led osvetlitev notranjosti vozila

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
Kupil in montiral sem led žarnico ki ima 6W. vendar sem moral še vedno eno navadno pustiti notri da so se mi popolnoma ugasnile vse. navadna ima 5W ta led dioda pa 6W in se nočejo ugasnit. kako to? tako da imam zdaj to tavečo led, eno malo led in eno navadno žarnico zadaj. pa funkcionira normalno.

Sem že povedal da sta dve opcije:
a. LEDica ni 6W, kar je zelo možno saj 6W LED stane kar ohoho denarja in pa sveti tudi zelo močno
b. če je 6W ima drugačne karakteristike kot pa žarnica, žarnica ima žarilno nitko in je drugačno el. breme kot pa LED (ki je kot že ime pove električna "dioda")

Če znaš izmerit in imaš ampermeter lahko probaš koliko dejansko toka požene skozi ta tvoj 6W LED.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
modre pozicijske niso dovoljene. za kater avto govoriš? pri golfu ti bo javljalo napako če ne boš vzel tistih z uporom zraven. za notranjost je žarnica T10 W5W.

za citroen xsara picasso rabim...

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Za ledico 6W sem dal 12€. sveti pa močneje kot une male.
Bom zmeril pa da vidim koliko je Watna

Za citroene ne vem katere žarnice imajo...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
katere najbolje svetijo za pozicijske luči?

A taki šalabajzerji še kar obstajete... sem upal, da je ta moda umrla vsaj 5 let nazaj.
crazy1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
katere najbolje svetijo za pozicijske luči?

A taki šalabajzerji še kar obstajete... sem upal, da je ta moda umrla vsaj 5 let nazaj.
crazy1.gif
¸

ej ti šalabajs, za razliko od tebe, ki si očitno takoj vedu kaj kam vtaknt, jaz, ki nisem v tem biznisu in se s tem pač ne ukvarjam pogosto, nevem! 1x sem že kupil ledico za pozicijske luči pa je za en K**** svetla, zdej (po treh letih) bi pa mogoč v spet kj zamenju ampak je izbire na uni strani velik in nebi kr neki nabavu.

kva bi ti vzeu, če te boli glava? aspirin, ketonal, fenalgin, ibuprofen, lekadol, nalgesin?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Šalabajzer zato, ker tlačiš to svetlobno nesnago v luči noter, kar je prekleto moteča za nasproti vozeče. To je vse. Upam, da ti montaža vzame čim več časa - toliko več bo miru pred tabo na cestah.
smile-1.gif

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Pa kaj si ti normalen? tle se pogovarjamo o žarnicah in podobnih stvareh, ne pa o kritikah.
Vsak ima svoje veselje, pa to je itaq samo za izgled. tako da...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Vsak naj ima svoje veselje, dokler z njim ne moti drugih, se strinjaš?

No, tele ledice so prekleto moteče, ko ti posvetijo pod določenim kotom in glede na to, da nimajo popolnoma nobene funkcionalne vrednosti (fejk ksenon recimo vsaj bolj eosvetli cesto), bi bilo vseeno če jih ne bi tlačili noter.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Ja to je res. jst jih imam itaq samo v notranjosti vozila. zunaj ti sam ne opaziš nič, razen nasprotna vozila...

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Šalabajzer zato, ker tlačiš to svetlobno nesnago v luči noter, kar je prekleto moteča za nasproti vozeče. To je vse. Upam, da ti montaža vzame čim več časa - toliko več bo miru pred tabo na cestah.
smile-1.gif

Mislim, da pozicijske luči ne svetijo tako močno, da bi motile nasproti vozečih voznikov, kot naprimer fejk ksenon pa nevem kolk vatne bele žarnce H4 al H7. Mene tudi motijo taki na cesti, še posebej tisti k majo "meglo" v glav pa se vozjo z meglenkam nonstop ampak nevrjamm pa da pozicijska lučka tako močno sveti, če pa, potem hvala za opozorilo in še dobr, da sm lahko vprašal tle na alterju...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Saj res, kako te šele morajo motiti tiste ledice, ki so že originalno vgrajene in svetijo verjetno desetkrat bolj močno kot vsaka aftermarket zadeva.

btw : nimam nobene ekstra ledice na mojem avtu, ampak ta tvoj komentar je rahlo mimo

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
kaj pa če bi dal močnejšo led žarnico? recimor 2W?

Mislim, da bos moral ali pustiti eno noter, ali pa dodati upor, ki ustreza razliki potencialov vsaj -0,7 V. Tako se bos izognil, da se ti bo ledica vzgala
smile-1.gif