Lancia Lybra JTD

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Menda so JTD mlinčki takorekoč bulletproof.

Tole je dosti bolj na Alter zelniku zraslo, kot da bi iz prakse prišlo, še zmeraj se mi zdijo smešne tele izjave
grin1.gif

a ni že dovolj da so boljši od TDI in hdi ter dci motorjev
confused-1.gif

dvomim da so evropejci naredili boljši dizel motor z manj kot 2litra prostornine

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Te Lybre so res lepi avteki, sem šel menjat auspuh enkrat in je pred mano bil na vrsti en pubec s srebrno Lybro, spucana v nulo in avto je res bil za pogledati
smile-1.gif
So pa skoraj vse iz uvoza ker se je teh avtov pri nas prodalo bolj za vzorec. S vprašljivimi km oz. zgodovino seveda.

Je pa imel pubec problem ker so zadnji lonec auspuha imeli, pa še to so našli po dolgem premetavanju skladišča, srednjega dela auspuha pa sploh ne in bi ga dobili čez 10 dni . To pa je jeba če še nekih osnovnih delov ne držijo pri nas.

Jaz sem se nekako navadil, da sem šel k mehaniku najprej na pregled, v bistvu sem se recimo popoldne ustavil za kake pol urice, da sva pregledala kaj in kako in se dogovorila kaj bi bilo za porihtat, on je potem dele naročil (če mu je kaj manjkalo), jaz pa sem ponavadi avto pripeljal v nedeljo popoldne, odpeljal pa v ponedeljek popoldne. Vedno zadovoljen, storitve opravljene kvalitetno, tudi nad računom se nisem nikoli pritoževal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Res argumentiran odgovor
grin1.gif
argumentirajo ga 90% testov na katerem so JTD motor postavili pred famozne ljudske traktroje.
verjetno se strinjaš da je veliko delov na motorju si zelo podobnih pa vendar se da iz JTD motorja več iztisniti kot TDIja z podobno močjo.tudi na daljši rok se bolje obnesejo po statistiki.
aja sej res statistika laže

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
viperxxl: sem skoraj prepričan da se dobi izpuh prej kot v 10 dneh.
Jaz sem za svojo "polnoletno" kračo, ki jih prešteješ na prste ene roke v slo dobil izpuh v treh dneh, fertajler kapo in kable v enem tednu.... pa je narejena nekje daleč na vzhodu....(pa dobil ponaredke in ne original).
Je pa res da ne dobiš v prvi vaški štacuni. Ampak saj obstaja net, telefon, email...in solidne slo štacune.
če bi iskal po kakšnem ebayu bi najbrž dobil še hitreje...?!

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Famoznih ljudskih traktorjev nisem nič omenjal. Obregnil sem se ob posplošeno izjavo, ki je daleč od resnice, razen če sam sebi dovolj časa lažeš. Bulletproof
grin1.gif
Tudi omenjena statistika jim je zelo pomagala. Nov motor, še ne 40.000km, kot da bi zunaj potreboval mazanje z oljem. Samo en primer.

Pa ne bom svinjal teme z "diesel" bitko. Nisem rekel, da je JTD slab motor. Žal pa res ne poznam resnične osebe, ki bi mi v obraz brez grenkega priokusa pohvalila te mašine.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
jaz vem za enega. reče se mu 1.6 HDI.
cool-1.gif

poleg starih dizlov ostaja nekako bulletproof generacija 1.9 jtd 80KM in 105, ter vw 1,9 100KM. hdi je sicer pogojno ok, vendar izkljucno 2.0l, manjsa prostornina je nekako obratnosorazmerna z "bulletproof" sinonimom. razen, ce bi imela na 1.6l prostornine nekako 60KM

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Citat:
Ok, razumem. Ne razumem pa , kako si določil, da je imel(ima) avo 450k km?

Določil sem jih tako da sem pogledal na števec
evil.gif

Drugače imam pa še doma nalepko zadnjega servisa na 430000km iz nekega Volvota ,če hočeš ti jo poslikam
cheer.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Povej katere so ti Lybre s tako famoznimi kilometri....za vsak slučaj, da ne bom kupil stare znucane babe. Pa magari na ZS.
lp

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
2.0 HDI je res bil brez nekih velikih napak, a tudi pri 1.6 nisem zasledil nekih večjih težav na splošno, je pa res, da je precej nov (ne vem, če je star štiri leta). če bi bil slab, ne vem zakaj bi pol 2.0 HDI 90 KM zamenjali z novim 1.6 HDI 90 KM. moram rečt, da je dober v tem oziru, da ne pozna turbo luknje, vleče zvezno od jurja naprej, poraba ugodna, zaenkrat vse štima. ma ta motor tast v C4, jaz pa v berlingu in zaenkrat tok, tok na les ...
sem mel pa 2.0 dti v opel vectri, 101 KM, do 2000 obratov je bil mrtev, crknilo pa vse živo razen turbine, prej sem raje prodal ...
zato sem rekel, da je meni 1.6 HDI dober. pa da ne omenjam kultiviranosti v primerjavi s kakim TDI ...
lp

