led osvetlitev notranjosti vozila

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
V golfu 5 sem zamenjal notranje stropne žarnice z LED žarnicami T10. Spredaj 2 in zadaj 3. Vse lepo dela, vendar ko grem ven iz avta in avto zaklenem naj bi se morala osvetlitev notri ugasnit popolnoma. Pri meni se pa svetloba zmanjša. Tako da gorijo recimor z 20% močjo. En dan nazaj sem zamenjal samo zadaj in je normalno delalo. danes pa sem zamenjal še spredaj se pa ne ugasnejo vse. zakaj to?

Kdo ve?

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ker je notri radiaktivno jedro !
13.gif

Ker ima avto slabo elektriko in so še zmeram razlike v potencialih ! Skratka zelo malo elektrike, ki žarnice ne bi pognalo, za lediko da zabrli je pa dovolj !
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
In kaj lahko naredim oz uredim da bo delovalo normalno? Ker je malo tečno skoz stikalo ugašat ko zapuščam avto.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ne vem bo kak boljši elektronik od mene povedal, verjetno bi pa zadevo rešil že utrezen upor !

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Lahko imaš problem tudi na masi oz. za LEDICe je idealno, da je masa potegnjena iz 0 akumulatorja.

Druga stvar je da je stikalo, ki preklaplja luč (verjetno je to rele ki je na eni strani vezan na stikala vrat) slabo oz. ne zapre dovolj. V tem primeru bi res rešil težavo upor nekje na napeljavi.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Kam pa bi moral dati upor? bom probal obdržati eno navadno žarnico pa bom videl če bo delovalo. zadaj kjer imam tri bom na sredini dal navadno nazaj.sporočim kako se bo obneslo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Če ti navadna žarnica (ki je upor) reši težavo potem je načeloma vseeno kam daš upor oz. kjerkoli na napeljavo bi moralo delat.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
kaj pa če bi dal močnejšo led žarnico? recimor 2W?

Težko ti odgovorim, dejstvo pa je da so LEDice drugačno breme kot pa žarnica (žarilna nitka), slednji je boljši ekvivalent klasičen upor. Je pa tudi vprašanje kako so te LEDice označene, ali ima dejansko 2W ali pa ima samo nalotan upor za 2W.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Koliko pa ima navadna žarnica T10 moči? pa kaj bi bilo boljše, da bi imela led žarnica večjo moč recimor 2W ali manjšo? govorim za vseh 5. vidim da imajo ene ledice tudi po 5W moči. če bi dal recimor 5W ali pa 3W bi normalno delovalo?
Evo. Ravnokar sem zamenjal eno led žarnico z navadno in to glih zadaj na sredini. Sedaj pa deluje normalno. Vse se ugasne kot je treba. Sam ta navadna žarnica je pa ful močnejša od ledic. Koliko močno LED žarnico bi moral tuki dati da bi delovalo isto kot ta? Bi rešil kaj s temi žarnicami
http://www.superstrela.com/content/t10-9l-12v ---ta ima 2W
http://www.superstrela.com/content/t10-25l-12v ----ta ima 3W sam ne vem če bi šla notri ker je dolga 38mm
http://www.superstrela.com/content/hp6lp-12v-sj-t10-ba9s -----ta ima pa kar 6W

Prosim za mnenja

Nazadnje urejeno:

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Kupil in montiral sem led žarnico ki ima 6W. vendar sem moral še vedno eno navadno pustiti notri da so se mi popolnoma ugasnile vse. navadna ima 5W ta led dioda pa 6W in se nočejo ugasnit. kako to? tako da imam zdaj to tavečo led, eno malo led in eno navadno žarnico zadaj. pa funkcionira normalno.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
katere najbolje svetijo za pozicijske luči? dal bi malo modrikasto barvo (ali sploh dovoljeno?), za notranjost in tablico pa najbolje da pogledam kake so notri, potem pa nabavim?

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
modre pozicijske niso dovoljene. za kater avto govoriš? pri golfu ti bo javljalo napako če ne boš vzel tistih z uporom zraven. za notranjost je žarnica T10 W5W.