Lesena ali PVC okna

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Ajde, 50% je bilo karikirano ampak razlika je bila občutna.

Jelovica Jelostar wood premium 9500 => 23k, indiferenten odnos do sklenitve posla
Internorm Edition => 21k, zelo zagreti za posel

BTW - Jelovica je očitno imela že prej enako akcijo, kot jo sedaj oglašuje, ker je bil začetni popust na zgoraj omenjeno okno ravno teh 12%.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz....

Mislim nekai pmateovat kaj ej boljše in oh in psloh. Kupiš tisto, kjer prideš ceneje skozi pa tisto kamor te bolj vleče.

Držala in zdržala bojo vsa. Včasih drugega ko lesa nisi dobil..držala so vsa 30 let in več, potem ej prišla plastika, ki ji tudi nič ne fali...imaš tudi ALU, ki ima spet svoje prednosti in slabosti....ter kombinacija lesa in aluminija, da od vsakega vzameš dobre lastnosti, ter 'skriješ' slabosti.

Kaj izbrati?

Od vseh materialov dobiš par ponudb, malo še kalkuliraš eko subvencijo, pa potem vidiš kam te odnese najbolj ter tisto izbereš. Držalo, delalo bo vse.

Profili na koncu vse zdržijo...važno je kako okovje (pante) uporablja dotični ponudnik...ker če že bo rpišlo tam do obrabe, posedkov ...in težav.

Bolj se splača kupit čim bolj izolativna okna, kot doktorirat na profilih.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Samo ne morem pa verjet kako pri tem poslu vsak svojega konja hvali in drugega kritizira, prav naveličan postaneš od tega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
schuco ima tudi alu grad. pohištvo..mene pa zanima kako je z zasteklitvijo velikih površin, recimo celotna stran/stena v steklu, kako je potem z lesom in okvirji, recimo dolžina 5 metrov ali več?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Verjetno se bomo odločili za enega od lokalnih dobaviteljev. Če ga potrebuješ, vsaj veš kje ga najt.

Me pa skrbi zaradi same teže trojna zasteklitev in širina profila le 70-74 mm, Bolj se mi zdi primerno, če je širina profila 88-90mm. Kaj menite?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Mi imamo 76/84 6-komorni profil in trojno zasteklitev, pa je vse OK. Sedaj je 3 leta odkar so zmontirana. Preveri edino, če imaš tudi 3 tesnila, jaz sem pred leti moral doplačat za to, sedaj bi naj to bil že 'standard'.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Mi imamo 3 slojno na 70 profilu pa ni nikakšrnih problemov. Širina se bolj povečuje z vidika izolativnosti (dodatni prekati oz. komore), kot z vidika nosilnosti.