Lenuh vs. mravljica

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
"Nekdo, ki dela od osmih do petih v pisarni in opravi samo svoje delo, ne zanima nikogar več." je izjavil model na
siol

Od osmih do petih je 9 ur. Šit. Torej sem jaz lenuh, ki (potencialno) v Avstriji nima kaj iskati službe. Delam namreč od sedmih do treh, efektivno 7,5 ur (če odštejem malico), v tem času dajem vse od sebe, sem zelo organiziran in uspešen, vse imam v roku narejeno (čeprav imam dela ogromno, ga pač stlačim v teh osem ur), ne zabušavam (razen zdaj, ko tale post pišem in prej , ko sem tole z zgornjega linka prebral.). Sem povsem zdrav, pa iz službe po zgolj osmih !!! urah pridem povsem izmozgan in doma nimam niti pod razno možnosti , da bi počival (otroci in manjša kmetija).
Kakšen kader sem potemtakem?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Mislm, da samo misliš da delaš. Pišeš da delaš 100% od sedmih do treh. Po drugi strani si pa čital siol.... sedaj boš pa še na alterju visel. Mi je poznano, ker imam podobne probleme.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Čaki, a probleme al "probleme"?
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
"Nekdo, ki dela od osmih do petih v pisarni in opravi samo svoje delo, ne zanima nikogar več." je izjavil model na
siol

Od osmih do petih je 9 ur. Šit. Torej sem jaz lenuh, ki (potencialno) v Avstriji nima kaj iskati službe. Delam namreč od sedmih do treh, efektivno 7,5 ur (če odštejem malico), v tem času dajem vse od sebe, sem zelo organiziran in uspešen, vse imam v roku narejeno (čeprav imam dela ogromno, ga pač stlačim v teh osem ur), ne zabušavam (razen zdaj, ko tale post pišem in prej , ko sem tole z zgornjega linka prebral.). Sem povsem zdrav, pa iz službe po zgolj osmih !!! urah pridem povsem izmozgan in doma nimam niti pod razno možnosti , da bi počival (otroci in manjša kmetija).
Kakšen kader sem potemtakem?

Če lahko popoldne delaš še na kmetiji, očitno zmoreš delati več kot tistih 8 ur in ima model prav.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Se pravi da je potrebno na vseh nivojih dela ukinit normalni delovni čas in preživet v službi tudi za minimalno plačo... yeah right. Kaj jest delam v prostem času delodajalca nič ne briga, oddelam svoje in čao. Sej v kinu tud ne visim še 3 ure po koncu filma.

Vsi bi imel folk na uzdi 24ur na dan, plačilo pa za urnik od 8-16.30... Banda izkoriščevalska.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Se pravi da je potrebno na vseh nivojih dela ukinit normalni delovni čas in preživet v službi tudi za minimalno plačo... yeah right. Kaj jest delam v prostem času delodajalca nič ne briga, oddelam svoje in čao. Sej v kinu tud ne visim še 3 ure po koncu filma.

Vsi bi imel folk na uzdi 24ur na dan, plačilo pa za urnik od 8-16.30... Banda izkoriščevalska.

Temu se reče pripadnost firmi...
evil.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Sem šla prav cel članek brati, ker stavka nisem razumela enako kot ti in sem mislila, da zato ker je iz konteksta. Pa se še vedno zdi, da si poudarek dal na napačen del. Po moje je tole važno:
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
"Nekdo, ki dela od osmih do petih v pisarni in opravi samo svoje delo , ne zanima nikogar več." je izjavil model na
siol

Kamot izpusti od osmih do petih, če so te ure tako zmotile. Slovenci pač še vedno tako razmišljamo - v urah. Point je bil, da ne iščejo robotov, ampak nekoga ki poleg štancanja tistega, kar pač je osnovno delo pokaže tudi malo samoiniciative takrat ko je to primerno in zaželjeno. Oba delata od osmih do petih...

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.401
4.972
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:

Odpri svoji firmo, se zaposli, pa te "noben" ne bo hebal... tud če boš delal samo 4 ure, no ja, durs te bo hitro če ne boš zaslužil za prispevke in ostalo...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
fora je v v tem da si lahk ti v službi tud do 8ih do 9ih, če bo vse delo narejeno in si naredil dodano vrednost za podjetje...

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Avstrijci imajo vmes eno uro za malico, ki ni plačana (ura), zaradi tega od 8h do 17h... Pa verjemi mi, da je plača tudi konkretno višja, če si priden, kot ta bagatela v Sloveniji. Ne pa pri nas, ko je dobrodošlo, če si super priden ampak zaradi tega ti še ne pripada višja plača. Si samo fajn dečko.

