Led žarnice

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
obstajajo neoriginal xnenon kiti vključno s pranjem , torej 100% legalna stvar.....je pa res, da ni ravno poceni.

Vključno s senzorji za avtomatsko prilagajanje višine snopa luči?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
da,................ je pa tako se zamenja celoten žaromet(Halogenski pač NI NAMENJEN xenonu!!!!, IN DRUGAČE NE GRE če hočemo imeti zadevo tako kot mora biti) in dogradi ostale "malenkosti"(pranje, AUTO-višina)
Gre se za sisteme ki so točno prirejeni z a določen tip avta ne pa neke Univerzalne stvari......

cena: 1000€ +-

pa še en FAQ odgovor na steani hella.com:

Does Hella sell Xenon (HID) retrofit kits for my vehicle?

Answer: No. The Xenon or HID "retrofit" kits that are widely sold on the Internet are illegal and potentially harmful to other drivers. The only legal Xenon conversions are those that use factory parts designed for a specific model of vehicle and sold by the manufacturer as an optional upgrade. The Xenon headlamps are designed as a complete system that includes the bulb, reflector, lens, housing, ballast, and other specific parts. Merely using the bulb and ballast inserted into a modified Halogen headlight housing will not give the proper light pattern. This is due to the fact that reflectors manufactured for Halogen bulbs and reflectors manufactured for Xenon capsules are very different in design and are not compatible. The result is usually a large amount of glare and scattered light that can blind oncoming drivers. Because these kits are illegal, Hella does not sell or endorse any Xenon “retrofit” kits.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Fotru sem premontiral iz moje Alfe na Outbacka xenon kit. Iz istim kitom sem naredil tehničnega z Alfo, foter pa že 2x z Subarujem. Do sedaj še nobenega problema, je pa res, da so avti z lečo in da je "normalna" barva svetlobe (4300K). Stvar ne blešči in zelo težko opaziš, da ni original (od zunaj, sama vidljivost je seveda pri original xenonu boljša).
Sem pa že naletel na Escaleda z original xenonom in je tako bleščal (verjetno tudi zaradi višinie pa neopranih žarometov), da sem skoraj s ceste zavil...

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Hvala za konkretni odgovor!

tudi sam sem imel xenon kit in luči z lečo in pri nobeni kontroli nobenega problema, zato mi je čudno vsi pišejo po forumih da talajo kazni. Samo ustavijo me pa 2x na leto komaj, tako da ni neka referenca, se dobi npr nek drug policaj in je hopa kazen.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
To je odličen nakup. Za podnevi
evil.gif

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
T10 pozicijske dokaj hitro crknejo, 2-12 mesecev pa konec. Držijo manj kot navadne T10.. pomojem preslabo hlajenje.

ni rečeno, odvisno kake kupiš, one ko majo čip držijo tudi po par let

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
To je odličen nakup. Za podnevi
evil.gif
Nimam izkušenj, vendar ne bi bil tako prepričan. Sam imam pozicijske s po štirimi SMD diodami in opazno (ampak orenk opazno (ene 3x bolj)) svetijo kot navadne. Tako da, če imaš parabolo morda te s 104-imi LED diodami celo ok svetijo. Pri luči brez parabole pa verjetno zadeva sveti povsod
grin1.gif
.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik MB91 pravi:
Citat:
T10 pozicijske dokaj hitro crknejo, 2-12 mesecev pa konec. Držijo manj kot navadne T10.. pomojem preslabo hlajenje.

SMD T10 imam že nekaj mesecev, v bistvu celo zimo in ni problemov.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Citat:
Uporabnik MB91 pravi:
Citat:

SMD T10 imam že nekaj mesecev, v bistvu celo zimo in ni problemov.

Jaz pa od lanske zime - s čipi 5050 Warmwhite. Preizkušeno kakšen mesec nazaj z istimi iz predala pa ni posebne razlike
wink-1.gif