Level 3 je realnost

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Evo začelo se je, v omejenem obsegu sicer, a tako bo, oziroma izgleda štart avtonomne vožnje.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Super, komaj čakam. Ampak tole bo še nekaj časa zelooooo omejeno. Pač ne sam L3 ampak kje se ga bo lahko uporabljalo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Evo začelo se je, v omejenem obsegu sicer, a tako bo, oziroma izgleda štart avtonomne vožnje.

Prvo, kakšne grozne ceste imajo. S klasa s top vzmetenjem poskakuje kot največja karjola.

Drugo, zanimivo mi je to, da Mercedes prevzema odgovornost v primeru nesreče in aktivacije avtonomne vožnje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ja sej to je ravno catch level3, da pravzame odgovornost proizvajalec oziroma "avto" v turkiznem načinu. Če on rukne rdečo pa ti ne prevzameš nadzora, potem si sam kriv.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Mi je novo. Sem se spraševal glede odgovornosti, vendar sem pozitivno presenečen. zagotovo bo še nekaj izzivov za naprej.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
ja sej to je ravno catch level3, da pravzame odgovornost proizvajalec oziroma "avto" v turkiznem načinu. Če on rukne rdečo pa ti ne prevzameš nadzora, potem si sam kriv.
Ne drži nujno, to bo šele sodna praksa pokazal (če se ne bo prej natančno določilo). Če ne prevzameš nadzora, ko avto zahteva, naj bi se ta varno ustavil. Predvsem pa ni še nikjer predpisano, kaj pomeni prevzeti nadzor in v kakšnem času po opozorilu bi to moral storiti.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Se malo in bomo lahko potrdili da smo na stopnji vlaka, le da se voziš po AC, v svojem baloncku , z odhodom po želji.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Zakaj potem ne uporabljaš vlaka? Samo se brezalkoholni viski rabimo da bo svet popoln.
Kje ti vidiš popolnost v brezalkoholnem viskiju? :fredi:

Leta 1980 je bilo napovedovano da bomo čez 50 let letali po zraku (vsak s svojo raketico).
Kje smo realno? Električna ročna zavora, ker smo uporabniki preneumni, da bi sami presojali kdaj jo je treba potegnit in kdaj ne..zato se sama zateguje (smo pa zato vsi vsaj magistri farmacije).

Avtonomnost vožnje...lep modni dodatek, ki bo morda celo uporaben na določenih odsekih ceste v premium vozilih.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
Zakaj v premium vozilih? Jaz vidim realno uporabnost v kamionskem prometu - rešiš večino težav na avtocestah, lažje planiraš čas in pot robe, preprečiš preobremenjenost,...
Aja, saj vemo zakaj kamioni ne gredo na vlak?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Aja, saj vemo zakaj kamioni ne gredo na vlak?
:fredi: bi se lahko reklo kako na to temo ja.

Ni ga lepšega kot poslati kamion iz Berlina v luko Koper (vemo da ne pride prazen), ga naložit s kontejnerjem da ga pelje v Berlin.
Če bi pa lahko naložil tovornjak na vlak in ga peljal v Berlin.

Samo se postavi vprašanje..čemu ne bi že prvotni tovor iz Berlina naložil na vlak, ga peljal v luko Koper in potem drug kontejnar naložil direkt na vlak in peljal v Berlin..čemu nalagat zraven še kamion? Razen če gre kamion z vlakom do Kopra in potem z vlakom nazaj do Berlina. Hm.

To bi bil Level 4.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ne drži nujno, to bo šele sodna praksa pokazal (če se ne bo prej natančno določilo). Če ne prevzameš nadzora, ko avto zahteva, naj bi se ta varno ustavil. Predvsem pa ni še nikjer predpisano, kaj pomeni prevzeti nadzor in v kakšnem času po opozorilu bi to moral storiti.
Ravno to je fora level 3, da ne rabiš prevzeti nadzora. Če gre kaj narobe, se avto sam ustavi. Prevzem nadzora je na nižjih stopnjah.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
da razširimo avtonomijo... hkrati so predstavili še tole.... sicer kul in že znano in bližje realnemu ampak počas pa počas

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Velika sprememba bo, ko bodo tovornjaki lahko vozili avtonomno. Kako bo železnica takrat konkurirala, če ima že sedaj resen problem? Sedaj jo rešuje, da šofer potrebuje uradne počitke.
Ko bodo vsa vozila res avtonomna, bo možnost, da se zmanjša razdalja med vozili na vozišču in natlači gor več vozil.
Ampak slej ko prej bo z pravo avtonomno vožnjo šla svoboda. Sedaj je promet malce urejen kaos. Težko si predstavljam, da bo tako tudi čez 100 let. Slej ko prej, ti bo nek sistem določil, kdaj smeš iti na pot, po kateri ruti mora vozilo voziti, da bodo vsi prišli na cilj v predvidenem trenutku.
Da se vozilo ustavi samo, če sistem nekaj ne zna več, je žal precej bedna rešitev. Mirujoči objekti ob robu avtoceste so v današnjem času precej pogost predmet nesreče. Kaj šele na kaki regionalki, ki nima odstavnih pasov.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
:fredi: bi se lahko reklo kako na to temo ja.

Ni ga lepšega kot poslati kamion iz Berlina v luko Koper (vemo da ne pride prazen), ga naložit s kontejnerjem da ga pelje v Berlin.
Če bi pa lahko naložil tovornjak na vlak in ga peljal v Berlin.

Samo se postavi vprašanje..čemu ne bi že prvotni tovor iz Berlina naložil na vlak, ga peljal v luko Koper in potem drug kontejnar naložil direkt na vlak in peljal v Berlin..čemu nalagat zraven še kamion? Razen če gre kamion z vlakom do Kopra in potem z vlakom nazaj do Berlina. Hm.

To bi bil Level 4.
1648103382052.png

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ne vem če. meni se zdi da vseeno mora, zato pa mora bit prisoten zavestno poleg , ne smeš zaspat ali pa it na zadnje zice. tist bo level 4 , tako jaz to razumem.
Verjetno sopotnico lahko servisiraš, vmes pa vržeš uč na lučke :evil:

v videu šofer reče, da če pride rešilc zadaj in pač nekaj čudnega, moraš prevzet. Ideja o neki samodejnin zaustovitvi sredi AC...je enostavna čudna v krizni situaciji... je pa tole še do 60km/h...torej neuporabno.

• Všeč mi je
Reactions: ales85