Spet ena traparija iz tvoje plastične glave....lesa ne smeš nikoli in NIKOLI nepredušno zapret in DA ..lesena okna zdržijo tudi čez 30 let brez problema
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
30let eh, to bi rad videl ja. Verjetno če jih daš v plastično vrečko. V praksi, na soncu in dežju, bo to čez 10 let za ven zmetat.
v praksi po 10-15letih alu ven mečejo...
Tako je. In 30 let je še malo. V Centru, kjer sem bil zaposlen, so leta 1987 menjali okna stara skoraj 80 let - ker smo jih v delavnicah razžagovali v drva, je bilo nemalo začudenja nad ohranjenostjo.Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Spet ena traparija iz tvoje plastične glave....lesa ne smeš nikoli in NIKOLI nepredušno zapret in DA ..lesena okna zdržijo tudi čez 30 let brez problema
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
daj ne delaj se preveč bistrega, ker ti ne paše. Sicer pa mi lahko obrazložiš kako delajo pasivne hiše, po vseh standardih in imajo lesena okna, če pa piha skozi njih?
aja pa še nekaj, aluminij okna imajo večje toplotne izgube kot lesena
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
daj ne delaj se preveč bistrega, ker ti ne paše. Sicer pa mi lahko obrazložiš kako delajo pasivne hiše, po vseh standardih in imajo lesena okna, če pa piha skozi njih?
aja pa še nekaj, aluminij okna imajo večje toplotne izgube kot lesena
Glej, trditev, da lak na lesenih oknih zdrži 30 let ne morem sprejeti. Budalščina. Morda se po 30 letih še najde kak flekec laka kje, to bi še sprejel.
Z vsem tem super duper lakom, naj bi pa ta okna še dihala ali bila ne vem kako naravna.
Lesena okna že tesnijo prvo leto ali nekaj let, potem gre pa z njimi samo še navzdol. Reklamirajo jih pa itak samo tisti, ki jih doma zbijajo skupaj in to iz lesa, na katerem so še včeraj ptički peli.
Res ne vem, v čem naj bi bila prednost lesenih oken, razen da eni slišijo 'naravno, bio, eko, les je lep' in podobne neotipljivosti.
Potem imamo pametnjakoviče, ki pravijo da se aluminij zvija. Če lahko zmečkajo piksno od piva, se to ne da prenesti na okno.