Lepote multikulturnosti 4

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Zgleda, da ne sodim med normalne, ker meni tudi ni jasno. Torej, verna muslimanka je razkrita do 20. ali 25. leta starosti, potem se naenkrat začne pokrivati. Če ni prisiljena, verna je bila pa od malega, kaj je potem razlog, da začne naenkrat promenadirati s hidžabom, abajo ali celo v burki?

Še eno vprašanje. Zakaj verni muslimanski moško v Sloveniji ne nosijo dišdaše, muslimanske tunike? Zakaj ne pridejo tudi oni v službo na razgovor v svojih tunikah? Kajti njihove tunike se vidijo bolj tam, kjer je njihov procent visok, živijo v getih in zahtevajo šarijo. So muslimanske ženske v Sloveniji potemtakem bolj avantgardne v svoji radikalizaciji kot moški ali je razlog za njihovo prostovoljno izbiro muslimanskih naglavnih simbolov kje drugje?
Kolikor vem, se zakrivanje začne z vstopom v puberteto.
Je pa tako.
V Jemnu recimo nosi večina žensk nikab (tančico čez obraz), kljub temu da to ni zapovedano, tako kot v SA. Takšna je pač tradicija.
Tradicijo se je včasih malo na silo presekalo in ženskam prepovedalo zakrivanje, zdaj se jo pa ponekod spet zapoveduje. In tradicija zakrivanja las je prisotna tudi v Vhodnih cerkvah, še pri nas je bilo še tam v sedemdesetih veliko žensk na podeželju pokritih z rutami, in to ne samo v cerkvah.

Sama zagovarjam svobodno izbiro ženske, kolikor vem je po islamskih naukih čisto dovolj, da ima ženska zakrite lase. Na Zahodu se mi zdi zakrivanje obraza in nošnja dolgih halj neprimerno, ruto ali šal toleriram.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
V koranu zakrivanje žensk ni omenjeno.

v google: kabul 1960s photos
ali
teheran 1960s photos

In so bili tudi takrat iste v vere kot dandanes.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
V koranu zakrivanje žensk ni omenjeno.

v google: kabul 1960s photos
ali
teheran 1960s photos

In so bili tudi takrat iste v vere kot dandanes.
Jp, ampak saj veš, svete spise (katerekoli) si posamezniki ali skupine lahko čisto prilagodijo svojim interesom.
poglej recimo 8888, kaj vse po njegovem (pa ne samo po njegovem) zapoveduje krščanstvo

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
2019-07-19 182935.jpg

2019-07-19 183116.jpg

direktna beseda alaha aka the koran

• Všeč mi je
Reactions: Matey

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zgleda, da ne sodim med normalne, ker meni tudi ni jasno. Torej, verna muslimanka je razkrita do 20. ali 25. leta starosti, potem se naenkrat začne pokrivati. Če ni prisiljena, verna je bila pa od malega, kaj je potem razlog, da začne naenkrat promenadirati s hidžabom, abajo ali celo v burki?

Še eno vprašanje. Zakaj verni muslimanski moško v Sloveniji ne nosijo dišdaše, muslimanske tunike? Zakaj ne pridejo tudi oni v službo na razgovor v svojih tunikah? Kajti njihove tunike se vidijo bolj tam, kjer je njihov procent visok, živijo v getih in zahtevajo šarijo. So muslimanske ženske v Sloveniji potemtakem bolj avantgardne v svoji radikalizaciji kot moški ali je razlog za njihovo prostovoljno izbiro muslimanskih naglavnih simbolov kje drugje?
Kaj jaz vem, kaj žene nekatere žensko, da se kar naenkrat začno zakrivati. Verjetno čutijo neko potrebo, da bi bolj poudarile svojo vero, tako kot istospolniki, da sodelujejo na paradah ponosa.
Kar se pa tistih dišdaš tiče, jih pa na svojih potovanjih po muslimanskih državah nisem kaj prida videl.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Ne vem ali bi rada samo provocirala ali res ne razumeš naslova multi kulti teme. Multikulturnost in open borders so res krasna zadeva sploh ko na slovensko avstrijski meji stojim v koloni ker morajo lih ene firtaharje do potankosti pregledat, pol se mi pa identično zgodi še na avsrijsko nemški meji, ker se avstrijcem včasih kakšen izmuzne, potem pa na kontroli trebušne plese nemški policiji na haubi (pokrovu motoraj) da boš razumela, pleše. Aja zakaj zato ker so sigurno vse ok naredili in imajo urejene vse astrofizične in dohtarske papirje

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Glede na komentar "zemlja je od vseh" & drug bullshit pa če odmislimo možnost sarkazma gre prej za kak tvoj alternick oziroma za nekega tvojega somišljenika :cheer:
So že tudi pod mojim imenom pisali takšne nebuloze, tako da jih zavoham na kilometer.
Ti pa kar verjemi da tega v resnici niso pisali tvoji somišljeniki.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
V kolikor gre recimo za sarkazem je zadeva povsem drugačna ja, saj sem napisal to ampak očitno premalo razumljivo za tebe in tebi podobne.