LG G Watch R

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.910
644
113
1. Kaže čas
grin1.gif

2. Notificatione in sms-e lahko prebereš brez da bi telefon jemal iz žepa
3. Klic lahko zavrneš brez da bi tel ven jemal
4. Večina jih meri pulz (za športne aktivnosti)
5. Enostavneje lahko spremljaš hitrost in čas če tečeš
6. Turn by turn navigacija (sploh če si peš je bolj uporabno na roki)
...

Sem pa pred kratkim zasledil en poseben scenarij. Recimo da kuhaš...
Na uri se ti izpiše prvi korak, ko ga narediš swipneš po uri da dobiš drugi korak.
Če ima kateri izmed korakov timer, potem se ti pokaže mini urca in začne countown, ko je čas mimo ti ura na roki zapiska, da veš dati hrano ven iz pečice ali da testo neha vzhajati...

Meni se najbolj uporabno zdi vibra ob prejetem klicu, ker potem ga sigurno nebi zgrešil in pa pulzmeter (da ne rabiš dodatnega pasu odkoli prsi).

Lahko je pa tudi samo kot modni dodatek. Ker Moto 360 je res lepa ura:

moto-360-hands-on-100389164-orig.jpg

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Tisti merilec srčnega utripa je neuporaben za športne aktivnosti. Ura mora biti pri miru (glede na kožo), kar pri gibanju odpade - razen če se vsake toliko časa malo ustaviš. Potem pa je tu še potenje, ki tudi malo moti...

To je bolj za v pisarno, da lahko vidiš za koliko ti pulz naraste ko ti šef naloži ful dela
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Mislim da zdrži tam 2-3 dni. Je pa to vseeno zelo slabo in še ena naprava več, za katero moraš skrbeti da ni prazna
rolleyes-1.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
A že kdo uporablja tole zadevo?

Mi je zanimiva, pa me zanima kaka izkušnja iz prve roke... A se ura lahko uporablja brez, da je povezana s telefonom - npr. če sem na sestankih bi rad imel zgolj funkcijo ure, ne bi pa prejemal vseh možnih obvestil...

I

Izbrisan uporabnik 474

Si jo lastim že kakšna dva meseca. Odkrito se ne predstavljam več dneva brez ure.
Ura seveda lahko deluje brez telefona, pač obvestil ne prejemaš in pa karkoli povezano z GPS-om, vse njene osnovne funkcije pa normalno delujejo (ura, koledar, budilka, opomniki...)
Baterija zdrži nekje 2 dni uporabe, vendar sem se jo sam navadil polniti vsak večer.
Kar se "ozadij" tiče se vse odvija z izjemno hitrostjo in dandanašnji Faceplate-i so prave umetnine.

kar se pa tiče obvestil, pa lahko nastaviš, katera obvestila prejemaš in katera ne. z nadgradnjo na Android Wear 5.0 imaš sedaj t.i. Theatre Mode, kjer se ura popolnoma zatemni (tudi obvestila) in se prikažejo samo ob pritisku na gumb...

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Hvala za info...

Tudi Watch Face-i so eden izmed razlogov, da mi je ura še toliko bolj zanimiva... Če sem pravilno zasledil imaš cca. 15 originalnih... Kako pa je z nalaganjem drugih? Si jih sam pripraviš s pomočjo aplikacij ali se dobi že narejene?

I

Izbrisan uporabnik 474

Obstajata 2 aplikaciji (najbolj razširjeni) - Facer in WatchMaker. Lahko ure izdelaš sam (na telefonu), zelo podobno PowerPointu. Te preprosto preneseš na uro. Seveda je tudi zelo velika skupnost kjer so izdelovalci pravi artisti in umetniki - od popolnoma norih designov do replik priznanih ur. Tudi aminacije so može z premikanjem zobnikov in podobno... Poglej si spodnji link:

http://facerepo.com/app/

hermann

Guru
19. mar 2014
9.728
6.621
113
a mi lahko poveš, je ura na dnevni svetlobi vedno vidna ali moraš vsakič pritisnit kak gumb da se osvetli?

tega nisem v nobenem reviewu izvedel

I

Izbrisan uporabnik 474

Ura ima dva načina - dim mode in brigh mode (medtem ko ima Moto 360 ambient senzor). Kako močno sveti v katerem od načinov, lahko nastaviš. Ura pa zazna premike roke, tako da ko pogledaš uro in obrneš zapestje, se vključi bright mode. Dolžino seveda lahko nastavljaš. V nasprotju z Moto 360 je na bright mode odlično vidna na soncu (pač P-OLED proti IPS).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.728
6.621
113
Se pravi, če imam uro na mizi v pisarni, bom videl tudi koliko je ura, brez da jo vzamem v roke?

Sori si ne predstavljam kako dobro dela ta dim mode. Varianta, da je zaslon čisto na off, dokler ne obrnem zapestja in pogledam na uro mi ni sprejemljiva.

I

Izbrisan uporabnik 474

1.) Da
2.) Lahko v bright mode prikazuje čisto drugačen podatke in barve kot recimo v dim načinu. Lahko določiš, da bo recimo ura v bright načinu bela, z brightness na max, v dim načinu pa svetlo modra z brightness na polovico ali 25%. Lahko recimo iz nabora vseh podatkov, ki ti jih ura prikazuje na bright načinu, v dim načinu prikazuješ le kazalec za ure in minute. Ko pridem domov, bom dal primerjavo mojega WatchFace-a v bright in dim načinu...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.728
6.621
113
Tnx, sem šel malo googlat, pa vidim da se temu reče ambient mode. Izgleda obetavno.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Nekateri face-i na tvoji povezavi so res
cheer.gif
... Sploh replike priznanih ur so mi ubitačne...

Si imel kake probleme z nalaganjem, ali delujejo brez problema?

Pa še eno vprašanje.. Nekje sem zasledil, da ima ura poleg bluetootha tudi wi-fi... Bo to držalo?

I

Izbrisan uporabnik 474

WiFi ponekod piše da ima, nekje da ga nima. Jaz mislim, da ga nima - nikjer namreč ni nobenih nastavitev za WiFi.

WatchFaci delujejo BP, tu pa tam kakšnega noče naložit, ampak ko ponovno stisneš "send to watch" potem gre. Je pa bilo na začetku več težav z programom facer kot WatchMaker, sej po nadgradnji na wear 5.0 oba delujeta BP.

Je pa tak, da na začetku naložiš boga in pol Face-ov, pola pa ko se jih naveličaš ostaneš na kakšni 10 standardnih, ki se ti najbolj vsedejo. Saj replike so kul, amapk na koncu ugotoviš, da lahk oiz ure potegneš 10x več, kot samo prikazovanje treh kazalcev na Rolexu
smile-1.gif