Lenuh vs. mravljica

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
za delodajalca bi bil najboljši delavec tisti, ki se praska, saj pride res spočit v službo.

Ne drži običjano....

Kdor je vajen delat (10 stvari) bo z lahkoto naredil še enajsto.

Lenuh, ki se cele dneve praska po jajcih, se bo tudi v službi...in mu že še to eno in edino stvar težko narediti.

(če pošetno karikiram in pretiravam...pa da ne bo iz tega kregarija..zgolj moje mnenje..bi osebno raje vzel v službo kmeta kot blokarja).

O samem članku..verjetno res ni point v tem...če, kot je nekdo e napisal, imajo avstijci 1 uro malice, pa zdi se mi da jim sam malica (niti pol ure) negre v čas dela..torej so dejansko 9 ru dnevno v službi (da so na istem kot mi 8 oz. se nam obojim šteje 8 plačanih ur).

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Ja, večinoma bi predvsem v Sloveniji delodajalci najrajši videli, da jim delaš kot žival do polnoči, kvalitetno...še najbolj všeč bi jim pa bilo, da to počneš za minimalca, medtem ko oni uživajo in vlečejo mastne denarce.

Se sicer strinjam, da je treba delo opravljati kvalitetno, pokazati tudi samoiniciativo, delati kdaj tudi dlje, če je veliko dela, ampak na drugi strani se morajo pa delodajalci zavedati, da je za takšne lastnosti in za kvalitetno delo in odgovornost potrebno tudi pravično plačilo, ne pa ena mizerna plača.

Se podpišem. Zaradi tega pa smo mi tam kjer smo, Avstrijci pa ne poznajo krize... Še dolga pot nas čaka do večje blaginje.

In zaradi takšnega odnosa večine delodajalcev do zaposlenih gredo vsi, ki imajo možnost v tujino.

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Torej je rešitev krize rešljiva v dodatne pol ure dela dnevno... Nobelova nagrada pade 100%

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Torej je rešitev krize rešljiva v dodatne pol ure dela dnevno... Nobelova nagrada pade 100%

Ne razumeš (in tudi ne boš) zakaj so Avstrijci toliko pred nami. Vsekakor ne v pol ure dela... mi lahko 'delamo' tudi 2 uri dlje pa nam nič ne pomaga. Pomembno je kaj delaš, kako delaš in za koliko lahko prodaš...

Zadovoljni zaposleni so pa seveda še dodaten plus. In iz tega potem prihajajo presežki...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.401
4.972
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz
v čem je fora, da se dela od 8-17. A folk oz vrjetno šefi, ki so določli urnik, res nimajo kej doma delat? Nimajo družine, nimajo hobijev, frendov...?
jst bi najrajš delal od 6-14, če že more bit 8h
tongue-1.gif

pripadnost k firmi pa kažem s tem, da vsak dan naredim kar mi je naročeno, kvalitetno ter v roku.

Točno to sem mislil napisat tudi jaz. Kapitalizem nas žene v to da se ubijamo za svoje nadrejene, ti pa večinoma poberejo smetano oziroma dobiček. Sicer je logično da firma potrebuje inovativne mlade pridne delavce, ker ima od njih največ koristi. Ampak kam to vodi? Mogoče je meja, delavni čas 16 ur dnevno, ker človek itak rabi za spanec samo 8 ur. Ampak roko na srce, raje se odpovem par 100 eurom, pa končam delavnik ob 15 uri in grem domov, se igram z mulcem, zvečer pa brez izgovorov da sem zmatran ko konj, napičim ženo, tako kot treba.
Samo kapitalizem nas tera da smo sužnji peščici lastnikov podjetij, za družino vzgojo in svoj lasnten mir in hobi, pa nam zmanjka časa.

Dalmatici sicer veljajo za lenuhe, ampak v tej dobi kapitalizma vse bolj razumem njihov stil življenja.

Dalmatinski stil lajfa se da živet čist brez problema, no skoraj, pač v slo vržeš malo več za ogrevanje pozimi,
pa zmanjšaš preostale stroške:
- odjaviš internet in siolTV
- odpoveš cajtnge
- voziš katrco
- nosiš 10 let stare cunje
- za zajtrk poješ malo kruha pa proje
- preseliš se v 100let staro majčkeno hiško
- ukineš še ostale potrošniške navade zaradi katerih se pahaš za večje prihodkež

In evo dalmatinski način živlejnja ali ex jugo život, saj ni treba velik pač ukineš vse nepotrebne stvari
ki nimajo veze s preživetjem...

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
...in namesto rib ješ golobe.

Avstrijski osebni bančnik ima plače 3.500 neto, takoj za mejo v nekih Borovlljah. In slabo govori angleško, je razgledan toliko kot je potrebno in nič več. Živi mirno in ne leze iz svojih okvirov ker mu ni treba.

Kje pri nas je tako, za plačo in tako delovno mesto?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Osebni bančnik (nekateri) jo imajo.

Kar se tiče samoiniciativnosti. Tudi za tekočim trakom, kjer samo natikaš kaj gor, ali jemlješ dol, si lahko boljši ali pa slabši. Pa ne v hitrosti natikanja, praznjenja, temveč, ali če(ko) trak crkne, namesto da sediš, očistiš svoje delovno mesto, poskrbiš, da se takrat tudi pri tebi zategnejo vijaki ipd. To naj bi bila namreč razlika med japonsko in evropsko tovarno avtomobilov (včasih, ko so bili še ljudje). Japonci niso imeli pavze az pospravljanje in vzdrževanje, ker so to delali sproti, medtem, ko so evropski delavci imeli roke v žepih, ko se je trak popravljal.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če bi vsi na svetu bili pridni, kot Japonci recimo; ker se jih že omenja, bi kapitalisti zahtevali še več od človeka, kajti pohlep ne pozna meja! Zapomnite si to!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja, ampak v Sloveniji še minimuma ne bi noben naredil.

