Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
In zakaj? Sam v Lidlu kupujem baterije, ker so poceni in dobre, grški jogurt, irsko maslo, kislo smetano. Sem pa tja vzame gavdo. Katere stvari so tam cenejše in še vedno kvalitetne?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ker že dolgo ne verjamem več v porekla hrane
ne-ne-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Mleto mešano meso, cheddar sir, ementalec, mozarela, slanina, šunka, grški jogurt, kislo smetano (30%), irsko maslo, bio mleko, jajca, kislo zelje, rdečo peso (surovo, ne vložene!), paradajzovo mezgo

To je nekako to, kar je dnevno na jadilniku. Moti me edino, da nimajo pametne skute, po katero še vedno moram v špara.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Jaz pa raje dam moj dnar slovencem, kot pa nemški verigi, ki prodaja nizkokvlitetno hrano. Se mi zdi kar velika razlika v kvaliteti med slovensko in uvoženo hrano.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Peror pravi:
In zakaj? Sam v Lidlu kupujem baterije, ker so poceni in dobre, grški jogurt, irsko maslo, kislo smetano. Sem pa tja vzame gavdo. Katere stvari so tam cenejše in še vedno kvalitetne?

V Hoferju kupujemo vse.

Ker je blizu, ugodno in dobro.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Jaz pa raje dam moj dnar slovencem, kot pa nemški verigi, ki prodaja nizkokvlitetno hrano. Se mi zdi kar velika razlika v kvaliteti med slovensko in uvoženo hrano.

kupuješ v najboljšem sosedu, ane?
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:

Mešano mleto meso je od slovenskega proizvajalca.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:

Mešano mleto meso je od slovenskega proizvajalca.

Pa si prepričan?
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Slovenski proizvajalec ga zmelje, kje pa on dobi meso, pa bog ve in se niti ne da 100% vedet.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:

lepo, lepo da imamo tako domoljubne ljudi še okoli sebe....

mi 80% Lidl 15% Hofer 5% ostali
ne gre pa brez zgoraj že imenjenega čedarja iz Lidla, pa piva iz Hoferja
evil.gif

je pa res, da salame mi pa nekak ne potegnejo in se poslužujem lokalnega mesarja ali pa Merkatorja za "sveže" salame

za natkota pa še tale link https://www.hofer.si/sl/sortiment/kakovost-iz-slovenije/druga-zivila/

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Včasih 95% spar+ 5%lidl mercator
sedaj večina hofer drugo pa spar + mercator+ tuš

v hoferju ne kupujem mesa ker je slabe kvalitete,testenine so zanič.
So pa vsi s cenami tam tam, hofer se je podražal, spar in mercator se trudita s popusti.
Aja pa včasih se splača zavit v tuš, se dobi kakšno stvar ugodno.
v lidl pa ne hodim več, enako leclerc, prvi zaradi strank, leclerc je pa enostavno predrag, razen tisto kar je v akciji.
V eurospinu pa nisem bila že celo večnost.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Peror pravi:

nič, meso njihovo smrdi, sadje je sicer lepo, ampak se mi samo zaradi sadja ne da tja hodit (cena pa je primerljiva z drugimi trgovinami), sirov nimajo dobrih, klobase so kar nekaj tu in tam imajo sicer recimo PICK salamo...mleko nima dobrega okusa, ajdov kruh z orehi je kr ok...jogurti umetni, sir za mazanje nagravž, viteški sir ni primerjave z podobno pakiranim baby bellom, njihove pijače so itaq sami cuker...pivo stane enako kot drugje njihove znamke so pa zanic, žganice so kar nekaj, vino pa tudi...

edino kar kupujem v lidlu al je hofer? nimam pojma je lichi..to pa je tudi ena in edina stvar

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
cheddar ti ni dober sir? Katero mleko pa si probal? grški jogurt je top shit...to je iz lidla. pa mleto meso iz lidla, je glede na teste revije potrošnikov, dobilo najvišjo ceno, daleč nad ostalimi mletimi, pa so imeli tudi mercator, špar, ipd...je pa verjetno res, sam ne vem, ker tega ne kupujem, če kupiš tisto nemško uvoženo perutnino, je bolj bogega okusa. Aha..pa meso za govejo juho v lidlu, tudi slovenski proizvajalec in top shit.

v hoferju pa imaš sir za mazanje z dodatkom masla, tudi top shit, takoj poseka "zdenka sir".

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
cheddar ti ni dober sir? Katero mleko pa si probal? grški jogurt je top shit...to je iz lidla. pa mleto meso iz lidla, je glede na teste revije potrošnikov, dobilo najvišjo ceno, daleč nad ostalimi mletimi, pa so imeli tudi mercator, špar, ipd...je pa verjetno res, sam ne vem, ker tega ne kupujem, če kupiš tisto nemško uvoženo perutnino, je bolj bogega okusa. Aha..pa meso za govejo juho v lidlu, tudi slovenski proizvajalec in top shit.

v hoferju pa imaš sir za mazanje z dodatkom masla, tudi top shit, takoj poseka "zdenka sir".

chedar iz lidla niti priblizno ni tak dober ko chedar ko ga kupim v leclercu al pa v avstriji. Mleko sem probla trajno iz obeh trgovin, nobeno mi ne sede.

da bi kujpoval meso v lidl/hoferju pa me je minlo ze pri prvem poizkusu smrldjivega mesa...mleto si drugace narocim posebej iz celih kosov, ali pa sam zmeljem. Govedino za juho cccc niti pomislil še nisem da bi šel po njo v diskont...hodim po meso kar lepo v klavnico al pa k mesarju....zdenke sira ze dolgo ne jem :D ampak tale za mazanje iz lidla in hoferja sem komaj pojedo, ker je baba domov prinesla oni vlki pakl s 24 al kolko kosi, pa sem se dva emseca ,mucil s to ogabo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Lidl ga ima po 1.99 / 250g. Bom pa ob priliki sprobal v lerklerku, če je res toliko boljši. V lidlu se mora vzet pravi cheddar, v zeleni pakungi, ta bi naj bil iz anglije. so pa pred kratkim imeli svoj brand, tisti je pa bil polom.