Pozdravljeni, je kdo od vas kupil bioklimatsko (lamelno) pergolo Agava, podjetja Soltec? Če ja, kakšne so vaše izkušnje?
Odločam se namreč med Hard-top pergolo, Misteral pergolo, Ombra pergolo in Pergolo Agava. Katero bi vi svetovali?
LP,
Milan
Vzemi Misteral, jaz jo imam od letošnje pomladi, izjemno zadovoljen, absolutno eden redkih izvajalcev na hiši, s katerim sem zadovoljen, tako z rokom izdelave, ceno, kot tudi samo izvedbo.
Povpraševanje sem poslal praktično vsem izvajalcem, ki delajo pergole, vsi zainteresirani so prišli tudi na ogled.
Moj pogoj je bil, da sta na zunanji strani terase samo dva stebra, več kot polovica izvajalcev je odpadla, ker nimajo dovolj močne konstrukcije in so predlagali tri stebre - imamo pa velikost 7 x 4 metre.
Na koncu sta bila v izboru Inox Vrbovšek (na ogledu je bil lastnik firme, zelo korekten gospod), pri njih me moti način odtekanja vode + najvišja cena in Misteral, slednjega sem nato tudi izbral. (Misteral je bil včasih zaposlen pri Inox Vrbovšek, nato je šel na svoje.)
En nasvet: lamel ne vzemi belih, ker bodo po eni sezoni črne, raje vzemi kakšno srebrno-sivo barvo, kjer se umazanija manj vidi.
Če boš izbral antracit, tako kot npr. ogrodje, bo pa malo temno, mi je ravno kolega potožil, da mu je žal, da je vzel vse v antracit.
Glede odtekanja vode / kapljanja po dežju: jaz lahko takoj po dežju lamele obrnem za ene 15-20 stopinj, voda steče po kanalčkih in v to namenjena odtoka. Najkasneje pol ure kasneje lahko lamele obrnem kakor želim, ne bo nikjer nobenega kapljanja po tleh.
In res ni primerjave z bioklimatsko pergolo in nekimi steklenimi nadstreški, in zavesami, za lažjo predstavo: teraso imamo obrnjeno na JZ, poleti sonce žge od 12:30 ure dalje do noči. Letos smo imeli ene 10 večjih piknikov v taveliki vročini, spredaj sem skoraj do tal spustil zip screen rolo, zgoraj lamele obrnil, da so bile odprte in da ni sonce žgalo čez njih, spodaj je bilo prav milina za sedet, nobene hude vročine - prej sem imel dva velika vrtna senčnika in smo bili vsi čist prešvicani.
Najbližji sosed ima na enaki poziciji neba steklen nadstrešek, od junija do septembra čez dan ne sedijo pod njim - dve leti nazaj je šel naredit še en plac v senci za hišo.