Ko pridem v Mercator in je gužva na enem oddelku in ostali zaposleni to mirno gledajo, ter se praskajo po jajcih, ker 'nimajo dela', mi je takoj jasno, da se kaj takega v kaki družinski firmi ne bi nikoli zgodilo.

Zakaj povsem logične stvari postanejo nelogične, takoj ko folk dela za neko firmo?

Če boš rekel brezdelni tajnici, naj gre pomesti dvorišče, jo garantirano takoj kap in gre brat opis del.. doma pa zagotovo dela vse od pometanja, okopavanja rož in kidanja gnoja...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Se v opisu del je ponavadi, " ostala dela po navodilih nadrejenega"

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.456
113
Ni važno, koliko delaš, temveč koliko narediš.

Če ima podjetje zaradi tvojega dela tudi višje prihodke, ti večina z veseljem dvigne plačo.

V trgovinah se naprimer na blagajnah lepo opazi različna učinkovitost, ali blagajničarka črtno kodo obrne že med vlečenjem, ali šele na steklu obrača artikel. Tudi od izbire procesnega centra in tehnologije je odvisno, kako hitro se obdela kreditna kartica.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
Ko že omenjaš trgovino. Dodaj še obliko in mesto crtne kode na izdelku.
Hofer/lidl blagajna pokasira na oko 5x več izdelkov kot konkurenca v istem času. Sem zadnjič v mednarodni po dolgem času kupil neke klobase. Vse 4 kode je morala ročno vnesti. V hoferju bi v tem času poskenirala voziček ali dva klobas.

Vitalium

Pripravnik
27. avg 2010
80
0
6
www.vitalium.si
Ko greš na svoje, zveš zares, kaj je delo. Polno odrekanja, cele dneve v službi KUČA -POSAO. Časa se zavedaš glih toliko, da veš, kateri letni čas je.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zobna protetika za laike

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ko že omenjaš trgovino. Dodaj še obliko in mesto crtne kode na izdelku.
Hofer/lidl blagajna pokasira na oko 5x več izdelkov kot konkurenca v istem času. Sem zadnjič v mednarodni po dolgem času kupil neke klobase. Vse 4 kode je morala ročno vnesti. V hoferju bi v tem času poskenirala voziček ali dva klobas.

Jaz bi rekel da so pa pohvalne te avtomatske blagajne ali pač kako se jim že reče. Ni hujše muke kot če kakšna bakica opravlja večji penzionistični šoping, pa še pike pa še obvezno čeblanje jaz pa ves penast s sendvičem pa sokom v roki čakam novo leto
jezen.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
delter333... zelo poredko grem v Merkator, mogoče enkrat na mesec dni.Pa ravno takrat se pred mano pojavi ženšče, ki seveda ima jebeno Pika kartico in se začno ono bedno -naložiti pike, vnovčiti pike...potem pa še kakšno blesavo bančno kartico potegne ven, ki ne zagrabi takoj... jaz pa zelen od jeze... Na samopostrežne blagajne pa ne grem, pa konec. Dokler ne bodo kakšni popusti, če si sam kasiraš, ne grem.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Tole je napačno....
Vsak delodajalec bi rad čimverčji donos, kaj je normalno... Danes pa je tudi po večini tako (govorim o micro in malih firmah) delavci bi ob nenaročilih in neplačnih vlekli plačo in zahtevali socialno varnost.

Delodajalec pa kao nima družine in ima celo premoženje zastavljeno pri bankah... Dostikrat tudi delavec dobi plačo, lastnik pa prst u rit in še kako kazen kakega birokrata...

No to pa nisi napisal...

Vsak k je probal na svoje in celo vzel subvencijo za samozaposlitev, mu je ta tabu znan v prvem mesecu...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Samoiniciativnost, ideje, pridno delo in pametna mera poguma so osebne kvalitete zaposlenega ali samozaposlenega človeka. Če teh kvalitet nima naj najprej sam sebi pripiše "minimalca". Če jih ima pa ni vrag, da bo kmalu z minimalca fajn napredoval, če že ni na dobrem delovnem mestu. Če tudi v svojem prostem času ne razmišljaš o svojem delu, ki ti omogoča eksistenco je pač nekaj hudo narobe. Tu pa eni ure štejejo......svašta majka rodila.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Se poplnoma strinjam. Zal pa takega mislenja se nismo dojeli v Slo. Ce poslusamo Capla je delavev privilegij delodajalcu, ter za vse felerjekriv delodajalec.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Če bi vsi na svetu bili pridni, kot Japonci recimo; ker se jih že omenja, bi kapitalisti zahtevali še več od človeka, kajti pohlep ne pozna meja! Zapomnite si to!

To imam pa informacije iz prve roke... Japonci sploh niso pridni ampak so samo veliko v službi, ker se bojijo, da jih bodo drugače odpustili. Torej dolgi delovniki in sorazmerno malo opravljenega dela. Nekaj časa (nevem če se) je bil trend, da so Japonke nosile plenice, da jim ni bilo potrebno it na wc, da ne bi manjkale na delovnem mestu.

Pa tudi na splošno smo v Sloveniji pridni delavci. Samo problem imamo , da nimamo tradicije in premalo dodano vrednost (nasplošno).