LG G Watch R

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. kako pa kaj kuri baterijo bt povezava?
2. imaš nonstop vklopljen bt na uri in telefonu?
3. če se povezava izgubi in ko se najdeta, je treba kaj klikat, al je vse avtomatsko v ozadju?
4. ali je za gps tracking boljš uporabljat gps in app na telefonu in je ura kot "remote desktop", ali je boljš direkt na uri?
5. Faci so kompatibilni med moto in lg?
6. če je bt na tel izklopljen, in si naredim tasker, da bt vklopi, ko dobim sms. Ali se bo takoj povezal z uro in mi bo na uri pokazalo ta nov sms?

Sam bi jo uporabljal pri pohodih in kolesarjenju, da mi ni treba telefona skos iz žepa vlečt. Pa če dobim kak sms/email, da takoj vidim kolk pomemben je.

Hvala!

hermann

Guru
19. mar 2014
9.728
6.621
113
bluetooth 4.0 LE žre tako malo štroma, da ti ga bo tasker za vklaplanje več pokuril kot pa ga bo stalna povezava...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala. še vedno me pa tehnično zanima, če dela
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

1. in 2. BT je vedno vklopljen, poraba baterije na uri se "meri" ob prižganem BT. 4.0 je zeloooo varčen
3. Če (ko) se povezava izgubi, ura zavibrira in se izriše majhen prečrtan oblaček, ki obvešča da ni povezave s telefonom. Takoj ko si v dosegu telefona se avtomatsko povežeat, ura pa ponovno zavibrira. Vse poteka avtomatsko
4. Ura nima GPS-a. Vsi bolj renomirani trackerji (Endomondo, Runtastic, tudi Google maps) se ti avtomatsko pojavijo na uri in prikazujejo vse pomembne info. Tako imaš telefon v žeu (nahrbtniku), vse ostalo prikazuje ura
5. faci so kompatibilni med vsemi Android Wear urami. Tudi če imaš kvadratno, ti jo prikazalo na okrogli in obratno. Neakteri designi delani za Moto 360 imajo spodaj odrezan rob, ampak ponavadi se naredi full round design in ga potem moto sama odreže
6. to nima smisla, 4.0 porabi ekstremno malo baterije - sam ne opazim razlike v trajanju baterije pri konstanto vklopljenjem BT

Čakam na malo bolj ugodno vreme, da je še dejanksko uporabim na kolesu - namesto števca, HR monitorja in podobno.

I

Izbrisan uporabnik 474

Aja, drugače pa je tehnično izvedljivo. gre celo obratno - top pomeni, da lahko tag-e iz taskerja uporabiš na uri in obratno
Ura bo avtomatsko ob vzpostavitvi povezave s telefonom prikazala vse "pending notifications"

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala!!
hmm, sem bil prepričan, da ima gps:) Pol pri laufanju rabiš telefon zraven?

Še nekaj sem se spomnil:)

ali obvestilo zapisak na uri in telefonu, se pravi slišiš na obeh napravah? Katero pa melodijo slišiš na uri?
ali lahko daš na uri "dremež" za opozorilo iz koledarja?

sorry, če sem mal tečen s vprašanji, sam iščem še tiste +, da me premami za nakup:)

I

Izbrisan uporabnik 474

Po pravici še nisem koristil ure brez telefona. Bom ob priliki sprobal. Sicar pa glede na to, da nima GPS-a skorajda dvomim. Morda logira korake, utrip. Lokacije pa sigurno ne.

Obvestilo na uri zavibrira - ura nima zvočnika. Nekateri pravijo, da je vibriranje prešibko, meni se ne zdi. Je pa jakost programsko nasatvljiva...
Ura "pobira" koledar iz telefona. Če si nastavil opozorilo na dogodek v koledarju, te bo seveda ura obvestila. Če imaš v koledarju tudi kraj sestanka/opravila, ti bo ura javila, kdaj je primeren čas, da greš. V bistvu ura prikazuje vsa Google Now obvestila (lete, vreme, spremembo delnic). Podpira tudi Google Keep (googlova beležka)...
Ima pa ura seveda svoj koledar in obvestila, ampak je bolj "komot" urejat preko Google Calendar

Recimo SofaSccore, raširjen tracker za šport, me vedno preko ure obvesti, kdaj se začne kakšen nogomet, kdaj pade kakšen gol, kdo je zamagal, obvešča me o vremenu (čeprav mi to prikazuje že trenutni watchface).