Nazadnje urejeno:

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Kaj pa recimo oseba, ki dela za mašino in na minuto natikuje komad na stroj? Kaj naj še on opravi? Razmišlja o izboljšanju tehnološkega procesa? ah... ozkogledno... Ne morejo bit vsi neki svetovalci, bankirji... nekdo mora tudi nekaj naredit.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Ja pa saj je cel članek o teh profilih, o nekomu za trakom ni govora. Vzeto je iz konteksta, pač ker je zbodlo, ko je šel Janez preračunavat ure. Stvar, ki sploh nima nobene teže in relevance v celem članku.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
Nič ni vzeto iz konteksta. Dejansko so me pa res zmotile ure. Namreč do sedaj sem zamenjal tri firme in povsod je (bilo) poleg opravljenega dela merilo tudi prisotnost na delovnem mestu, kar pomeni, da si poleg opravljenega dela moral imeti na koncu meseca poln saldo ur (ponavadi je to 8ur x 22dni =176 ur/mesec). Pa ni nobena firma v javnem sektorju. Ne vem, kje delate vi , ampak meni je trapasto, da je pogoj za plačo poln saldo ur na koncu meseca. Kaj delam popoldne? Pa koga briga, če imam kmetijo, ali pa če se po jajcih praskam v bloku. Sicer pa ja: za delodajalca bi bil najboljši delavec tisti, ki se praska, saj pride res spočit v službo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Še vedno ne razumeš? Ni pomembno, kaj delaš ta deseto uro, važno je kaj delaš prvih devet. Če si profil svetovalca, pravnika in poglej kateri so še našteti. On primerja človeka, ki devet ur dela rutino, ne skrene z nje in zato ne nosi nobene odgovornosti v vezi s tem in človeka, ki dela devet ur, pokaže samoiniciativo - uspešno in paravo pravi čas na pravem mestu, ter zaradi tega posel bolj prosperira. Oba odkljukata tistih tvojih 176h/mesec. Se pravi njegov point ni bil, da želijo delavca, kidela več ampak delavca, ki dela bolje.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Kako lahko pek oz. voznik avtobusa dela bolj - a ne obstajao standardi kako mora bit in pika. Za nekoga je bolje da se cel ljubi dan smeje (za drugega je to moteče, ker misli da je zakajen),...

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Pravnik, finančni svetovalec, računovodja, elektro, strojni in gradbeni inženir, programer, arhitekt, inženir logistike, prodajalec, tržnik, kadrovnik... in še mnogo drugih lahko naredijo podjetju velik doprinos, če delajo dobro in so inovativni.

Ne razumem zakaj eni vedno iščete neke izjeme, samo da bi dokazati nasprotno.

Ob takšnih primerih se vedno spomnim intervjuja z nekim Nizozemcem, ki živi in dela v Sloveniji. Ko so ga vprašali kaj je največja razlika med delom pri nas in na Nizozemskem... odgovor je bil, da tukaj poskušajo vsak predlog/idejo zminirat, na Nizozemskem pa vedno iščejo predloge kako idejo še izboljšati.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Da ne pišem še enkrat, smao poudarjeno...

Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Še vedno ne razumeš? Ni pomembno, kaj delaš ta deseto uro, važno je kaj delaš prvih devet. Če si profil svetovalca, pravnika in poglej kateri so še našteti. On primerja človeka, ki devet ur dela rutino, ne skrene z nje in zato ne nosi nobene odgovornosti v vezi s tem in človeka, ki dela devet ur, pokaže samoiniciativo - uspešno in paravo pravi čas na pravem mestu, ter zaradi tega posel bolj prosperira. Oba odkljukata tistih tvojih 176h/mesec. Se pravi njegov point ni bil, da želijo delavca, kidela več ampak delavca, ki dela bolje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
v čem je fora, da se dela od 8-17. A folk oz vrjetno šefi, ki so določli urnik, res nimajo kej doma delat? Nimajo družine, nimajo hobijev, frendov...?
jst bi najrajš delal od 6-14, če že more bit 8h
tongue-1.gif

pripadnost k firmi pa kažem s tem, da vsak dan naredim kar mi je naročeno, kvalitetno ter v roku.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.999
6.173
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz
v čem je fora, da se dela od 8-17. A folk oz vrjetno šefi, ki so določli urnik, res nimajo kej doma delat? Nimajo družine, nimajo hobijev, frendov...?
jst bi najrajš delal od 6-14, če že more bit 8h
tongue-1.gif

pripadnost k firmi pa kažem s tem, da vsak dan naredim kar mi je naročeno, kvalitetno ter v roku.

Točno to sem mislil napisat tudi jaz. Kapitalizem nas žene v to da se ubijamo za svoje nadrejene, ti pa večinoma poberejo smetano oziroma dobiček. Sicer je logično da firma potrebuje inovativne mlade pridne delavce, ker ima od njih največ koristi. Ampak kam to vodi? Mogoče je meja, delavni čas 16 ur dnevno, ker človek itak rabi za spanec samo 8 ur. Ampak roko na srce, raje se odpovem par 100 eurom, pa končam delavnik ob 15 uri in grem domov, se igram z mulcem, zvečer pa brez izgovorov da sem zmatran ko konj, napičim ženo, tako kot treba.
Samo kapitalizem nas tera da smo sužnji peščici lastnikov podjetij, za družino vzgojo in svoj lasnten mir in hobi, pa nam zmanjka časa.

Dalmatici sicer veljajo za lenuhe, ampak v tej dobi kapitalizma vse bolj razumem njihov stil življenja.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Ja, večinoma bi predvsem v Sloveniji delodajalci najrajši videli, da jim delaš kot žival do polnoči, kvalitetno...še najbolj všeč bi jim pa bilo, da to počneš za minimalca, medtem ko oni uživajo in vlečejo mastne denarce.

Se sicer strinjam, da je treba delo opravljati kvalitetno, pokazati tudi samoiniciativo, delati kdaj tudi dlje, če je veliko dela, ampak na drugi strani se morajo pa delodajalci zavedati, da je za takšne lastnosti in za kvalitetno delo in odgovornost potrebno tudi pravično plačilo, ne pa ena mizerna plača.