Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ima kdo dostop do testa sijalk?
https://www.zps.si/index.php/m...ogromne-razlike
Tu imaš ZPS test sijalk
Test ZPS
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ima kdo dostop do testa sijalk?
https://www.zps.si/index.php/m...ogromne-razlike
meni so tudi dobre, edino kupil sem dve z warm white barvo, ampak imata ful razlicni barvi svetlobe. Ker sta luči precej skupaj, me zanima, če je to pogosto, ali sem imel le nesrečo?Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Kdor da za tehnično blago pol leta garancije, prodaja šrot pod pultom
p.s.: še en glas za Ikea ledice... dejansko dobro delujejo tudi z dimmerji, kar tudi pri kaki brand firmi ni nujno, ko jih je enkrat več v istem lustru (!).
lp
Kar seveda sploh ni res!Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Teh 60w max je delovalo pri žarnicah na žarilne nitke -zaradi segrevanja. Pri led.u je to irelevantno.
Pošteno grejejo, ja ok. Pri žarnici na žarilno nitko gre večina dovedene električne enrgije (98%) v gretje. Kar je pri 60W žarnici slabih 59W. Če ima en LEDica deklarirano električno moč recimo 13W, koliko W gre potem v gretje?Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Kar seveda sploh ni res!Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Teh 60w max je delovalo pri žarnicah na žarilne nitke -zaradi segrevanja. Pri led.u je to irelevantno.
Tudi LED se pošteno grejejo in ko se elektronika enkrat skuha...
Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
@guardy
V testu ZPS so se OSRAM ledice sramotno odrezale kar se tiče dejanske življenske dobe: 1.561 ur in 2.813 ur (daleč od promovirane 15. 000 ur). (par postov višje)
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
No ja...če ima LEdica 6 W in se vsa energija direktno pretvori v toploto se baš nekaj dost ne bo segrela.
Če je pa kot taka šrot od šrota (po kakovosti) je pa to že drug problem,.
Pri LEDici gre v svetlobo okoli 20% energije(pri eksperimentalnih verzijah tudi že nekaj čez 50%, samo to še nekaj časa ne bo v prodaji) . Dodatno pa se greje tudi elektronikaCitat:
Uporabnik vincent pravi:
No ja...če ima LEdica 6 W in se vsa energija direktno pretvori v toploto se baš nekaj dost ne bo segrela.