osebno sicer mislim, da smo tole...karkoli že je...izgubili. žal ne gre drugače, ker smo (bili) tako vzgojeni. nimam nič proti drugim veram, a hudič je, ker k nam (v evropo) pljuska samo sodrga. ki provocira, se izživlja in na splošno predstavlja vse najslabše v svoji veri. sun tzu je davno rekel, da moraš vojno bojevati pri sovražniku in ne pri sebi. madonca, kje je kakšen norec, ki bi šel dol nekam in ene pol harema razrezal? pa se poj zadrl deus vult in kaboom...priznam, nočem tega, a hudiča no...eat your own medicine, bi temu rekel.
je pa res, da tile francozi pri hebdoju "res" provocirajo. to ni več satira ali kakšna umetnina, ampak dejansko je..anje v glavo. in velika večina muslimanov ne bo trznila na te provokacije, en delček pa bo. in posledice so vidne. vedno. in kmalu.
prepoved ver ali prepoved karkoli drugega tudi ni rešitev. če prideš v mojo hišo, spoštuj moja pravila igre. razširi to bolj globalno (na državo), pa je. ne spoštovanje pravil te vrne na začetek igre-nazaj v izgnanstvo ali svojo državo. samo pravila je treba spoštovati-na obeh straneh. ja, evropa s svojimi križarji je naredila veliko sranja po svetu. in tam doli. a če se gremo maščevanje zdej...tudi sama evropa je dala svojo porcijo krvi skozi, da je sedaj tukaj. divji zahod, ki še vedno vlada v glavah povprečnih američanov, je po eni strani "uspešen" model igranja igre. ne spoštuješ mojih pravil? ok....bang. a njihov amandma se jim je skozi leta izrodil v eno veliko sranje in sedaj se je jim to vrača v obliki (policijskega) nasilja. in rasizma, ki ga jenkiji nikoli niso zares predelali.
in ja, nočem biti veliki brat, a pri vsakem prosilcu bi jaz odvzel prstne odtise, dal dnk vzorec in sliko šarenice. nočeš? izvolijo na konec vrste. če dobim kakšen vzorec na kakšnem mestu zločina? jup, na konec vrste in ven iz države. tako preprosto je.