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
da nadaljujemo temo....
cool-1.gif

telekom to uro ponuja v programu zvestobe, pa me je zamikala predno mi propadejo točke...

več ali manj si že vse povedal
cheer.gif

kar pa mene najbolj zanima pa še ni bilo rečeno....zanima me kako se ura obnese pri športnih aktivnostih - kolesarjenje, tek, hoja....ali je tudi na tem področju uporabna in kako?
-sem nekje zasledil, da tale hart rate ni najbolj natančen
confused-1.gif
je res?
-s katerimi programi na telefonu se lahko poveže - runtastic, sporttracker....?
-kako stabilna je povezava s telefonom in kako daleč je lahko telefon, da sta še povezana?
-katere vse senzorje ima vgrajene?

I

Izbrisan uporabnik 474

Za športne aktivnosti ti (še) ne znam povedat. Eni pravijo da je HR zelo natančen, eni da je malo manj. V planu imam primerjat HR monitor od Polarja ter uro, ko bo prva prilika. Do takrat ti tega podatka iz prve roke ne morem dat.

Sam uporabljam Endomondo, ki ima tudi Wear knjižnico - vsi pomembni podatki so dosegljivi na uri, dajo se tudi nastavit, kaj ti naj prikazuje. Mislim, da ima tudi Runtastic direktno podporo za Wear, po moje tudi Sporttracker.

Povezava z telefonom je bluetooth. V realnosti to pomeni 5 - 10m.

Senzorji na LG-ju so barometer, HR monitor, merilec pospeška ter magnetometer (kompas).

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
sem jo dal na roko...sicer je lušna ampak meni premajhna....sem kupil Gear S....

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.608
1.000
113
49
KR
Ti lahko jaz odgovorim.
smile-1.gif

Za športat, kar se HR-ja tiče, je ura dokaj neuporabna. Sem šel parkrat z njo v hrib, pa definitivno med hojo narobe kaže. Tudi nekje drugje sem prebral, da če hočeš pravi odčitek HR-ja, se moraš ustavit, umirit in takrat ti pravilno pokaže. Naprimer, vmes med gibanjem meni kaže pulz od 70-90, ko se pa ustavim, pa čez ene 20 sekund skoči na pravilni pulz (ponavadi okoli 150-160). Sem ga primerjal tudi z naprsnim HR-jem, katerega imam od bicikla in ko se ustaviš in si pri miru, tudi LG kaže isto, med samim gibanjem pa pač ne.
frown-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala za info! To je kr pomemben podatek!

Ali si morda probal med aktivnostjo uro bolj pritisnit k roki? Nekje sem zasledil, da naj bi applova ura imela s tem težave, da bodo fency paščki pre ohlapni in tako priporočajo za športat, športni pasek. Predvidevam, da bi tudi pri lg znal bit ta problem, da med gibanjem preveč pleše po roki?

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.608
1.000
113
49
KR
Sem probal tudi to, pa meni ni pomagalo. Edino kri mi ni več do prstov stekla.
hysterical-1.gif

Tukaj malo branja, kar se HR-ja na urah tiče.
cool-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.608
1.000
113
49
KR
Še to. Sportstracker, kateri mi je bolj všeč, nima podpore za Wear. Endomondo se mi pa zdi, da ne kaže prav. Sem imel oba prižgana na telefonu, pa mi endomondo vsakič pokaže nerealne podatke. Npr. včeraj na Jošta in dol mi je Sportstracker pokazal 5,3km (kar se mi zdi tudi po podatkih iz interneta pravilno), Endomondo pa 6,3km, kar sigurno ni toliko od tam kjer grem. Tako da upam, da bo tudi Sportstracker kmalu dal podporo za Wear.
cool-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Dobil odgovor od Sportstrackerja, kdaj se mislijo spravit na uro

Citat:
At the moment we don't support smart watches, but it's under discussion at the moment.
Unfortunately I don't have more news to share on that but we'll inform once a decision has been made.

Cheers,
Katja
Team Sports Tracker