Sem bila tam, sicer pred kar nekaj leti, in je fajn. Pa zelo prijazni ljudje so.Piše da greš tja skozi turškega...
Ok, imajo možnost ali morajo? Ker če bi morali, potem verjetno nihče razen prvih držav ne bi smel obravnavati prošenj za zaščito, kaj šele jih podeljevati.Grčija... EU uredba... tista od UNHCR, ki pravi isto, je pa za ves svet...
Ni pretepanje edini način za discipliniranje nekoga.NIHČE te nima pravice pretepati, če nenasilno kršiš zakone.
Torej je prva varna država lahko tudi Slovenija, Avstrija ali Nemčija.Nič ne prepoveduje državam podeljevanja statusa, jih pa odvezuje od obveznosti. Obveznost ima prva varna država, v katero so vstopili. In ilegalci MORAJO urediti svoj status v prvi varni državi.
Kdo pri zdravi pameti misli zaprositi za azil v državi, kjer migrante nezakonito vračajo čez mejo, jih pretepajo, jim kradejo denar in razbijajo mobitele? Pa tega ne počne samo Hrvaška.Slovenija je prva varna država za begunce iz Hrvaške, Italije ali Madžarske. Že za Bosance je prva varna država v naši smeri Hrvaška. Razen, če lahko v Slovenijo pridejo, ne da bi prečkali katerokoli drugo državo s seznama varnih.
Kdo pri zdravi pameti misli zaprositi za azil v državi, kjer migrante nezakonito vračajo čez mejo, jih pretepajo, jim kradejo denar in razbijajo mobitele? Pa tega ne počne samo Hrvaška.
Slovenija je prva varna država za begunce iz Hrvaške, Italije ali Madžarske. Že za Bosance je prva varna država v naši smeri Hrvaška. Razen, če lahko v Slovenijo pridejo, ne da bi prečkali katerokoli drugo državo s seznama varnih.
Bolj me Kurdistan zanima. Kakšno je kaj trenutno stanje tam?
Kdo pravi da je prav, če sistem to omogoča? Jaz ne. Sistem tudi v Sloveniji marsikaj omogoča za slovenske državljane, pa to nikakor ni prav. Kot naprimer kršenje vseh vrst zakonodaj, od delovne dalje. Včasih se mi celo zdi, da sistem to vzpodbuja.Jagababa, prav smesna si. Torej po tvoje ce sistem to omogoca je prav? Ni prav. In po Dublinski uredbi jih tako ali tako vracajo v prvo varno drzavi. Ja, tudi Mutti. Dejstvo je, da se to mora koncat. Smernice so ze izvajajo. Ne morem ti povedat na katerem nivoju. Clovekove pravice iz fakin Marakesa pa se izvajajo ze od leta 91 v Sloveniji. Dejstvo pa se vedno ostaja, da so te migracije nezakonite
Tepci so se spravili na žensko, ker kao zagovarja migrante. Pri tem pa pozabljajo, da ne zadnjega in ne velike večine prejšnjih napadov niso povzročili migranti.
In potem se čudijo, zakaj so poraženi zmagovalciTepci so se spravili na žensko, ker kao zagovarja migrante. Pri tem pa pozabljajo, da ne zadnjega in ne velike večine prejšnjih napadov niso povzročili migranti.