les vs plastika - drsna vrata

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113
Obvladam ne, jaz sem ga dala profiču za zračunat, potem mi je pa on poslal datoteko izpolnjeno nazaj. PHPP je v bistvu excelova datoteka z nebroj zavihki. On je izpolnil vse - pač ustrezne "nastavitve", jaz sem imela potem pa tudi proste roke, da sem se igrala z raznimi izolacijami ipd. Tako bom rekla, zdaj ko je izpolnjeno razumem, kaj je počel z našo hišo, ne bi pa upala to nekomu delati pa stati za tem... Namreč ta excelova datoteka domnevam, da pride z nekimi naovodili zraven, kaj točno je mišljeno pod neko postavko, ki pa jih nimam...

Za čez prst se mi pa zdi, da je od URSA-e program ta prava izbira, to sem pa tudi sama pogruntala kako in kaj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113
to je ta program od URSE, ja. Tudi navodila so zraven, najprej porabiš malo časa da vse parametre vneseš (tako pač je) ampak potem se pa samo še igraš. Po mojih izkušnjah - sem dobila boljše rezultate pri PHPP, ker je bolj dosleden z raznimi senčenji, dobitki, toplotnimi mostovi ipd, ampak to je samo za našo hišo, lahko bi šlo tudi v kontra smer. Je bila pa URSA čisto natančna pri spremembah. Se pravi če sem spremenila izolacijo (vrsto ali debelino) se je cca enako spremenilo tako v PHPP kot v URSI. npr spremeniš vrsto rekuperatorja (učinkovitost) in pri obeh se je poznalo za 0,4L/m2.

Od knaufinsulationa programa pa ne poznam...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sedaj v teh letih se je verjetno že malo namnožilo izkušenj z drsnimi stenami? Želja je dvižno drsni sistem (nagibni sistem mi nekak ne sede),, ponudbo imam za aluplast HST 85, širina 260cm (drsni del do polovice), višina 235cm. Zasteklitev 4-18-4F-20-4. Na ponudbi navedeno toplotni koeficient Uw = 0,98. Cena 1.765eur.
Kakšno mnenje o uporabnosti, ceni, na kaj biti pozoren?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
mi smo potem vzeli leseno in potem barvano v antracit., dolga sama vrata so 2,3 m in visoka tudi tu nikje. Nobenih pripomb le težka so (cca250kg s troslojnim steklom vred), ampak 6 letnica jih lahko normalno hendla.. S plastiko nimam izkušenj.Vrata zagotovo na psojih s fiksnim delom manj dihtajo kot ostale variante, kar sicer ni moteče. so pa zadnjič mravlje našle tam pot...še moram rešit nekak. Aja, fajn je imet napušč, če imaš kakšno "stoječo" vodo pri teh vratih lahko noter teče.

Si preverjal še leseno varianto?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Za lesena se nisem informiral. Katerega od lesenih proizvajalcev se priporoča? So lesena lahko znotraj plastificirana v belo (tako kot imam recimo velux strešna)?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
to pa ne vem... mi smo vzel MSora, ampak to je še bil ravno čas, ko so meli še normalne cene, potem so baje zelo podražili program, lahko pa preveriš.