LED Trak

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.982
17
38
Bled
U bistvu je tako. Rabil bi cca 4m traku za osvetlitev kuhinjskega pulta. Ne rabim ravno daljinca in ostalih zadev. Rad bi samo običajno belo svetlobo. Kakšna je varianta, da bi vse skupaj zvezal še na senzor gibanja? Kaj vse bi rabil?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Ta komplet ima prešvoh napajalnik. Že tako je čisto na meji, kar se tiče podatkov, ker pa je to kitajska zadeva, so zelo verjetno realne zmogljivosti še malo nižje. Za 5m traku s 60x5050 LED na 1m je fino imeti vsaj 12V 8A napajalnik.

Sicer pa, če rabiš samo belo svetlobo, potem raje vzemi trak z enobarvnimi LEDicami.
topla bela

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Kakšne so možnosti, če ne potrebuješ celih 5m? Se da to po potrebi krajšati? Kako?
smile-1.gif
Hvala!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, jaz sem videl oboje, pa sem se odločil za toplo. Dva kolega sta menjala iz hladne, ker hrana izgleda malo hecne barve, pa tudi zrezek je drugačen, ga hitro preveč zapečeš...
smile-1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
LP
Led trakove imajo sedaj tudi kitajčki v Domžalah. Za komplet z napajalnikom, kontrolerjem in 6m RGB traka hočejo 22eur

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Prosim za pomoč.

V kopalnici postavljam 2m dolgo ogledalo pri katerem bodo skozi peskan pravokoten del ogledala svetile ledice.
Ledice bodo 2x 60cm in 1x 120cm, torej vse skupaj nekje 2.5m.

Problem je, da imam nekaj dilem:

1- ali naj vzamem 3528 ali 5050 ledice? Ne vem zaradi svetilnosti, da ne bo premalo ali preveč svetilo skozi ogledalo. Ali se na kontrolniku ne da nič nastavljati moči svetilnosti?

2- ali naj vzamem RGB trak, ali pa trak s fiksno barvo?
Ali se na RGB traku da nastaviti tako barvo, kakor bi tudi bila, če bi kupil s fiksno barvo (recimo warm white ali pa cool white in vse barve vmes)? Ker, če se lahko z daljincem nastavi bilo katero barvo, potem je boljše, če vzamem kar RGB trak.

Hvala za pomoč.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Citat:
ali naj vzamem 3528 ali 5050 ledice?
5050
Citat:
Ali se na kontrolniku ne da nič nastavljati moči svetilnosti?
Da
Citat:
ali naj vzamem RGB trak, ali pa trak s fiksno barvo?
fiksno
Citat:
Ali se na RGB traku da nastaviti tako barvo, kakor bi tudi bila, če bi kupil s fiksno barvo
Ne da se. RGB veliko slabše pokrijejo celoten barvni spekter, ker oddajajo svetlobo bolj kot ne v ozkem frekvenčnem območju. Bela LEDica pa je dokaj zvezna preko celega spektra.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Imam sam tak RGB led trak 5050 in ti iz izkušenj lahko povem, da se na njem da nastavit tako barvo kot jo ima trak z fiksno barvo in še vse odtenke vmes, prav tako se da z kontrolerjem regulirat moč svetilnosti. Seveda pa moraš pazit kakšen kontroler kupiš, saj vsi tega res ne omogočajo.
Bi pa tudi pri traku z fiksno barvo lahko reguliral svetilnost, če bi pred trak vgradil potenciometer in z njim regurilar svetilnost.
Sicer drži da RGB oddajajo svetlobo v ozkem frekvenčnem območju, samo tisto kar pravi teorija, se z očmi sploh ne opazi.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Rgb trak vsaj meni ne da lepe warm white svetlobe, hladno bela je ok, potem pa je taka čudna fluorescentno rumena naprej pa oranžna rdeča itd...
Priporočam warm white 5050 trak

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Okej, vsi mi priporočate warm white. Mene pa ravno warm white skrbi, ker imam rjave ploščice v kopalnici in če dodam še to warm white svetlobo se bojim, da bo totalno rumenkasto vse. Že tako je vse rumenkasto zaradi varčne žarnice ki mi daje tako svetlobo. Tista cool white bi pa mogoče znala razbiti tisto monotonost.... al se motim?

Težko sodim, ker ne vidim na lastne oči te razlike med cool in warm white.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
ali naj vzamem 3528 ali 5050 ledice?
5050
Citat:
Ali se na kontrolniku ne da nič nastavljati moči svetilnosti?
Da
Citat:
ali naj vzamem RGB trak, ali pa trak s fiksno barvo?
fiksno
Citat:
Ali se na RGB traku da nastaviti tako barvo, kakor bi tudi bila, če bi kupil s fiksno barvo
Ne da se. RGB veliko slabše pokrijejo celoten barvni spekter, ker oddajajo svetlobo bolj kot ne v ozkem frekvenčnem območju. Bela LEDica pa je dokaj zvezna preko celega spektra.

Se strinjam povsod le glede barve - če imaš možnost pojdi v kakšno trgovino preveriti barve rgb in navadne, mogoče ti bo rgb bolje odgovarjal in obratno. Raje preveri kot da nekaj kupiš na koncu ti pa ni všeč.

LP

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Se strinjam povsod le glede barve - če imaš možnost pojdi v kakšno trgovino preveriti barve rgb in navadne, mogoče ti bo rgb bolje odgovarjal in obratno. Raje preveri kot da nekaj kupiš na koncu ti pa ni všeč.

LP

I agree. Ampak kje pri nas pa prodajajo take trakove kot so na ebayu? Sprašujem zato, da nebi bila drugačna roba.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz sem tele trakove videl v BTC-ju, poleg Conrada, kjer je ena trgovina, kjer prodajajo velike avtke na daljinsko in ostalo tehnično robo.