana iz EU skladov to še zdaleč ne pomeni, da se je ne sme prestaviti 5 metrov bolj v desno. Prestavitev ni enako rušitev ali pa prodaja Kitajcem za staro železo...
zmaga.gif

No, se pa strinjam, da bi lahko vrli birokrati kdaj razmišljali dlje kot do konca leta (ker je bil do takrat že sprejet tekoči proračun), ampak pretirano bistri pač nikoli niso bili...
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.237
7.020
113
pri taščici
Bistri so bolj kot si mi mislimo.
Če jo danes postavijo 5 metrov bolj stran, potem bodo drugo leto ne bodo imeli dela s prestavitvijo.