laptop za cca 500€

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
v comshopu imamo enega za 599.....samo se ne spomnim modela

i3, 6gb rama, 500gb diska itd....17,3''...windowsi itd...v prejšnjem katalogu prva stran.

Oprosti, ampak comshop je najdražja popularna štacuna za prenosnike pri nas. Sem bil v BTC-ju v trgovini in so cene sramotno visoke.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
toshibo pozabi tako poceni, acer je.

Acer v tem cenovnem rangu je samomor. Najslabši materiali od vseh.

Zakaj bi pozabil Toshibo? Za 500€ je bila pred kratkim v Leclercu podobna konfiguracija, le zaslon je bil manjši.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
V Sloveniji so stare konfiguracije vredne toliko kot nove, žal. Samo do Trsta ali Celovca se zapelji in imaš starejše konfiguracije močno znižane. Za 650€ sem dobil 15,6", i7 proc, GT540 grafika, 6GB RAM, 1TB disk Samsunga z 2 letno international garancijo. Je pa res, da nima USB 3.0
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
dej ne laži, acer je čisto dober.

cene so take, kot so priporočene....ne glej spletnih.

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Lažem, seveda. Zato imam službenega HP EliteBooka, privat Samsunga. Kolega ima privat Asusa. Enako sodelavec. Čisto vsi odsvetujemo Acerjevo plastiko. In vsi preživimo 10+ ur dnevno za kompom...

Je pa res, da je za prenašanje v torbi tudi Acer dober. Za resno delo in heavy-usage žal ne.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
in čemu jim raste potem tržni delež po svetu? zaradi lepšega morda?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Lažem, seveda. Zato imam službenega HP EliteBooka, privat Samsunga. Kolega ima privat Asusa. Enako sodelavec. Čisto vsi odsvetujemo Acerjevo plastiko. In vsi preživimo 10+ ur dnevno za kompom...

Je pa res, da je za prenašanje v torbi tudi Acer dober. Za resno delo in heavy-usage žal ne.

in kdo za profesionalno uporabo kupi acerja za 500 ? oz kdo pričakuje da bo prenosnik za 500 € profesionalno orodje?
bonk.gif

majstri ste taki ...
priden.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

in kdo za profesionalno uporabo kupi acerja za 500 ? oz kdo pričakuje da bo prenosnik za 500 € profesionalno orodje?
bonk.gif

majstri ste taki ...
priden.gif

Hm, jaz imam dovolj 650€ vrednega - za profi uporabo. Je pa res, da ni šminka.

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_29739.htm
MEDION® AKOYA® E7222 (MD 99060)
izjemna zmogljivost
procesor Intel® Core™ i3-2370M druge generacije z vgrajenimi grafičnimi funkcijami1 (2,40 GHz, 3 MB pametnega predpomnilnika Intel®, tehnologija Intel® Hyper-Threading)
750 GB velik trdi disk SATA
za več kot 150.000 glasbenih datotek/fotografij2, z režo za dodatni trdi disk velikosti 6,35 cm (2,5'') je zmogljivost mogoče več kot podvojiti
4 GB velik delovni pomnilnik DDR3 SDRAM
še hitrejši prenos podatkov
z vgrajenim vmesnikom Bluetooth 4.0 za brezžičen in hiter prenos podatkov
8-celična litij-ionska polnilna baterija
visokozmogljiva polnilna baterija za dolgo delovanje
Kupite računalnik s sistemom Windows 7 in pridobite Windows 8 Pro za 14,99€.
Ponudba velja od 2. junija 2012 do 31. januarja 2013. Podrobnosti najdete na spletnem mestu http://windowsupgradeoffer.com/.
s tehnologijo Intel® Wireless Display (WiDi)
visokoločljivostni zvočni sistem z 2 zvočnikoma
digitalni avdio/video HDMI-izhod za čudovita večpredstavnostna doživetja
bogat paket programske opreme (OEM-različice) s 64-bitnim OS Windows® 7 Home Premium itn.

