Lanceu Armstrongu odvzeli vse naslove

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Keč je v denarju, kaj drugega. Ulrich je večkrat bil pozitiven, pa se je izmazal. Le zakaj?

Ja, Ullrich je plačal, da ga ne preiskujejo več in to je bilo to.
smile-1.gif

Nekdo se ne more sprijaznit, da je bil Lance takrat pač bog i batina Toura.
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Največji hec je v tem da če mu res vzamejo zmage bi zmagovalci v vseh sedmih primerih postali ravno kolesarji, ki pa so dokazano padli na dopingu ali bili udeleženi v dopingaških aferah. Btw: ni bolj patetičnega kot objokan športnik potem ko ga dobijo. A ko so mu vsi ploskali mu pa ni bilo nič nerodno?

Kolesarstvo je najbolj kontroliran šport (vprašajte enkrat kakšnega kolesarja, kako izgleda njegov delavnik, kolikokrat ima pozimi, ko ni sezone zjutraj ob petih kontrolo na vratih, vsakič ko ga ni doma, sporočit kje je oziroma bo,.....v real lifu bi temu rekli hišni zapor), in jasno zaradi tega tudi najbolj pred časom, kar se tiče dopinga v primerjavi z drugimi športi. Na makarone se danes niti franji ne pride več med prvih deset. Pa tudi včasih se ni šlo na kruh in marmelado. Do srede devetdesetih nisi našel kolesarja s hematokritom pod 65. Danes je tisti, ki je na 49 že "zadrogiran goljuf".

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Jst ne stekam zakaj so ravno americani tako navalili. NBA pa NFL pa sta cisto nedotakljiva, pa ceprav sta pomoje najbolj dopingirani ligi. No razen kar se trave ali koketice.
Lance pa nebo nikoli priznal, saj zanjim stoji 500 milijonov vreden posel. Me je pa rahlo presenetilo, da je Nike se vedno tako za njim in tudi ostali sponzorji. Prostovoljne donacije Livestrong organizaciji so pa po pricakovanju narastle.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Jello ... seveda so bili kolesarji obiskani na domu ... ampak to drži pri samo najboljših kolesarjih na svetu, ne pa pri vseh, ki se poklicno s tem ukvarjajo ... Lance je, na primer, imel kontrole vedno ... sredi večera, sredi dneva, sredi rojstnodnevnega "praznika" itd ... In ravno včeraj sem nekje bral, da so Lancea testirali tri tedne nazaj na njegovem domu, sredi noči.

Viky, v ZDA je NFL šport številka 1 ... Basseball je številka 2, še le nato NBA, ampak se ve zakaj ... Pri prvem športu se obrne toliko denarja, kolikor se pri našem fuzbalu nikoli ... Kdaj je svetovno prvenstvo v "našem" nogometu, v finalu, pokasiralo toliko denarja kot NFL v finalu? Nikoli.
Američani s tega naredijo "šovbiznis" ... koncert v finalu, reklame po par minut ipd ... ostali jemljemo "naš" nogomet kot tekmo, in ko je tistih 90+min konec, je konec ...

Atletika in kolesarstvo sta zaradi ene same stvari pod takim nadzorom ... vzdržljivosti in moči ... Zavedajo se, da je tako pri kolesarstvu kot v atletiki vsak odvisen od sebe, tako da če bo en goljufal, bo drugi oškodovan za kolajino ... Tu je treningov na stotine ur, računanja ipd ... a kaj je v nogometu? Samo kondicijo rabiš in malo snajpersko nogo ... če boš narobe podal, bodo že prišli nazaj do žoge ... pri atletiki narediš majhno napakico, pa te že stane kolajine ...

Zaradi tega so mi posamični športi od nekdaj zanimivi ... skupinski pa nikoli ... edino hokej pa ameriški nogomet rad pogledam, ostalih ekipnih športov ne gledam ...

