Lesena ograja

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Takole imam narejeno jaz, postavljeno od leta 2003, premazano z Belocidom 1x, beltonom 1x in Beltopom 1x, lansko leto pa po 10 letih še enkrat. Konstrukcija pritrditve pa je v mojem primeru prilagojena že obstoječim betonskim stebričkom.
Za obstojnost smrekove ograje takšne izdelave je zelo pomembna letev na vrhu, ki zaščiti čelni les.

LP

frown-1.gif
sem šel preračunat baro oz. premaze....

ca. 150m2

Belocid ....... 37l --> ca 400€
Belton ......... 5l ----> 55,89 €
Beltop ........ 10l ---> 117,82 €
------------------------------------------
skupaj za premaze 570 €
crazy1.gif

je dejansko res taka poraba? se mi potem bolj splača globinsko impregnirano ograjo od IMONTa naročit..... pa še ne bo mi treba 14dni čopiča gont

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Namesto Belocida, ki je največja postavka, lahko uporabiš precej cenejši Silvanol, ali pa kakšnega od ekvivalentov, ki so še na tržišču.
Prav tako niso ostali izdelki od Belinke "zakon" , marsikateri od proizvajalcev lazurnih premazov je bistveno cenejši, da pa bi bil tudi bistveno slabši, pa še nisem slišal.
Če pa je tvoj čas dragocen, potem se seveda bolj splača kupit že impregnirane elemente.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
O jezus. Jaz sem računal da bom to poletje vse obstoječo ograjo iz smreke ki je v dokaj žalostem stanju - bi moral vse na frisno pobrusiti. Ampak mislim da je imam še več kot 150m2. Obupen strošek s temi premazi.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Jaz sem si lani naredil tole:
Slovenski macesen iz hribov nad Škofjo loko, deske so bile že pooblane. Kolega mi ga je porezkal na trapez potem sem pa jih samo narezal na dolžine in namontiral. Skupen strošek dobrih 500€. Vijaki so rostfrei Spax, čeprav so tudi od Kamm torx vijaki dobri.
Impregniral nisem nič, ker mi je čisto lepo, da se barva spremeni v sivo...

Kje si pa dobil tako poceni macesen? Se priporočam bi rabil 4,5cm debeline, nekje 3-4 plohe (4m)...:)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Sem šele sedaj videl napako!
Pisal sem o BELOCID-u, mislil pa na BELLES!
Tudi ta je drag, vendar ne toliko.
Se opravičujem in v svoj zagovor lahko zapišem le - Mea culpa!

Sem pa še pogledal izračune na strani Belinke in njihovo predvidevanje o količinah je za vsaj tretjino pretirano, z 1 litrom brez težav premažeš od 10-12m2.