Licenca za Windows

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
zanima me koga moram kontaktirati in sicer kolega ima na službenem pc (EEEBOX B202) licenčne windows XP in sedaj bi rad pc nadgradil na windows7 (na strošek podjetja) in me zanima koga mora kontaktirat za nadgradnjo ter kako, bo dobil kak popust

hvala in lp

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Jaz bi klical Microsoft Slovenija na 01 585 34 49. Mislim da bodo o tem oni največ povedali
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.976
113
Najcenejša varianta je nadgradnja, načeloma WIN7 niso več dobavljivi, če ima kdo še na zalogi...

Kupiš 8.1 in nadgradiš na win7, da bo bi bilo to čisto legalno, bi moral naročiti še original medij za WIN7...
WIN 8.1 upfrate

Popust bi rad dobil
rolleyes-1.gif
na teh Windowsih že tko ni nič marže...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Jst sem iz Microsofta dobil sledeči odgovor:

Trenutno imamo aktivno promocijo (imenuje se Get 2 Modern), preko katere lahko pridobite Windows Upgrade licenco po 20% popustu. Promocija je veljavna do konec aprila, vsekakor vam jo svetujem izkoristiti. Cena v akcijski ponudbi je 182€/kos.

Sem sedaj malce zmeden, ker cena je ZELOOO različna.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To si dobil ceno za retail (ki edini dovoljuje downgrade). OEM/DSP ne dovoljujeta downgrade na nižjo verzijo. Retail tudi ni vezan na računalnik.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.976
113
Ta cena je za RETAIL/BOX verzijo, ki je polna (ni nadgradnja) kar pomeni da ni vezana na ta računalnik oz predhodno verzijo.

V tvojem primeru, lahko kupiš BOX Polno verzijo ali BOX nadgradnjo. (DSP ali OEM je samo on nakupu skupaj z računalnikom)
Lahko načeloma še kupiš GetGenuine KIT, ki je v bistvi DSP za višjo ceno, s tem da legaliziraš obstoječi računalnik in je potem
vezana na ta računalnik, je ne moreš prenašati na drugega.

Ker se sedaj prodajajo v glaven WIN8 in če želiš namestitev WIN7, moraš imeti vsaj verzijo Professional, ki omogoča downgrade,
nižje verzije (Home serije) ne omogočajo downgrader.

Torej, ali kupiš BOX verzijo ali GetGenuine kit.... to je varianta da imaš potem legalno.