leasing

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Um, caki... Avis primerjas z enim slovenskim "Dolzni Okrog in Okrog"?
Ne bo slo
smile-1.gif

Jaz sem vcasih (na firmo, pri Hertzu) za operativni leasing (do mere, da so oni zrihtali magno, in potem na koncu mesca meni poslali skupni racun, ker sem bil zraven njihove poslovalnice so mi oni vozili avto prat, etc...) placeval okoli 650 EUR/mesec (brez bezna) za Superba Elegance.... Ko so me v 2 tednih dvakrat naguzili na kriziscu so bili vedno nadomestni avti na sleperju, ki je prisel mojega iskat... ko je bil enkrat sneg, jaz sem pa moral v zagreb so mi zastonj posidili Sorenta, etc.

Tako da ni tako noro... Pogodba za 4 leta, prvo placilo je bilo pa okoli 800k sitnih... Nazaj sem dobil pa ene 300, ker sem ga po letu in pol vrnil. Tako da, ce se ne gres "ultra low end" je tole cisto izvedljivo.

P.S.: Samo zanimivost kako to laufa v tujini... Zdajle mam na leasing Passata pri Bawagu... In ta teden, ko sem v Angliji? "Pripada" mi isti rang avta za at-cost ceno pri Hertzu - ali po domace, 150 GBP z zavarovanjem (okay, placal sem ene 100 GBP vec, ker sem vzel maksimalno zavarovanje namesto unega z 600 GBP fransize - jebeštrga pri voznji po levi nikoli ne vem kaj bom ali ne bom naredil - in predplacal cel tank)...

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Operativni leasing se izplača za dva ekstrema. Za ekstrem, ko avto rabiš omejen čas in se nočeš zajebavat s tegobami lastništva in če se greš totalni luksuz. V slednjem primeru reč lahko preplačaš tudi za nekajkrat glede na običajno lastništvo vozila. Konec koncev od nekje vsi ki se šlepajo na kak Avis, od same firme, do avtopralnic in zavarovalnic, morajo živet.
Firme se pa poslužujejo operativnega lizinga tudi za namene računovodskih mahinacij in čarovnij. Enako kot to store in odpustijo pol firme ter hkrati isto outsourcajo ven. Ob enem premaknejo milijon EUR mesečno iz konta stroški dela na dva milijona EUR stroški storitev. Sedaj pa kakor komu paše.
smile-1.gif

Ogo

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za koliko časa je pa tale najem? Ne glede na dolžino? Torej lahko 1 mesec, ali 5 let?

Nimam pojma, v mejlu nič ne piše. Link je pa tale . Enkrat sem se slučajno zanimal za te zadeve in sem se prijavil da mi pošiljajo mejle...

Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
torej so ti poslali ponudbo na kateri piše, da za 50 eurov na mesec več dobiš čez 3 leta avto, ki je vreden 7500 eurov?
zakaj bi torej vzel njihovo pondubo?

Če firma v svojih osnovnih sredstvih nima avtomobilov, ampak vseeno od časa do časa potrebuje avto za kakšne poslovne poti (da pač delavcem ni treba plačevati še kilometrine - seveda je tu vmes še ekonomska računica), je tole po moje kar dobra varianta. Vzameš, izkoristiš, vrneš. Ni se ti treba sekirat če je treba zamenjati gume, olje itd... avto mora biti pač tehnično izpraven.

Sicer pa je moje misli povzel že Ogo, ampak sem prepozno opazil drugo stran:
Citat:

Operativni leasing se izplača za dva ekstrema. Za ekstrem, ko avto rabiš omejen čas in se nočeš zajebavat s tegobami lastništva in če se greš totalni luksuz. V slednjem primeru reč lahko preplačaš tudi za nekajkrat glede na običajno lastništvo vozila. Konec koncev od nekje vsi ki se šlepajo na kak Avis, od same firme, do avtopralnic in zavarovalnic, morajo živet.
Firme se pa poslužujejo operativnega lizinga tudi za namene računovodskih mahinacij in čarovnij. Enako kot to store in odpustijo pol firme ter hkrati isto outsourcajo ven. Ob enem premaknejo milijon EUR mesečno iz konta stroški dela na dva milijona EUR stroški storitev. Sedaj pa kakor komu paše.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:

Preprosto: ko pošlješ dokazila o podaljšanju registracije&zavarovanja leasing hiši je potrebno dodati še kopijo računa o opravljenem servisnem pregledu pri pooblaščenem serviserju.

Lp.

Dej ne zmisljuj si no.

B81

22. jul 2007
36.962
10.519
113
V službi za boxerja pošljem le prometno in polico, brez kakega servisa...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To ja...itak redno plačuješ pa se hebe in tebi in njim.......poznam pa primer ko nekdo ni plačal nekaj obrokov in so prišli po avto...poleg tega da so ga odpeljali so si masno zaračunali tudi sroške tistih dveh tipov so naknadno poslali še račun za kao uničen avto...malo udarjen blatnik,potem kao fuč turbina in take bedarije....stoški so praktično presegli ceno avta.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ko smo že ravno pri lizingu: a se samo meni zdi ali je pri nas ponudba operativnega lizinga katastrofalna?

Recimo, da želiš avto samo uporabljat, odkup in lastništvo te ne zanimata, plačuješ mesečni najem, po XY mesecih avto enostavno vrneš / zamenjaš. In da so v najemu kriti vsi stroški, ti samo točiš gorivo.

Nima te variante tudi kreativni najem?

B81

22. jul 2007
36.962
10.519
113
Zato pa pravim, da bi si pogodbo domov odnesel in v miru prebral.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
To ja...itak redno plačuješ pa se hebe in tebi in njim.......poznam pa primer ko nekdo ni plačal nekaj obrokov in so prišli po avto...poleg tega da so ga odpeljali so si masno zaračunali tudi sroške tistih dveh tipov so naknadno poslali še račun za kao uničen avto...malo udarjen blatnik,potem kao fuč turbina in take bedarije....stoški so praktično presegli ceno avta.

Ja kaj si pa pričakoval? To je normalno.

Glede na to da se ni odplačan, je njihov in glede na to da ga je tvoj kolega unicil oziroma poskodoval, ga je treba popraviti. Zdej ali gre na kasko ali pa na lastno roko, odvisno od primera,dejstvo je da se avto zrihta in proda.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ja sej...tako pa tudi piše v pogodbi ki jo podpisuješ.....je pa blo malo čudno da je turbina delala ko so ga odpeljali in potem v LJ se je pa čudežno pokvarila...s tem da jo je kolega nekaj mesecev prej menjal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Verjetno je puščala ali imela luft, kar posledično pomeni menjavo.

Avto ko se zapleni, se oceni škodo ( vizualno in mehansko) , nujne zadeve se sankionira in "zaračuna" lizingojemalcu. Potem se avto proda za tržno vrednost, če je višek, ga lizigojemalec dobi nazaj ( odvisno od pologa, dobe odplačevanja..) če je manjko, mora lizigojemalec plačati oziroma se iztirja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ja kaj pa tu čudnega, on je podpisal pogodbo, da bo plačeval obroke, a jih je nehal...torej je na "lastno odločitev" odstopil od pogodbe. Posledično ima druga stran na voljo vse prijeme, da pride do tistega, kar ji pripada.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Na lasno roko glih ne...ni imel izbire ker so mu drugi neplačniki ostali toliko dolžni da ni ostalo za kruh.

Zato pa pravim da je treba pogodbe brat......velika večina jih pa samo podpiše pa sploh ne ve kaj.

V glavnem na lizing se da kupit če si prepričan da lahko plačuješ brez težav.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
A kredit je pa kaj drugačen? Banka ti ravno tako ne bo čestitke za rojstni dan poslala, če ne plačuješ obrokov. Razlika je samo v tem, da lizing hiša avto pobere takoj, ker ja lastnica. Pri banki so pa vsi krediti zavarovani, zavarovalnica poplača banko in potem zavarovalnica terja kreditijemalca. Postopek ja malo daljši, ker zadeva mora preko sodišča in izvršbe.

Torej ni point v tem, da ne prebereš, kaj podpišeš, ampak v tem, da je pogodbene obveznosti potrebno izpolnjevati. Pa naj bo to kredit ali pa lizing.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Dobro, ne se obešat zdaj na formulacije. Itak vemo o čem se govori. Govorimo o tem, če ne plačuješ obveznosti, to pomeni pri lizingu 3-4 obroke, ti lizing hiša "takoj" (tale TAKOJ je povdarjen samo zaradi primerjave z banko in kreditom) pobere avto. Postopek odvzema pri neplačevanju kredita, pa traja dlje časa.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
no no ne bit tok zihr...

tudi banka če ne plačaš 2 ali 3 obroke te že pozove na poravnavo... in verjemi mi da tudi oni hiiiitro rubijo.... isti k kot pri leasingu...

samo ljudje se bojijo in so z mislimi še vedno v časih mujo leasing d.o.o ko je bil glavni namen pobrat avto že ko je stranka zamudila 1 dan...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Itak, da nobeden več ne čaka v nedogled, da dobi svoj denar nazaj. Poanta je v tem, da lizing hiša brez kakršnih koli izvršilnih postopkov preko sodišč, enostavno odvzame vozilo, ker je njena last. Pri banki pa to traja malo dlje, sigurno pa ne v letih, kot bi kateri nadebudni kreditojemalec želel.

B81

22. jul 2007
36.962
10.519
113
Tota je šele dobra. Kreditojemalec plača BANKI zavarovanje, zavarovalnica pa potem izterja denar
grin1.gif

Qrc, naj si banka sama plača zavarovanje, jaz si tudi morem sam avto zavarovat
grin1.gif