LG G3

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mere telefona so že znane?
Na na hitro sem izmeril iz fotke, ki ima G3 slikan od spredaj.
Glede na velikost zaslona 5,5" sem dobil zunanje dimenzije 145mm x 74mm.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Temu se pravi izboljšava prejšnjega modela. Ne pa S5.

In kakšne so te "izboljšave"?
Razen večjega zaslona in višje resolucije (s tem da moraš vedet, da se je telefon kar lepo povečal in približal bolj Note seriji pri Samsungu in da je pridobil še nekaj na teži ne vidim nekih OGROMNIH izboljšav napram G2).
Pa ne skrbi...Samsung baje pripravlja S5 "prime", ki bi naj imel ločljivost zaslona taka kot je/bo v G3, pa drugačno ohišje itd itd....junija naj bi ga predstavili.
Septembra pa pride Note 4.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
No, še vedno niso napisal katere so te "izboljšave" glede na LG G2, ko si napisal, da se temu pravi izboljšava prejšnjega modela. Razen tega kar sem napisal zgoraj res ne vem kaj je toliko boljšega kot pri G2.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Lg g3 je to, kar bi,moral imeti vsak telefon - najmanjsi mozni bezel (obroba okoli ekrana), lep design, kvalitetni materiali, kot kaze odlicna kamera in ekran... Ceprav sem pristas wp, je to edini android telefon, ki mi je res vsec!

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Kolikor vem je kamera ista kot pri G2...ne vem če je tista kamera premagala kamero S4...bi moral še enkrat teste pogledat...seveda ni premagal kamere Lumie 1020/1520. Če je to odlična kamera...kaj so potem od Lumie 1020/1520 pa od S4 (če je bila boljša na testu), pa od S5, Note 3 (ista kot pri S4 z manjšimi izboljšavami), kakega Sonyja, HTC-ja itd itd?
Ostalo kar si napisal pa je, razen materiala, preferenca posameznika.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Kolikor vem je kamera ista kot pri G2...
Ne vem od kje ti ta info, ker tega nihče ne ve (izven LGja).
Glede na to, da bo ta kamera imela posebno lasersko diodo za autofocus, lahko sklepamo da ni enaka kot v G2.

Kar se tiče primerjave G2 vs S4:

Camera Comparison: LG G2 vs Samsung Galaxy S4, iPhone 5, HTC One
We had the feeling that the LG G2's camera was going to be good. However, the smartphone's imaging abilities exceeded our expectations. Test after test, the LG G2 produced clear and detailed photographs, with barely any digital noise present in them.

And overall, the camera on LG's latest and greatest surpasses even Samsung's Galaxy S4, which until recently was the top cameraphone around.
http://www.phonearena.com/revi...e_id3405/page/8

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Logično je, da en model novejši telefon ne bo imel enake kamere kot njegov predhodnik... Lahko je v megapixlih enak, tehnologija pa je prav gotovo napredovala. Se pa strinjam, da verjetno še vedno ne bo presegel kvalitete Lumie 1020 / 1520 / 930.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
imam osebne izkušnje z obema in s4 ima boljšo kamero, predvsem pa boljši sw

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kaj je za tebe boljši software ? Knox,več aplikacij, ki jih ne moreš odstranit ?
Za mene osebno najboljše, da imaš samo osnvoni android , kot je na nexuis aparatih, al pa kakšen CM,MIUI,AOKP. Vsak si lahko po svoje namesti kar pač potrebuje. Če pa slučajno kdo tega ne zna narediti, pa ne potrebuje pametnega telefona.
Ne pa da imaš na samsungih pol aplikacij, ki so nameščene in še po možnosti kakšna aplikacija, ki samo v ozadju odžira RAM, ko jo pa hočeš posodobit, ti pa lepo napiše, da aplikacija ni namenjena za vaš trg. Šele ko ti samsunga rootaš in malo pobrišeš zadeve na original romu, pa potem vidiš pravo hitrost telefona.

Ali si mogoče mislil podporo in nadgradnje ?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
ne, mislil sem samo sw od kamere, ti si pa napisal prosti spis, ki se mi ga ne ljubi brat

renyy

Zelenc'
21. maj 2014
1
0
1
Tudi jaz upam, da bo izboljšana kamera na G3.
Predvsem pa upam da se zavedajo pri LG, da če ne bodo dali v G3 snapdragon 805, bodo sami sebe zaj.bali. Ker je že kar nekaj telefonov najavljenih z snapdragon 805 oz celo 810 in potem če dajo v G3 snapdragon 801 bodo že v štartu nekonkurenčni in bodo izgubili kar nekaj kupcev na ta račun.
Verjetno bo tudi ta QHD display občutno grafično požrešnejši in tudi energijsko bolj požrešen (večji ekran) od dosedanjih 1080 x 1920 ekranov. Torej adreno 420 se bi veliko bolje znašel kot adreno 330 na tem telefonu.

Je pa oblikovno izredno lep , dosti lepši od S5. Torej po tihem upam,da bo snapdragon 805 in še boljša kamera od G2 ter podobna avtonomija telefona kot pri G2, potem bo telefon top in ga bom vsekakor kupil.

Lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Glede na velikost zaslona 5,5" sem dobil zunanje dimenzije 145mm x 74mm.

Sem bil blizu. Velikost bo: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
Baterija bo 3000mAh.
cheer.gif

http://www.gsmarena.com/lg_g3_full_specs_leak_ahead_of_announcement-news-8580.php

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
LG je predstavil ovitek za telefon pred uradno predstavitvijo telefona:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Je pa zanimivo da so se odločili za okrogel UI, medtem ko so se pri G Watch odločili za kvadrat
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
je imel LG G2 tudi Sony Exmor R fotosenzor not? najdem več ali manj samo CMOS sensor, kar je sicer v teh časih čisto normalno, ampak če je Sony Exmor na novo not, mislim, da bi morale fotke biti najboljše v razredu. Sony pač še kako dobro ve, kako narediti senzor in upam, da je LG znal iskoristit to.

čakam na test, sem bil bolj ali manj nagnjen še proti HTC One M8, zdaj mi je tale malce dal misliti ...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
V novi verziji Androida bo bojda tudi nov Camera API, kjer bo SW imel dostop do RAW podatkov iz senzorja. Posledično bi naj slike bile boljše. Trenutno se v HW delu zgenerira kar JPG slika.