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Mam Lybro SW 2.4JTD 150km zdaj dve leti. Takoj po nakupu sem dal menjat jermene, filtre, vodno pumpo,... Lani pozimi sem po pomoti spustil šipo na sovoznikovi strani in polomil mehanizem kar je stalo blizu 200€ - bi moral na račun pogledat. Avto se pelje še kar udobno, prostora ma za moje pojme tud kr dost. Radio je vreden pol ku*ca, vsaj moj ki je še vedno kasetnik, menda ima zadaj AUX ampak je treba vzet radio ven in potegnit kabl. To bi blo fino da najdeš tako s cd-jem. Moja je bla kupljena ppri Jomi iz Kamnika, uvožena iz Italije, tip je napisal da so kilometri reallni in dal kao garancijo na to. Ob nakupu je pri treh letih starosti mela 120kkm, pa zgledal jih tudi ni kej dosti več. Od izrednih servisov sm moral menjat par relejev kar je stalo par €. Z motorjem nimam nobenih problemov (upam da bo tud ostalo tko), enkrat na leto menjajo olje in filtre - olja je na šipki še vedno toliko kot ob servisu pred 15kkm. Za rezervne dele se mogoče res čaka mal bolj dolgo kot pr kakšnem golfu, ampak tud kak del paše iz Fiata al pa Alfe. Jo boš pa verjetno bolj težko za pametno ceno prodal naprej... In tud cena jih kr fino pada.

Če te še zanima kej vpraši.

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Citat:
švabi

hysterical-1.gif

Aja pa še ena zanimivost o JTD mašinah ,če hočeš zamenjat zračni filter rabiš 2ure+ dvigalo da se avto dvigne namreč biseri od italjanov so zračni filter montirali v spodnji levi del motornega prostora poleg levega kolesa
bonk.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
to je pa res podatek o kvaliteti nekega motorja.sicer pa če ne znaš prej zamenjati zračnega fikltra kot v dveh urah pri jtd motorju potem mora biti nekaj hudo narobe s teboj
rolleyes-1.gif

za primer izpljuni ime motorja ki se bolje odreže kot jtd da vidiva kam pes taco moli.upam samo da si dovolj pameten in ne boš napisal TDI.aja pa govoriva o tistih ki so manjše prostornine kot 2 litra

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Mam Lybro SW 2.4JTD 150km zdaj dve leti. Takoj po nakupu sem dal menjat jermene, filtre, vodno pumpo,... Lani pozimi sem po pomoti spustil šipo na sovoznikovi strani in polomil mehanizem kar je stalo blizu 200€ - bi moral na račun pogledat. Avto se pelje še kar udobno, prostora ma za moje pojme tud kr dost. Radio je vreden pol ku*ca, vsaj moj ki je še vedno kasetnik, menda ima zadaj AUX ampak je treba vzet radio ven in potegnit kabl. To bi blo fino da najdeš tako s cd-jem. Moja je bla kupljena ppri Jomi iz Kamnika, uvožena iz Italije, tip je napisal da so kilometri reallni in dal kao garancijo na to. Ob nakupu je pri treh letih starosti mela 120kkm, pa zgledal jih tudi ni kej dosti več. Od izrednih servisov sm moral menjat par relejev kar je stalo par €. Z motorjem nimam nobenih problemov (upam da bo tud ostalo tko), enkrat na leto menjajo olje in filtre - olja je na šipki še vedno toliko kot ob servisu pred 15kkm. Za rezervne dele se mogoče res čaka mal bolj dolgo kot pr kakšnem golfu, ampak tud kak del paše iz Fiata al pa Alfe. Jo boš pa verjetno bolj težko za pametno ceno prodal naprej... In tud cena jih kr fino pada.

Če te še zanima kej vpraši.

Hvala ti za tole. Dejansko iščem informacije od lastnikov teh avtomobilov, ne pa od vaških pijancev....
Gledam oz imam ogledana dva luštna avteka, obadva s "Intensa" opremo, eden brez drugi z Navi.+CD changer. Kilometri naj bi bili realni....Kako je kaj z izrednimi servisi? Si moral menjati v tem času določene sklope podvozja?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ne nobenih izrednih servisov na podvozju ni blo treba delat, zaenkrat vse štima. Izredno samo tisti mehanizem in par relejev.