En Ronaldo, z veliko pokončno glavo, prileti na igrišče, parkrat brcne žogo kar nekam, se nasmeji, ali odkima, se malo považi pa je to to ... se ne sekira za to, če žoga leti tja kamor hoče ... V ekipnih športih imaš "pomagače" v posamičnih pa si sam odvisen od sebe.

Kolesarstva tak več ne spremljam od kar je Armstrong zadnjič vozil Tour ... zdaj pa me sploh več ne dobijo pred tv. Se mi je zamerilo.

Garanje je najboljše poplačano tako, da iščejo dopingirance ...

Lance pa bo zame ostal največja legenda kolesarstva, pa če bo ne vem kaj še vse kdaj med vmes ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Mene bolj zanima kateri od vrhunskih športnikov ni zadrogiranec, tudi Bolt sigurno kaj jemlje, a ima dobre dohtarje, da zakrijejo sledi.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa ne mi rect da je kolesarstvo individualni sport,vsaj to o cemer se tu pogovarjamo.
Odvisno, imaš tudi tandem kolesa...
Glede na to, da se mora ponavadi cela ekipa kolesarjev žrtvovati za enega, da ga prerinejo v ospredje, je to bolj švoh individualnost.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Ne flancaj nekaj na pamet (tvoje primerjave kolesarstva z atletiko niti ne bom komentrial ker so milo rečeno skrajno butaste).

Slovenci, ki vozijo v protour ekipah (in še nekaj drugih) morajo za vsak dan ko jih ni doma poročati naslov kjer bodo dosegljivi, v primeru da se kontroli sprdne in jih pride nadlegovat. Največ kontrol je praviloma v pripravljalnem obdobju, se pravi decembra, januarja, februarja.....med sezono jih večinoma obiščejo kar na pripravah oziroma dirkah, ker jih itak ni nikoli doma. Če 3x zajebeš (te ni na naslovu za katerega si poročal da boš) si avtomatično kriv. V praksi pa to izgleda tako, da prideš po dveh mesecih domov in ko bi rad tri dni imel mir, se mogoče naspal ali samo bil z družino, te pa ob pol šestih zjutraj vržejo pokonci. Odnos je dobesedno gestapovski, nekako tako kot bi bil že vnaprej kriv, da ne govorim o tem kako se je ob polšestih zjutraj uscat ob prisotnosti nekoga, ki zraven bulji in preverja če res teče iz pravega "rora". Ampak jebiga, to je ena od cen, ki jih je treba plačat če hočeš bit zraven.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa ne mi rect da je kolesarstvo individualni sport,vsaj to o cemer se tu pogovarjamo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Ko si ravno pameten za tri. Ker je bila disciplina prenevarna in se je v večini primerov končala takole so jo ukinili (mimogrede, to so "muslauf" bicikli, brez zavor in prestav, noge pa z dvojnim jermenom privezane na pedala).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede na to, da se mora ponavadi cela ekipa kolesarjev žrtvovati za enega, da ga prerinejo v ospredje, je to bolj švoh individualnost.
No pa je le nekomu potegnil.
Kronometer je pa recimo izvzamemo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
No pa je le nekomu potegnil.
Kronometer je pa recimo izvzamemo.
Ta nekdo pa medtem udobno sedi, noge ima pa na pedalih zaradi lepšega... podobno ko alter šoferji imamo tukaj tudi kup alter kolesarjev, ki bi šprinterske etape z lahko dobili, a na žalost nimajo možnosti voziti v top ekipi, kjer bi imeli svoje vodonoše. Če pa bi ta možnost obstajala, je Tour njihov, pa čeprav na gorcu...
hysterical-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.567
1.090
113
Titograd
Tukaj....... no, nisem nevemkaki fan
smile-1.gif

EPO, jaka stvar, to si že marsikateri "maratonec" na polamaterskih maratonih po sloveniji vbrizgava. Drug free vrhunske športne discipline pa verjetno že dolgo ni več. Z drogo ali brez, Lance je bil med vsemi temi nadrogiranci 7 krat zaporedoma zmagovalec Toura in je vseeno majka kolesar.