Ti to resno? Leta gospodovega 2022 imaš žarnice na žarilno nitko?Zanimivo da ni ničesar novejšega od 2018 tukaj.. Kakšen je zdaj konsenz? Se splača kupiti led žarnice al ne?
V hiši imam 22 luči (stropne, okoli ogledal, stenske, pač vse skupaj). Noter je dovolj žarnic (57) za 3440w elektrike. To je treba zracionalizirat. Plafonjere požrejo 3x60w. Neke reflektorske luči v dnevni 3x 150w, plafonjera v spalnici 11x60w. Ali se mi izplača menjava vsega s KVALITETNIMI ledicami? Nikoli ne bom pozabil mojega poskusa menave halogent s CFL, kao zelo kvalitetnimi philips, ki so začele crkovati že po dveh tednih. Pa so mi komaj zamenjali to žarnico v Šparu.
V plafonjerah bi namesto 3x60 vzel 1xXY, 12w al kolikor že bi bil približek. Bi to šlo? In tako naprej pri vseh lučeh po hiši razen tam kjer je svetloba bolj nujna (dnevna soba, kopalnica).
Težko ti rečem katero. Osram ima na nekaterih modelih, prav tako Optonica, za Philipsa ne vem. Kupiš eno in jo operiraš. Če naletiš na tapravo si zmagal.Poznas kaksne iz glave ki jih priporočiš da imajo konstrukcijo ki jo da prilagajati? Vse kar videvam so steklene bučke.
Edino kar je kvalitetno je cena. Vsi imajo približno enako vezje in vse delajo po enakem principu. Največja smrt za LED žarnice je pregrevanje, ker ne morejo odvest toplote, če so kje v kakšen tesen luster montirane in potem same sebe spohajo.vzel sem Osram (je le kvaliteta)
Grdo je samo če je grda hiša...dobro ampak to je grdo, za v garažo recimo
Ah, glej...Grdo je samo če je grda hiša...