Linksys rutar "dostopna in odstopna" točka

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Pozdravljeni!

Morda zelo začetniško vprašanje, vendar zares rabim pomoč!

Kako rutar povezat na drugi rutar v bližini? Torej.. Jaz sem se preselil v stanovanje, ki je blizu mojega prijatelja. Za nekaj časa bi si delila internet in stroške. Moj računalnik in mobitel njegovega signala (interneta) ne zaznata, vendar je blizu doma (cca 70m). Zdaj sem kupil rutar, ki bi ga rad povezal na njegov rutar, moj pa bi nato oddajal povezavo računalniku in mobitelu. Baje se da.

Če morda kdo ve, naj prosim napiše.

Hvala lepa!

Lp

nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ce ga racunalnik in telefon ne zaznata, mislis, da ga USMERJEVALNIK bo? Se model povej, bo veliko lazje.

Rutar je trgovina s pohistvom...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
A to je un Rutar v Lj?
confused-1.gif

Daj za začetek pravilno napiši. Pa lahko poveš tudi točen model naprave.

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Gre se za rutar Linksys WRT54GL v1.1.

In ja, rutar naj bi veliko bolje "lovil" signal kot ostale naprave, saj ima zunanjo anterno (2x). Računalnik nam včasih celo zazna, sicer zelo slab signal, mobitel pa sploh ne!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) Dobi nekoga na teren, ki se na to spozna
wink-1.gif

2.) Postavit oba ruterja na položaj, da sta med sabo čim bolj vidna. Na 70 metrov bi moralo delovati brez problemov.
3.) WDS način je rešitev

Vprašanja:
- kaki ruter ima kolega?
- a oba bi uporabljala brezžične naprave? če ne, se odpre ena dodatna možnost

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Aja, rutar.. saj res
rolleyes-1.gif

Glede na to, da ocitno nimas pojma o teh zadevah, priporocam, kot je predlagal stein, da dobis nekoga, da tole zrihta.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
156
63
Če ti ga računalnik že sedaj zazna, potem je potrebno postopno:

1:) na obeh routerjih naložit tomato firmware, vendar ne kar eden,pač pa tist s starejšim driverjem. Da to dam kar link, tole naloži nujno na oba routerja:
http://victek.is-a-geek.com/Repositorios/TomatoRAF/Tomato_RAF_1.28.121006a.zip

Boljšega firmware-ja ni za ta router.

2.) Na prenosnik naloži program inssider
http://files.metageek.net/downloads/inSSIDer-Installer-2.1.5.1393.msi

S tem programom si poskeniraj stanovanje, da vidiš, kje v stanovanju je trenutno najmočnejši signal z njegovega routerja. Tam potem postavi tvoj router. S tem programom še poglej, kateri kanal JE NAJMANJ ZASEDEN od ostalih sosedov.

3.) na obeh routerjih pod poglavjem Advanced -> Wireless nastaviš Transmit power na 155 mW in na njegovem izbereš kanal, za kterega si prej pri sebi ugotovil, da je najmanj zaseden. Če se ne moreš odločiti, kateri je manj zaseden, oz. je vse nekako enako, izbereš tistega z najnižjo cifro, po možnosti kanal 1 (Basic->Network->Channel 1)

4.) Če se da, poskusi zamikat še njegov router na kako ugodnejšo lokacijo, kjer je med tvojim in njegovim čim manj sten, če pa že, je dobro da gre signal skozi okno ali vrata. Anteni na njegovem routerju obrni tako, da jih gledaš pod pravim kotom in ne v njeno špico ali "rit".

5.) Sedaj probaj, če morda prenosnik v tvojem stanovanju že lovi njegov signal.

6.) Nastavi še tvoj router na 155 mW. Nato jih daj skupaj v WDS. WDS je tista funkcija, preko katere boš povezal router, da bo tvoj oddajal signal. Glede WDS-ja ti ne bom pisal, kako točno naredit, ker niti sam ne vem iz glave, je pa vse razloženo na netu. Malo preberi tole:
http://airfart.blogspot.com/2010/12/tomato-how-to-set-up-wds.html

Če ti ne bo takoj jasno, potem preberi malo več teksta, kjer pa ti mora bit jasno, če boš natančno prebral:
http://www.howtogeek.com/104007/how-to-extend-your-wireless-network-with-tomato-powered-routers/

To, ko si napisal, da ima router dve anteni in da zato bolje lovi, pa le jemlji malo z rezervo, kajti če ni signala, nima veze kakšna antena je. Signala že ne bo začarala. Pa da dodam: To deluje, če ima tudi on WRT54GL

Sporoči, če je ratalo, LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Še to, naprej daj brez enkripcije, pa vklopi potem, ko dela.
Torej korak po korak.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Prebrskaj ta forum.....že 10x sem razlagal zelo enostaven način bridge povezave.....

....Zadnjič kak mesec nazaj...

LP
Torus