Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Da se malo zbudimo. Namen mam urediti ambientalno osvetlitev prostora, predvsem spuščenega gips stropa, z led trakovi. Me pa zanima sledeče:
- se da te trake normalno skup sklenat (zlotat) v eno celoto, kar bi naneslo cirka 18-20 metrov
Nekaj A ni mala poraba pri nizkih napetostih in dolgih kablih.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Po moje nebo problem da bi kakšen kos traku slabše svetil ker to je tako mala poraba, da ni haska.
Citat:
Uporabnik tagelind pravi:
Tud IR kontroler je problem, ker večina spusti samo 6A skoz. Jaz sem nabavil RF kontroler, spusti 20A skoz pa še na vidnem mestu ne rabi bit. Drugače pa planiraj ojačevalec vsakih 10m traku.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik doctorz pravi:
Po moje nebo problem da bi kakšen kos traku slabše svetil ker to je tako mala poraba, da ni haska.
Je razlika. A tudi trak z 3258 vleče prav lepe tokove, ko imaš večjo dolžino. 1V padca napetosti se pozna in to je kot bi mignil.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik doctorz pravi:
Saj sem rekel da odvisno kateri trak misli a 5050 a 3258 je velika razlika.
Luster s 3 60W žarnicami ne porabi niti 1A. In to je na 230V, kjer je padec napetosti za V zanemarljiv.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Poraba enega metra 3258 traku je 4,8W po metru to je 25W na 5 metrov. To ni nič nehajte komplicirat. Čudno da vam doma lusterji s 3 žarnicami svetijo normalno.
Jaz imam 10metrov na 13 stopnicah razvlečenih poa vse enako sveti ni problema.