"Nihče" ne ogroža motoristov (govorio o grožnjah s strani ležečih ovir). Če pa le ti ne znaj(m)o prilagoditi hitrost razmeram na cesti ..
..
Poleg tega .. četudi je bil vzrok, da so postavili ležeče ovire eden izmed lastnikov lokalov tam .. če se ne motim, je tam Playa al kaj že .. Še vedno je morala zahteva iti skozi nekatere postopke, da so jo na koncu odobrili. Sicer bi vsakdo kjerkoli lahko dal zahtevo po ležečih ovirah in bi potem bile naše ceste kot železniški tiri
Da so včasih omejitve skregane z logiko, se popolnoma strinjam. Tam, kjer bi se še ženska
lahko peljala 90, je omejitev 50 .. Je pa tudi res, da zakonodaja zaostaja s spreminjajočimi se situacijami na dejanskem področju in ta zamik lahko privede do tvojega primera .. in kje je rešitev? Po mojem v kakšni civilni pobudi po spremembi določenih omejitev .. v tem primeru hitrosti na tistem delu .. ne pa o vsesplošnih spremembah omejitev ..
Poleg tega sem pa včeraj razmišljal .. a se je kdo pred kratkim peljal skozi BTC ali pa se spomni, koliko je tam res omejitev hitrosti? Ker .. če ni nobene table in se ne motim, potem je to območje umirjenega prometa in je omejitev hitrosti 10kmh, če ne celo 5kmh .. in se pol mi tu brez veze nestrinjamo
Ideja: namesto, da se kregamo o tem, kdo koga ogroža .. dajmo raje razmisliti v smeri rešitve tega in takšnih problemov .. kako npr. umiriti promet in driftanje v rondojih na splošno? Če so ležeče ovire nerodne (če se tkao izrazim
) kaj bi potem po vašem mnenju učinkovalo?