Lancia Delta

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Torej, v mesecu oktobru je k nam prišla popolnoma nova Delta. Bo prodajni hit, v kar težko verjamem, saj Lancie niso bile nikoli za rajo, kot golfi, ali bo to avto, ki bo čez par let pozabljen, kljub tehnološki naprednosti? Meni je....
roza.gif
.
Avto je v "svojem" razredu, večji od manjšega srednjega razreda, akpak še vedno manjši od srednjega razreda. Pri Lancii ciljajo na odvzem kupcev BMWja 1 (mogoče tudi 3 serije), AUDI 3 (oz. 4). Avto je zelo ekstravaganten, samosvoj, preprosto lep. Slike povedo veliko, v živo je še lepši! Sam še čakam na testno vožnjo.
Torej, kdo ga je že vozil, kakšni so občutki, je udoben, tih? Je to, kar pričakuješ od takega avta?
518190-Lancia_Delta10_b.jpg

Priponke

• 518190-Lancia_Delta10_b.jpg
    518190-Lancia_Delta10_b.jpg
    73,6 KB · Ogledi: 134
Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zakaj ne? Za vložen denar dobiš veliko elektronskih pomagal, ki jih pri marsikaterih konkurenčnih znamkah srečaš za 30k€ ali več. Tudi oblika je nekaj posebnega, torej, kako ni nič posebnega??

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Edina posebna Lancia je Thesis. Delta je pa malo bolje opremljen Bravo drugačne oblike, Ta sicer ni napačna le zadek mi deluje precej čuden.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Že slutim kam se bo ta tema speljala. Vsi privrženci nemških voz ga boste spljuval, kar je popolnoma razumljivo, saj niste navajeni ekstravagantih vozil. Ste navajeni sivine in življenja v sredini. Govorim za srednji razred.
Od vas tudi ne pričakujem kaj več, kot "grd u božjo ...er...", kar je spet razumljivo. Nič, bo treba malo po drugih forumih povprašat, večinoma tujih, kjer se da normalno chatat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zakaj ne? Za vložen denar dobiš veliko elektronskih pomagal, ki jih pri marsikaterih konkurenčnih znamkah srečaš za 30k€ ali več. Tudi oblika je nekaj posebnega, torej, kako ni nič posebnega??
Recimo Lane assist, ki je tako zanič, da zna biti celo nevaren ...

Kot sem napisal v drugi temi:
Bom kar sebe citiral:
Človek ne ve, a bi se smejal ali jokal. Spet jim je lep avto in uporaben koncept zjebat pri izvedbi.
Oblika super, prostornost tudi, prtljažnik OK, motor (dizel) in podvozje, kot se spodobi. Ampak prtljažnik ima visok rob, volan je majave sorte (premočan servo), razna elektronska pomagala (Lane assistance) so samo napol dodelana, kvaliteta izdelave šepa, sedeži zanič, potovalni računalnik In info displej) nadležen ... Pa hrup zraka ob karoseriji je nerazumljivo glasen. A nimajo vetrovnika ali kaj?
Skratka, stvar presega meje fraze "simpatične italijanske posebnosti" ...

Še besedica o Lane assistu: če črte niso res dobro narisane, stvar najprej ne dojame, in črti že skoraj zajahaš, nato pa sunkoviti popravi, ko dojame. Če slučajno v istem hipu "popraviš" z volanom še sam, avto zavije tako sunkovito, da se zna prižgat lučka ESP. Kaj takega se mi pri ostalih lane assistih še ni zgodilo.
Poleg tega rabi po menjavi pasov nenormalno dolgo, da spet ujame črte, tudi po 3 sekunde. Občutek imam, da ima deltin sistem probleme s kamero in SW.
Radarski tempomat neenakomerno zavira.
Sedeži so pretrdi oz. preizbočeni na sredini, kot bi sedel na žogi (govorim za najboljšo različico), naslonjalo je preveč zlomljeno nazaj v ledvenem delu. Po par urah za volanom začne motit, med ovinki sploh.
Prav jezen sem na inženirje, ker je avto v osnovi super, predvsem prostornost. Idealno za družinski avto. Ampak tisti rob prtljažnika, pa dejstvo, da z mojim 44 čevljem stalno drsam po plasltiki okoli stopalk (in se ob prestopanju z gasa na bremzo znam tudi zataknit), kar sodi že med nevarne, ne le nadležne stvari ...
Kot sem napisal: izjemna osnova, za en drek izvedba.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
povej malo več o "Lane assist" sistemu? Zakaj nevaren?
Popravil originalen post, pa tam preberi.
In ne hecam se, v avtu smo bili 3, ki smo sprobali praktično vse lane assiste in lane warninge, ki obstajajo, pa je tale res slab.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ok, lane assist ni zaenkrat še tip top. Kaj pa ostalo? Vožnja, udobje, požiranje kratkih in dolgih neravnin? Omenil si da je zelo glasna, kar kar ne morem verjet....

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Omenil si da je zelo glasna, kar kar ne morem verjet....

To je pa spet relativna stvar posameznika.
Primer: Test Civica ko je prišel vn možakar pršu iz avta tok spluvu da je blo joj Nakar sva šla z kolegom kateri ni H -fan pa je reku da je avto čist OK

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Hrup vetra ob karoseriji je res orenk premočan, poleg tega malo šušti tudi pri vratnih tesnilih spredaj. Pri potovalnih 160 po tempomatu je potnik zadaj hitro odrezan od pogovora, če ne govoriš glasneje ... Še s sprednjim se moraš skoncentrirano pogovarjat. Tam nekje do 10 je v povprečju konkurence, potem pa zelo hitro zelo glasno rata.
Če odšteješ sedeže, je avto dovolj udoben in dovolj kompetenten med ovinki, da mu ni kaj očitat - prej za pohvalit. Enako velja za neravnine, razen za prečne robove (vetnske cestem recimo), ker kar dobro zatrese.
Volan je oren premehak, ampak ajde, to je pač italjansko ...
Pri testni je (takih stvari ne posplošujem) bil malo nadležen tudi menjalnik, iz 3 v 4 je večkrat hotelo postat iz 3 v 2 ... Da bi moral na to pazit, se mi ni zgodilo že leta in leta.
Sicer bo pa zelo kmalu test v AM, 2 tedna kasneje pa še na netu (ja, odslej imamo vse teste kompletne zastonj na netu!!!)

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Hvala za te informacije. Grem pa tudi sam na testno vožnjo v kratkem in bo zanimivo primerjat tvoj pogled na avto kot tak z mojim.