Lepote multikulturnosti 4

tomi

Guru
1. sep 2007
17.952
9.093
113
39
MB
čez 20 let nas bojo šiptarji šibnili po desni, tak da ne bodo rabli več k nam migrirat :cool:
 
  • Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.591
14.268
113
A ti si ko nigri...druzga ko štepat otroke (pa poste) ne znaš? :D

Kere fore majo to spet eni no, lol, se s temi forami ponavljajo kot pokvarjena lajna vsakič, ko se omeni dobesedno podganjo reprodukcijo določenih narodov in kot da je edina možna rešitev v štepanju otrok preko zmožnosti preživetja brez socialne pomoči.
Albanci imajo pač druigačen pogled na otroke, enako kot ogromno ljudi z BV in SA, otroci so za njih potrošno izkoriščevalsko sredstvo s katerim(i) bodo oni sami lažje preživeli in zato jih toliko tudi imajo in zato jih tudi tako izkoriščajo. Lep prikaz takšnih in podobnih idiotizmov je bil viden pri nasilnih poizkusih prehodov zaprtih državnih meja, ko so jih rinili naprej v prve bojne vrste, metali čez ograje, metali na tire pred vlak, nagovarjali k dramatičnemu igranju pred kamerami itd.
Evropejci v povprečju nikoli ne bomo imeli takšnih pogledov in posledično tudi ne moremo in tudi ne rešujemo raznoraznih problemov s tem, da bi otroke štepal kot po tekočem traku. Za začetek že zato, ker zraven malo razmišljamo in planiramo, v nadaljevanju pa že prej omenjena kultura in način življenja oz. preživetja.
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.635
3.869
113
optiplex: Kranj bo v roku 10-20 let šiptarsko mesto, kot večina.

V roku 5 let. Letno v Kranj pride okol 10k šipcev. Središče je že šiptarsko. V to cifro ne štejemo tistih brez papirjev ter grupisanja ko imajo papirje. Otroški vozičekek pri šipcih imajo dvojni namen, voženja robe od kartitasa, rdečega križa itd, ter prevažanje mulcev.

Na bivšem sejmišču pa so parkirani šiptarski busi, katera to vzeto robo peljejo na Kosovo vsak teden....
 
Nazadnje urejeno:
  • Wow
Reactions: navlixx

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.143
3.078
113
Tako je voziček vsaj izkoriščen. In, če je v uporabi vsaj 10 ali bolje 15 let ne predstavlja več nobenega bremena za naravo, če je odvržen v okolje saj je že amortiziran.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj smo nekoč že imeli družine z 10 - 15 otroki ... v glavnem sabejšna, saj je treba imeti premoženje, da jih spraviš h kruhu. Tisto kar danes šiptarji počnejo pri nas, so naši dedje počeli pred sto leti. Vemo, zakaj so morali iti s trebuhom za kruhom. Pa je trd ! :(

To ni zagovor šipozam in podobnim migrantom, bolj apel, naj svoje lastne domovine uredijo za življenje primerno. Šiptar in arabec nista narejena za minus sto, kot jih imamo pri nas preko zime. Naj raje švicata v svojih domovinah.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.591
14.268
113
Saj smo nekoč že imeli družine z 10 - 15 otroki ..

Seveda, saj ob takratnih standardih in umrljivosti (otrok + nasplošno krajša življenjska doba) drugače nebi preživeli. Sčasoma se pa s standardom spremenijo tudi take potrebe po mnogo otrok in zato mi je nadvse "zabavno", ko ljudje začnejo naprej metat drastično povišanje rojstev v razviti moderni družbi kot realen funkcionalen protiukrep klasično visoki nataliteti manj razvitih kultur kot so te iz Albanije, BV, SA, itd.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Mislim da ni bilo tako drastično, kot nam prikazujejo. Po očetovi strani jih je bilo 7 , vsi živi ter štirje auslenderji kasneje, po mamini strani pa 15, v bistvu 17, ker sta dva umrla do prvega leta starosti. Tudi pri prvih sosedih jih je bilo 5, vsi živi itd ... seveda pa beremo tudi boleče katastrofe s kugo vred.

Govorim o obdobju med vojnama, torej standard pri nas popolnoma srednjeveški, pa še gospodarska kriza je bila.

Toda tako kot običajno, slišijo se v glavnem tragedije, srečne zgodbe pa ne toliko. Pa je teh zagotovo mnogo več, sicer bi že zdavnaj izumrli.

Imamo kar močno mašinco, :D , veliko zdrži. Težko človeka ubiješ, pa še takrat se crkava nekaj dni.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.591
14.268
113
Bi se do neke mere strinjal s tabo ja. Ampak imej v mislih, da ob pisanju zgornjega posta nisem ciljal nas in še kake dve, tri generacije nazaj ampak še veliko več in marsikdaj je znalo biti kar drastično :)
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, ne. Gre bolj za tisto, ko je nekdo predlagal, da bi se šli množit kot podgane. S tem nisi naredil - ne da NIČ, ampak osnovni zločin nad svojim otrokom.

Pravijo, da vsak otrok s seboj prinese tudi žlico :fredi: . Tu je treba razmišljat mladim parom. Kako bodo svojemu otroku zagotovili tisto žlico.

In tako ko razmišljaš naprej, vidiš kaj ti država kot skupnost nudi, ter - kaj vzame. Dokler je povprečen trend tak, da več vzame kot nudi (dokaz je zunanji dolg, najemanje zunanjih kreditov za funkcioniranje države :fredi: ) , bo čisto vsaka mlada družina malodušna. Otrok ne bo.

Naslednji dokaz pa je tudi, ko država napoti policaje na cesto, naj izkasirajo čim več kazenskega denarja, da se bodo živeli. Izjemno očitna direktna diktatura državnega aparata nad državljani, ki ga futrajo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: optiplex in Matey