Kaj menite o tej zadevi? Sam namreč tudi kupujem en prenosnik (večinoma stacioniran) za tam 500-600 EUR. Večinoma net, maili, office. Pa kaj se povleče dol.
Gledal sem 15,6, vendar tale 17 inčni morda ni napačen, ker se prenosnik morda enkrat na leto ''prenaša''. Kakšne so izkušnje z Medioni? Je zadeva ok? Windows so v slovenščini ali morda v nemščini?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Kupil v Avstriji Asusa. Pri prvem zagonu te vpraša za jezik in opozori, da pozneje ne moreš spremeniti.

sabiduria

Zelenc'
29. avg 2012
1
0
1
Citat:
Uporabnik sad pravi:
MEDIONŸ AKOYAŸ E7222 (MD 99060)
izjemna zmogljivost
procesor IntelŸ Core™ i3-2370M druge generacije z vgrajenimi grafičnimi funkcijami1 (2,40 GHz, 3 MB pametnega predpomnilnika IntelŸ, tehnologija IntelŸ Hyper-Threading)
750 GB velik trdi disk SATA
za več kot 150.000 glasbenih datotek/fotografij2, z režo za dodatni trdi disk velikosti 6,35 cm (2,5'') je zmogljivost mogoče več kot podvojiti
4 GB velik delovni pomnilnik DDR3 SDRAM
še hitrejši prenos podatkov
z vgrajenim vmesnikom Bluetooth 4.0 za brezžičen in hiter prenos podatkov
8-celična litij-ionska polnilna baterija
visokozmogljiva polnilna baterija za dolgo delovanje
Kupite računalnik s sistemom Windows 7 in pridobite Windows 8 Pro za 14,99€.
Ponudba velja od 2. junija 2012 do 31. januarja 2013. Podrobnosti najdete na spletnem mestu http://windowsupgradeoffer.com/.
s tehnologijo IntelŸ Wireless Display (WiDi)
visokoločljivostni zvočni sistem z 2 zvočnikoma
digitalni avdio/video HDMI-izhod za čudovita večpredstavnostna doživetja
bogat paket programske opreme (OEM-različice) s 64-bitnim OS WindowsŸ 7 Home Premium itn.

Kaj menite o tej zadevi? Sam namreč tudi kupujem en prenosnik (večinoma stacioniran) za tam 500-600 EUR. Večinoma net, maili, office. Pa kaj se povleče dol.
Gledal sem 15,6, vendar tale 17 inčni morda ni napačen, ker se prenosnik morda enkrat na leto ''prenaša''. Kakšne so izkušnje z Medioni? Je zadeva ok? Windows so v slovenščini ali morda v nemščini?

Zdravo. Mene pa tudi zanima nakup tega računalnika iz Hoferja - Medion.
Kakšno pa ima grafično kartico in kako veliko? Hvala za odgovor.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Grafika je vgrajena v CPU. Torej Intel HD 3000.

Če bi imel še kako dodatno, bi bilo omenjeno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
Rahlo sem v dilemi in sicer imam na voljo že zgoraj zapisani prenosnik za 499 EUR:
In pa tega za 459 EUR:
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_26082.htm
Kolikor sem videl razlik ima ta drugi zgolj 500 GB disk namesto 750 GB, kar ni toliko problematično. Ima pa zato grafično kartico NVIDIA® GeForce® GT630M DirectX® 11. Koliko je ta vredna za normalno pisarniško delo?
Hkrati ima ta drugi tudi USB TV stick z daljincem, kar morda pride celo kdaj prav (sicer verjetno zelo redko).

Drugi ima Intel® Centrino® Advanced-N 1030, prvi pa Intel® Centrino® Advanced-N 2230.

Hkrati sem tudi opazil, da je ta drugi malo debelejši, kar ni toliko problematično, ker bo itak večinoma stal na istem mestu, vendar je estetika tudi v prid prvemu
grin1.gif
. Čeprav po tehničnih podatkih sta oba identična.

Kaj torej naredit? Katerega izbrati?

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
No da ne odpiram nove teme,Tudi jaz kupujem nov prenosnik in sem nekako zapel za tega:
http://www.mimovrste.com/artik...s-hp-torba#tech
Kakšni predlogi,izkušnje,mogoče kakšna druga firma z podobnimi karakteristikami vsaj i5 proc,do sedaj imel vedno HPje trenutno 625 in probook 4515s,imel težave z adapterjem in na enem je šel lcd,disk,v roku 2-3 let,tako da ne vem ali naj grem na kakšno drugo firmo?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Čeprav v tem cenovnem razredu (500€) nekateri tukaj pljuvajo ACER..

Po moje je v tem rangu celo boljši nakup od HPja. Dejstvo je tudi, da ima v tem cenovnem rangu (razredu) 1 (eno leto) garancije za fizične uporabnike (in dejstvo, da cheap oz. v tem cenovnem rangu HP ni najbolj zanesljiv) medtem pa ACER v tem poceni rangu ponuja fizičnim kupcem že v štartu 2 (dve) leti garancije..

Nisem anti HP, ga uporabljam tudi sam in sicer HP 8460p, ki je fajn mašinca a je tudi v višjem HP cenovnem rangu.