Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
kajpace ,
ne bo čisto držalo. Sem bila tako v Jemnu, kot v Iranu in v Jemnu za turiste ni bilo nobenega obveznega kodeksa oblačenja, v Iranu pa smo imele s šalom zakrite lase in pokrite boke. Res je pa tudi, da nisem videla turistke v kratkih hlačah in topu.
V Jemnu tudi zakrivanje domačink ni zapovedano, čeprav večina nosi abajo in nikab. V Iranu so pa tako ali tako mojstri v inovativnem (ne)upoštevanju zapovedi. Od šalov, ki komajda zakrivajo lase, do ozkih mantlov, ki sicer pokrijejo boke, vendarle so pa čisto oprijeti.
Sta pa obe deželi čudoviti, ljudje pa nadvse prijazni.

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
Posplošuješ. Islam sam po sebi ne zapoveduje zakrivanja, in kot je napisal kajpace, ženske niso povsod zakrite. Če že ne poznaš drugih dežel, se spomni na muslimanke v Bosni. In še nekaj. Mislite da ste kaj bolj verodostojni če ste žaljivi?

Jap. Baraba sem, kaj češ...Lepa beseda je pri vas bob ob steno, nisn jas kriv.

• Všeč mi je
Reactions: muho

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
kajpace ,
ne bo čisto držalo. Sem bila tako v Jemnu, kot v Iranu in v Jemnu za turiste ni bilo nobenega obveznega kodeksa oblačenja, v Iranu pa smo imele s šalom zakrite lase in pokrite boke. Res je pa tudi, da nisem videla turistke v kratkih hlačah in topu.
V Jemnu tudi zakrivanje domačink ni zapovedano, čeprav večina nosi abajo in nikab. V Iranu so pa tako ali tako mojstri v inovativnem (ne)upoštevanju zapovedi. Od šalov, ki komajda zakrivajo lase, do ozkih mantlov, ki sicer pokrijejo boke, vendarle so pa čisto oprijeti.

Bil letos, v obeh državah so ženske takoj na letališču zakrili. Ruta - 10USD, če je ženska ni imela s seboj... Prej, ah, prej, bil sem v Iranu, ko je bil šah - druga zgodba... So pa res krasni ljudje, to pa...

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Bil letos, v obeh državah so ženske takoj na letališču zakrili. Ruta - 10USD, če je ženska ni imela s seboj... Prej, ah, prej, bil sem v Iranu, ko je bil šah - druga zgodba... So pa res krasni ljudje, to pa...
V Jemnu si bil letos in so se ženske morale zakriti že na letališču? Kje pa, če smem vprašati?

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
V Jemnu si bil letos in so se ženske morale zakriti že na letališču? Kje pa, če smem vprašati?

Sana'a International Airport... Začetek februarja.
Saj ni bilo problemov, samo pravila...
Potem okoli po Jemnu, pa ni bilo kaj dosti "naših", ki bi še nosile rute in noben se ni v to vtikal...

Edit: Iran, začetek januarja - precej strogo na letališču, potem pa, kot si napisala...

muho

Majstr
6. feb 2019
858
335
63
kajpace ,
:bruh:ojejoj, spet o njenih nizkocenovnih turističnih potovanjih na katerih je spoznala dežele v nulo
kot turisti pri nas, občudujejo tromostovje, o Žabjaku se jim pa sanja ne, potem pa najbolj pametni doma

....nikjer nič zapovedano, Evropa pa v rjuhah ? :bonk:

muho

Majstr
6. feb 2019
858
335
63
Po zaslugi takšnih nizkocenovnih turistk zdaj vsa muslimanija misli da so vse Evropejke takšne -beseda ki se rima na potice
:bruh:

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
:bruh:ojejoj, spet o njenih nizkocenovnih turističnih potovanjih na katerih je spoznala dežele v nulo
kot turisti pri nas, občudujejo tromostovje, o Žabjaku se jim pa sanja ne, potem pa najbolj pametni doma

....nikjer nič zapovedano, Evropa pa v rjuhah ? :bonk:
Capl, pojma nimaš kdaj, kje, kako in zakaj sem bila, zato takšen zapise zadrži zase, ok?

Po zaslugi takšnih nizkocenovnih turistk zdaj vsa muslimanija misli da so vse Evropejke takšne -beseda ki se rima na potice
:bruh:
Kaj točno si želel s tem povedati?

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
To, da je letališče v Sani že od leta 2015 zaprto, in da v Jemnu divja vojna, seveda nima nobene veze.
hec? not :(

Je odprto za določene lete... vojna je...
https://en.wikipedia.org/wiki/Sanaʽa_International_Airport:
"On 23 November 2017, the authorities allowed the airport to reopen for aid flights, along with the port of Hodeidah.[7] On 25 November, four planes carrying humanitarian aid landed in Sana'a, the first such planes to land since the total blockade had been imposed."

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
Skoda da je fasenk mimo. bi se mogla ena familija zakrit pa ji it pozvonit na vrata.

• Všeč mi je
Reactions: Matey
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.