Letne gume 2025

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.815
7.473
113
Greš na lider pnevmatik ali gume direkt, pa naročiš eno garnituro nexen gum. Kjer jih pač ceneje dobiš.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.763
1.287
113
Titograd
Verjetno Hankook Ventus... bo kar vredu ja. Pa kake Fulda, Nexen nfera sport, Falken so ne predrage in še vedno zelo ok gume. Jaz sem pred nekaj leti imel v tej dimenziji Kleber dynaxer pa so tudi bile vredu in jih bom letos tudi dal gor. Kumho sem zlizal v manj kot 3 sezonah, hitro jih je požrlo, pa še dokaj glasne so bile, so pa na mokrem držale bolje od pričakovanega.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Radovan46

Zelenc'
6. mar 2025
11
0
1
Greš na lider pnevmatik ali gume direkt, pa naročiš eno garnituro nexen gum. Kjer jih pač ceneje dobiš.
V zadnjem času, na drugih forumih in facebooku zasledil, veliko napak od liderja, sicer je šlo v enem primeru za platišča, drugič demo pnevmatike. Tudi različni DOTi 3+1 in te fore.
Kakršnakoli reklamacija ali urejanje nepravilnosti z njimi je NO GO, pošljejo napačne artikle in ugodna rešitev je nočna mora. Tudi če so oni zasrali, je reševanje dolgo in mučno.
Sam sem sicer 3 komplete gum naročil do sedaj, pa je bilo vse bp, ampak po prebranem, dvomim da bi še tvegal, glede na to, da to kaj sem kupil je bila razlika v ceni na komplet max 20€ napram našim prodajalcem.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.623
1.197
113
Tudi jaz imam dobre izkušnje.

Morda pa slaba mnenja objavlja konkurenca, ki ima višje cene in marže...

Radovan46

Zelenc'
6. mar 2025
11
0
1
Tudi jaz imam dobre izkušnje.

Morda pa slaba mnenja objavlja konkurenca, ki ima višje cene in marže...
Sej takšnih nas je večina, problem nastane ko kaj oni zaj*****.
V vseh primerih je šlo za izkušnjo uporabnikov, kateri so imeli težavo pri reklamiranju artiklov, ki niso bili poslani skladno z naročenim.
Hočem reči, da dokler ne gre nič narobe je vse super. Tudi sam imam pozitivno mnenje, ampak naslednjič pa bi resno razmislil kje naročit.

Podobna je zgodba z autodoc pri meni. Imel več 10 pozitivnih nakupov vse super, odličen prihranek . Ko pa so mi poslali napačen del, embalaža s kodo je bila prava, notri pa čisto nekaj drugega, je trajalo 2 meseca, da se ugodno rešil reklamacijo.
Odvisno kaj kupuješ. Lani sem kupoval letne 215 55 17, pa je bilo 40€ ceneje kot euroton ali mimovrste. Zdaj kot gledam, pa je cena podobna za isto gumo.
Ja se strinjam, sej pravim, to kaj sem jaz kupil je bila minimalna razlika. Vem pa, da je pri določenih modelih ali dimenzijah lahko kar ogromna razlika, tudi lider ali gume-direkt niso nujno cenejši.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.147
113
63
Jaz sem Savo UHP2 v dimenziji 225/55R17 pri 90% AC vožnje poradiral v približno polovici km v primerjavi s Hankook Ventus Prime; pri mojih cca 70.000 letno mi je zrdžala od aprila do oktobra.
Še nobene druge gume ni pobralo tako hitro, tudi zimske čez poletje ne. Hvala lepa, ampak Save pa res več ne.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.695
239
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Jaz sem Savo UHP2 v dimenziji 225/55R17 pri 90% AC vožnje poradiral v približno polovici km v primerjavi s Hankook Ventus Prime; pri mojih cca 70.000 letno mi je zrdžala od aprila do oktobra.
Še nobene druge gume ni pobralo tako hitro, tudi zimske čez poletje ne. Hvala lepa, ampak Save pa res več ne.
hahaha, a Presneto, kva naj pol ... :valjamse: :valjamse:

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.147
113
63
Mojih 5c;
Če rabiš nujno letne pol vzami Hankook, jaz se ne grem več in dam okoli Miklavža nove celoletne gor, pa čez eno leto ponovim vajo.
Pri gumah ima vsak svojo pamet, ni rešitve.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.825
6.111
113
načeloma je tak da mehkejša guma boljši oprijem in večja obraba. Za 70k km letno itak vzameš neke ultra touring gume ki že mejijo na plastiko, če želiš da držijo.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla