Laptop

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Evo, naveličal sem se na slepo brskat po straneh proizvajalcev, ker se ne da enostavno najti laptopa po kriterijih. Vsi imajo neke glupe načine iskanja (lahek/tanek naj bi bil recimo kriterij, ali pa domača/poslovna uporaba).

Skratka, išče se:
- 13" ali 14" (ali vmes)
- kovinsko ohišje (torej alu in/ali magnezij)
- disk je lahko navaden, vsekakor ga mora biti vsaj 256GB
- vsaj 1440 pik zaslon
- da je sposoben od sebe poslat full HD video čez HDMI (lahko z adapterjem)
- vsaj 2 usb porta, pa SD reža
- tam do 1,8 kile (ajde, recimo do 2, če je če sicer ustreza)
- optična enota ni potrebna
- vsaj 5 ur na baterije (raje 7)
- dober multitouch trackpad (kar v bistvu pomeni tudi Win8, ne?)
- 4 GB RAM (je je to dovolj, na WIn se ne spoznam da bi bil ziher)
- vse res grdo oblikovane bom sam izločil, da se ne prepirano o okusih pri obliki

Če se komu zdi, da iščem alternativo 13" MBAju ali MBPju (prvemu zaradi cene, drugemu zaradi preslabega zaslona in malo velike teže), se ne moti. Tako da je pogoj tudi, da je cenovno ugodnejši ...

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Načeloma so poslovni prenosniki dosti dražji od normalnih. Eden bolj trpežnih zadev za prenašanje je vsekakor Lenovova serija Think pad. Ampak zadeve niso poceni, če bi na laptop, ki sem ti ga prilepil dodal še soliden SSD bi bil takoj na ceni Appla MB pro z retino. Tako da v tem razredu velike razlike ni. Glede na to da si do sedaj uporabljal MP pro, ti svetujem da na tem ostaneš.

recimo nekaj takega

http://www.mimovrste.com/artikel/2750541731/prenosnik-apple-macbook-pro-13-26-ghz-retina-slo#tech

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Mogoče bi bilo pametno malo počakati da ven pridrvijo novi z Haswell procesorji. Saj jih je vedno več, ampak mislim da bodo v roku enega meseca že kar številni.
Haswell je bil prvotno delan za mobilne procesorje. Tako da ima izboljšano porabo in grafično
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
Načeloma so poslovni prenosniki dosti dražji od normalnih. Eden bolj trpežnih zadev za prenašanje je vsekakor Lenovova serija Think pad. Ampak zadeve niso poceni, če bi na laptop, ki sem ti ga prilepil dodal še soliden SSD bi bil takoj na ceni Appla MB pro z retino. Tako da v tem razredu velike razlike ni. Glede na to da si do sedaj uporabljal MP pro, ti svetujem da na tem ostaneš.

Ne gre za zamenjavo za moj MBP (ta je šele 2 leti star, nobene potrebe po menjavi ni blizu) ... Je zamenjava za 6 let stari domači MB (ki je v tem času doživel 1 menjavo ohišja okoli tipkovnice, ker je pač jebena plastika in eno novi inštalacijo, ko je šel iz 10.5 na 10.6 - drugače pa deluje kot prvi dan).

Aja, cenovno je tako, da je MBP13 brez retine (ki ima slabo resolucijo) jurja tristo, MBA z dovolj velikim diskom pa jurja in pol. Če se izven jabučka najde kaj po specifikacijah, ki sem jih napisal, pa da je ceneje, bo čisto OK.

Po tem kriteriju sta oba zgoraj linkana predraga (IBM pa še, vsaj na sliki, grd), verjetno tudi zato, ker je recimo IBM i7 2,9 GHz - meni je dovlj nekaj takega, kot ima MBA (i5, 1,8 oz kolikor Win mašina rabi, da je podobno hiter). Pa IBM, kolikor vidim, nima kovniskega ohišja (ampak le platika čez kovinski okvir). Pa HP tudi, zgleda.

OK, če pustim ohišje, tale http://www.mimovrste.com/artikel/2750557536/prenosnik-hp-elitebook-folio-9470m-19-ghz-u9472tc#tech bi bil recimo boljši (ima enako zanič ekran kot MBP13), pa nima windowsow zraven za ta denar. Če pa te prištejem, sem pa spet na MBA ...

Mater, vedno vsi pravijo, da pri Applu preplačaš znamko, pol pa vedno znova ugotovim, da v resnici primerljiva ne-apple roba ni nič cenejša (kadar sploh obstaja).
Zadnjič mi je recimo tole http://www.shopping.hp.com/en_...150nr-Ultrabook v oči padlo. Pol ga pa v roke vzamem, pa se zvija, da ni res ... Kao kovinski, pa je vseeno, če bi bil iz papirja (čeprav je meni deloval plastičen ekranski del).

Skratka, še vedno iščem, ali se najde kaj bolj ugodnega kot MBA - čez prst bi rekel, da 300-500 ceneje, da odtehta to, da verjetno win mašina ne bo delal 6 let z 1 reinstallom in nič drugega vzdrževanja (razen avtomatičnih updateov) ... Pa da bi moral kak kos SW na novo kupit, ker imam zdaj OSX verzije ...
bonk.gif
V bistvu takole vidim, da sploh nima smisla, da grem iz Appla, ker me ali oni odrejo ali pa me isto stane win mašina +SW + dejstvo, da bo verjetno treba menjat prej kot appla ...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Js bi rekel kaki dell xps 13 ali pa asus zenbook. Pa vsekakor bi počakal na haswell, novi zenbook je že predstavljen (sicer s touchscreenom in haswellom, ampak ne dvomim v to, da bodo tudi taki brez)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Mogoče bi bilo pametno malo počakati da ven pridrvijo novi z Haswell procesorji. Saj jih je vedno več, ampak mislim da bodo v roku enega meseca že kar številni.
Haswell je bil prvotno delan za mobilne procesorje. Tako da ima izboljšano porabo in grafično
smile-1.gif

Se ne mudi ... Samo počasi iščem, kako in kaj. Enkrat letos bi pa le menjal ... Je pa res, da lahko tako kar čakaš in čakaš, vedno je kaj novega napovedanega.... Sany Bridge ... Ivy Bridge ...

Sicer bo pa tudi apple zdaj enkrat nekja predstavljal, mogoče pa tapoceni MBP13 dodajo nek normalen zaslon, pa bo še najboljša rešitev.Pa še prišpatam par 100€ (kar bi bilo v teh časih itak najbolj pametno) ...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
SAMSUNG 900X3D W8 NP900X3D-A02HR

Intel Core i5-3317U procesor (1.70 do 2.60 GHz)
33,7 cm (13,3") HD+ LED nebleščeč (1600x900)
pomnilnik 4 GB DDR3,128 GB SSD
Intel HD 4000
Microsoft Windows 8
Wlan, Widi, Bluetooth, USB 3.0, HDMI
garancija 1 leto
SoundAlive= tehnologija
Stereo zvok (2x1.5W)
Vgrajen mikrofon, 1.3 Mp HD kamera
WLAN 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Gigabit LAN
3v1 čitalec kartic
nabor vezja: Intel HM75
frekvenca pomnilnika: 1600 MHz, ni proste reže
osvetljena tipkovnica
Aluminijasto ohišje debeline 13.2 mm
Platinum Silver barve
1 x micro HDMI
1 x LAN (adapter)
1 x VGA (adapter)
1 x USB 3.0
1 x USB 2.0
1 x Čitalnik kartic
1 x Headphone/speaker/line-out jack
1 x DC-in jack for AC adapter
Baterija: 4-celična
Dimenzije: 313.8 x 218.5 x 13.2 mm
Teža: 1,13 kg

1099,99 - 100€ popusta = 999,99€

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Poglej v temo, kjer sem jaz nabavljal (in nabavil Aira). Notri je link do enega solidnega Samsunga, ki bi bil meni druga izbira, s tem da ne rabiš vzet najcenejšega ampak greš po paleti gor do željenega price/performanca.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.696
9.914
113
40
MB
iščem podobno stvar/ugotavljam podobno ... če hočeš nekaj podobnega airu, pa moreš dodat še ssd disk ... si manj kot 200 € "prišparal" pa običajno maš še kr plastično ohišje
crazy1.gif