Lancia Lybra JTD

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Mam Lybro SW 2.4JTD 150km zdaj dve leti. Takoj po nakupu sem dal menjat jermene, filtre, vodno pumpo,...

Zanima me, koliko stane velik servis pri tem motorju? Lahko navedeš ceno pri popoldancu ali kakorkoli si tole zrihtal. To je 10-ventilski motor, mičkeno starejše zasnove, če se ne motim?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Servise delam pri Stepančiču v Arclinu pri Vojniku.

Dva releja, varovalka, motorno olje, filter olja, tesnilo, zavorne ploščice, vodna pumpa, ležaj jermena, šponerje jermenov, zobati jermen, hladilna tekočina in mikro jermen - to so menjal, po računu cca 9 ur dela. Končni račun cca 818€.

Drugi servis lani novembra:
filter olja, tesnilo čepa, motorno olje, filter klime, vitrex, naftni in zračni filter. Dodatno še dezinfekcija klime in eko taksa (za tole takso nisem čisto prepričan kaj bi naj pomenila,cena je 4€).
Končna cena je bla 208€, od tega za delo 60€.

Računa od mehanizma za šipo ne najdem več, v spominu imam ceno med 120 in 190€.
Lani novembra sem kupil še štiri alu platišča 15" in zimske gume Dunlop WinterResponse 185/65/15, skupaj je to prišlo cca 500€.
Letne bojo še dobre za letos.

Avto sm kupil marca 2007, se prav v treh letih cca 1500€ servisi. Velik servis mam zdej mir, redni servis pa cca 200€ enkrat letno se mi ne zdi pretirana cena. Poraba je umirjena relacija in avtocesta tam do 130km/h cca 6l, 8l če peljem malo hitreje, na zimskih gumah je še malo večja.

Nazadnje urejeno:

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
29
28
Če ne veš koliko časa, se menja zračni filter bodi raje tiho. Normativ za servis pri Stilotu JTD ( kjer se zračni filter menja spodaj) je 1,5h . Menjajo pa se vsi filtri ( Oljni, kabinski , zračni , naftni) in olje. Pri Lybri pa se zračni filter zamenja od zgoraj.

LP Sandi