ledice pod stekleno polico za osvetlitev ozadja TV

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tv imam postavljen n nizko omarico. Po obeh straneh tv je omara cca 20 cm odmaknjna od tv.
Nad tv je pa luft do stropa. Sedaj pa bi rad ta luft nekako prekinil najraje s stekleno polico.
Kako debelo in kaksno naj bo steklo ce je dimenzije 140*35. Na njej bodo kaksne slike in podobno.kaksnih tezjih knjig ne predvidevam.
Ce osvetlim ozadje pod polico je baje precej lazje tv gledat. S kaksno razvetljavo naj resim to?
Hvala za kak link do kaksnik led trakov, lahko tudi ebay...

To ti lahko jaz prodam sem preveč naročo. Če rabiš pošlji PM
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Še jaz bom dodal svoje vprašanje v tole temo, ker bi se znalo zgodit, da bi mi lahko pomagali
cheer.gif

V kopalnici bom menjal ogledalo in poličko pod njim (glej sliko). Ogledalo bo podobno kakor tole na sliki s to razliko, da bo imelo nekako vgrajene lučke ob straneh in na vrhu.

Moje vprašanje pa se nanaša na poličko. Poličko bom po vsej verjetnosti dal narejeno iz stekla, spodaj bo foto-tapeta, pod tapeto bi pa dal trak z LED lučkami tako, da bo svetilo navzgor.

Bi to šlo s temi trakovi, ki ste jih že omenjali v tej temi? Mi mogoče lahko kdo svetuje kakšno drugačno izvedbo tega?

Hvala

EDIT: Gledam tele ledice na ebayu, kako naj vem ali te ledice omogočajo tudi belo barvo in ali vse ledice omogočajo warm white ali pa snow white barvo?

IMG_2253.JPG

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti bi rad, da diode svetijo gor čez foto tapeto?
Kaj bi rad s tem dosegel? Po mojem bi dobil samo svetle pike po polici. oz vprašanje kolk je fototapeta sploh prosojna, če bi sploh kaj preko svetlo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ja rad bi da bi ledice svetile navzgor, sicer tole glede fototapete nisem siguren ali bi jo sploh dal, mogoče bi raje dal kar motno steklo in spodaj ledice, ki bodo svetile navzgor.
Tako, da te fototapete ne jemat kot dokončna odločitev.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tale opcija kot si dal link je super! Kako je to narejeno, da so ledice v nosilcu? A so obrnjene pod 90 stopinjskim kotom?

Tudi tako steklo mi je všeč, motno, dal bi samo 2cm debelo.

In kakšna toplina oziroma belina ledic je na tej fotki?

7img.jpg

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Bodo ledice crknile - imam 1m traku katerega napaja 2V napajalnik. Po izračunu zadostuje enemu metru 0,6 V napetosti (1m * 60 ledic * 0,12/12 = 0,6 V).?

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Glede RGB LED trakov bi imel vprašanje za poznavalce,
recimo, na površino caa 1m x 50cm nalimat trakove,
da bi ledice bile čim bolj na gosto, in kakšno zadevo vmes
da bi lahko prikazovale video.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
Glede RGB LED trakov bi imel vprašanje za poznavalce,
recimo, na površino caa 1m x 50cm nalimat trakove,
da bi ledice bile čim bolj na gosto, in kakšno zadevo vmes
da bi lahko prikazovale video.

To dobiš že sestavljeno, greš v trgovino in vprašaš za LED televizor.
bonk.gif

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Iščem poceni rešitev več kot pol leta, pisal prizvajalcem ki sem jih najdel na netu ali e-bay-u, odgovori so vedno negativni
ali pa nisem dovolj brskal.
Linki ki jih je dal "ivi" so mi zelo v pomoč,
nahrung002.gif
približno nekaj takega bi rabil, vendar malo bolj sw-ko dodelano.
V pravo smer gre
aplauz.gif

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
To dobiš že sestavljeno, greš v trgovino in vprašaš za LED televizor.
bonk.gif

[/QUOTE]

Če bi dobil LED TV takšnih dimenzij kot jih rabim (1200x500mm ali 1200x400mm) bi z veseljem šel v trgovino in kupil

Nazadnje urejeno: