Led žarnice

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Pri avtih brez canbusa deluje normalno, pri tistih z pa pač kupiš ledice z "uporom" CAN BUS ERROR FREE. Accord nima težav, ker ne javlja pregorele žarnice.

MITT007

Zelenc'
10. nov 2010
21
0
1
Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
kaj pa kakšne H7?

WTF pa ne daš not HID xenon kita, če imaš H7 in projektor luč? Vzameš pravi kit in paše direkt notr, tudi s can bus error kenslarjem. Take sem sam zamenjal 1 mesec nazaj, vzel mi je 3 ure, ker sta me 2 vzmeti v luči zezali 1 uro. Balasti so pasal v prostor original balastov na ohišju luči. Obvezno moraš naštelat višino snopa, da ne fleša na nasproti vozeče. Zdej je treba zvrtat sam še dve luknji in pokrovček šob za kvazi pranje.

Ko pešakam, sem mal bolj pozoren na druga vozila okoli in ugotavljam, da ima kar nekaj folka vgrajene kite (pa čeprav menjane komplet žaromete). Pr mojem so original lampe svetile slabše kot sveče, zdej ponoči vsaj vidim mimo česa se vozim, avto pa zgleda kot bi jih imel že original, imam 35 W in 4300K, ki je najbolj bela in tudi z največjo svetilnostjo. Če bi še enkrat naročeval, bi vzel 50 W.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Že kdo probal te H7 LED wannabe
sprasujem se.gif
Na lečo bi svetle like.......?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno to sem storil sam. Original H7 projektorske nikakve. Sedaj se vsaj kaj vidi. Prav tako H7 HID kit 4300 K. Edino pranje še pretehtujem, ali naj zares vgradim (posoda z motorčki in šobe iz kakšnega na odpadu)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

tudi, če imaš projekcijske luči, se pravi lečo in not aftermarket xenon kit, se vidi, da ni original.
Sem že (pre)večkrat videl to.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Točno to sem storil sam. Original H7 projektorske nikakve. Sedaj se vsaj kaj vidi. Prav tako H7 HID kit 4300 K. Edino pranje še pretehtujem, ali naj zares vgradim (posoda z motorčki in šobe iz kakšnega na odpadu)

Kako je pa potem ob prvi policijski kontroli? Sam imam luči z lečo H7, sveti za en klinac, res nevarno, po noči se ne vidi ceste lepo, kamen vidiš ko je že prepozno. Ko sem kupil avto je imel xenon kit in bilo je super, noben mi ni blendav (luči se same uravnavajo) svetilnost je bila super, po dežju megli se je videlo dobro,imel sem 4300k. Zaradi zakonodaje sem dal ven xenon in sedaj se sekiram ker nič ne vidim
bonk.gif
Za moj avto šobe za pranje žarometov ne obstajajo, kaj potem storiti? Bi lahko vgradil fake šobe samo za izgled? Se da kako narediti šobe? Ali je edina varjanta menjava avtomobila? Luči so homologirane tako da ob kontroli bi rekel da je vse homologirano. Še vedno se pa bojim policajev, saj je vse na avto vse homologirano.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
H7 original je katastrofa, še H4 ima boljšo svetilnost še posebej če so plastična stekla žarometov
Jaz sem montiral xenon kit in je malo boljše, ko je pa mokra cesta pa skoraj isto sranje
Veliko avtomobilov je brez pranja kljub original xenon

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
To seveda ne drži, čisto vsa vozila s xenon žarometi imajo pranje žarometov oz v nekaterih primerih, kot so Volvo in starejši Mercedesi S ter C razreda so imeli mini brisalce na žarometih. Gre se pa zaradi bleščanja, umazan xenon žaromet veliko bolj blešči kot pa halogenski žaromet.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kaj ne drži? Moje začudenje ali mac77-ova trditev?
Ali drži tvoje začudenje boš sam vedel
wink-1.gif
. Sam sem se navezoval na mac77 trditev.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
to ziher ni res.
nimajo vsi avti z original xenonom pranja.
stara e klasa ni mela ne pranja ne brisalca. enis tiloti niso meli pranja. ene lagune niso mele pranja.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne bi bil povsem prepričan, prve e klase so bile spodnje, ki so imele xenon žaromete. Med obema žarometoma je naprava za pranje, poglej mali pokrovček.

$(KGrHqR,!ioE6JDsln5WBOnDM3uC8w~~_19.JPG

To je prva laguna, ki je imela xenon žaromete, prav tako lahko vidiš na sliki kje je pranje žarometov.

$(KGrHqFHJC8E7BcvgBLOBO5PLpDZKQ~~_19.JPG

Tvoje trditve so nepravilne.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
ksz..

vedno ista kregarija
smile-1.gif
Pač 90% avtov ima xenon in pranje žarometov, in 50% teh ki ima pranje žarometov ga jih odklopijo na servisu ker gre ljudjem na jetra da morajo vedno dolivati vodo. Ampak tukaj prometna varnost ni vprašanje in je vse ok. Če imaš pa xenon kit + samodejno nastavljive žaromete in nimaš pranja žarometov, je pa sevedna zelo nevarno in si norec če imaš xenon.

Sem pa bral na avtomobilizem.com da so nekoga vstavili s xenon kitom in mu niso nič težili. Enega so peljali na izredni tehnični, imel je angel eyes + xenon kit, in su mu težili zaradi tega ker luči niso imele samodejnega nastavljanja, niso pa težili zaradi pralnih šob. Tako da tako mogoče gre čez na tehničnem. Da ne sveti, da je samodejno in da so luči z lečo (homologirane za pravi tip vozila).

Enkrat se bom ustavil pa vprašal na avtokrki kako in kaj, ampak vem da bo odgovor sigurno čist mimo in si ne bom mogel velik pomagati
smile-1.gif

Ima kdo kakršno koli izkušnjo iz policaji in xenon kitom?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
to ziher ni res.
nimajo vsi avti z original xenonom pranja.
stara e klasa ni mela ne pranja ne brisalca. enis tiloti niso meli pranja. ene lagune niso mele pranja.

Dvomim...treba je ločit original, tisto kar iz tovarne pride od original serviserjov, ki notri čungalunga montirajo.
Tko, kot je bil pred časom zgodba o Hondi Civic, kao original ksenon, brez pranja in avtomatske nastavitve snopa.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
obstajajo neoriginal xnenon kiti vključno s pranjem , torej 100% legalna stvar.....je pa res, da ni ravno poceni.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Lahko maš ksenon kit s pranjem in avtomatsko nastavitvijo višine ampak še vedno jih ne smeš uporabljat, zato ker se gre tukaj za nehomoligirane vgrajene naprave. To je 100% nelegalno. Kolko to polcaji gledajo oz. se spoznajo na to, se ne bi spuščal. Teoretično lahko takšno napravo homologiraš ampak mislim da ni takšenga majstra ki bi ti ksenon kit homologiral. Če ga kdo pozna naj javi...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Lahko maš ksenon kit s pranjem in avtomatsko nastavitvijo višine ampak še vedno jih ne smeš uporabljat, zato ker se gre tukaj za nehomoligirane vgrajene naprave. To je 100% nelegalno. Kolko to polcaji gledajo oz. se spoznajo na to, se ne bi spuščal. Teoretično lahko takšno napravo homologiraš ampak mislim da ni takšenga majstra ki bi ti ksenon kit homologiral. Če ga kdo pozna naj javi...

dobijo se sistemi s homologacijo
ampak kot pravim , niso poceni