LG50PK950

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
128
34
28
Živjo, imam omenjeno TV.. Zanima me, če TV omogoča 5.1 passthrough na optični povezavi s hišnim kinom? Sprašujem, ker imam zanimiv "problem". Imam možnost dobit hišni kino LG806SH. Kino ima USB , vendar ne podpira NTFS, niti MKV-jev, tko da odpade vsebina preko DVD-ja oz USB-ja na kinu. TV pa MKV-je seveda podpira brez problema. Zanima me, če film prekodiram iz DTS na dolby 5.1 in priključim USB disk s filmom na TV, bo le-ta predvajal samo stereo ali bo serviral 5.1 zvok po optiki do hišnega kina?

HVALA za odgovore
zmaga.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
jest imam podoben hišni kino iste znamke, malo drugačen model, isti cenovni razred. na tvju mora zadaj pisat optical audio OUT, na hišnem kinu pa mora zadaj biti optical IN. Preko tega jih povežeš z optičnim kablom. Trdi disk priklopi na televizor na usb. Mkvje ti bo tako preko diska spustilo na hišni kino v 5.1, če boš seveda imel tak film s prostorskim zvokom. Torej tv mora podpirat mkvje preko usbja kamor boš priklopil trdi disk oziroma usb ključek s filmom. Če boš hotel uporabiti tudi funkcijo simplink, da boš lahko uporabljal tv daljinec za upravljanje hišnega kina(sicer v nekoliko omejenem obsegu) pa poveži hišni kino in televizor tudi z hdmi kablom. Tko je pri meni, ampak predvidevam da bi moralo biti pri tebi isto. Najprej preveri da ti tv podpira preko usbja mkvje (kar praviš da ti deluje že tako ali tako)in poglej da imaš na tvju in hišnem kinu optični izhod/vhod(kar verjetno tudi imaš). DVDje boš pač lahko predvajal preko hišnega kina v 5.1, mkvje pa preko usbja na televizorju in ti bi moralo dati v 5.1 brez problema.

Nazadnje urejeno:

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
128
34
28
ej, stokrat HVALA za odgovor.. Sicer sem zdaj že "rešil" problem tako, da sem nabavil blueray hišni kino LG, ki podpira tako MKV, kot DTS... Povezal sem s HDMI in optičnim kablom.. Zadeva deluje, kot mora.. Drugače pa kombinacija TV in kina.. ZELO OK !!

Še enkrat hvala!

LP
Tomaž

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če imaš hdmi in optični vštekan v isto "škatlo" (tv ali kino) je ne potrebno, ker greta zvok in slika po hdmi kablu;)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja, HDMI mora biti 1.4, pa tudi tv mora imeti audio return chanel podporo. Le ta je ponavadi samo na HDMI 1 vhodu/izhodu.