Kvazi ksenonski žarometi - kdaj bo akcija

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
fora je v tem da lažje ločiš normalen folk od Retardov
cheer.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

upam da bo res v kratkem akcija, kajti fejk xenonke tlačijo že v golfe II, raznorazne kombije
bonk.gif
skuterje...

In ja, zaslepijo ko hudič uni brez leče
10.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
predvčerajšnim ko je prvič snežilo, to so se vsi z meglenkami vozli, pa še sam probam upalit pa nevem jaz nisem vido neke izboljšave drastične?! al v čem je fora

Meglenke so zato da te drugi prej vidijo, ne da ti boljše vidiš cesto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A, menda ne?
17758-icon_confused.gif

In ponoči, ko je vidljivost tam nekje okoli 3 km, bi se brez meglenk sploh ne dalo nikogar videti?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ja itak. kr meglenke svetijo 5m pred avto čisto v tla te bo nasprotivozeči prej opazil?? razlika je opazna če je megla res MEGLA, ne pa taka da je vidljivost 1km.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ja sej?? Kdaj pa je upravičena uporaba meglenk?? Ko je res megla in zato smo tut pisal da je bistvo le, da si bolje viden..

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Ja sej?? Kdaj pa je upravičena uporaba meglenk?? Ko je res megla in zato smo tut pisal da je bistvo le, da si bolje viden..

Uporaba luči na vozilu
61. člen

(4) Ob zmanjšani vidljivosti se praviloma uporablja zasenčene žaromete ali žaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luči. Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Če tlačiš ksenon, naredi tako kot je treba... primerne luči, avtomatsko nastavljive in seveda pranje...
In ja, z neprimernimi ksenonkami v starih kantah ste zelo moteči na cesti, pa še legalno ni, upam, da ostaneš brez tablic, da te bo izučilo... Tehnični pregled tudi kupuješ verjetno...

hysterical-1.gif

ocitno se nisi od blizu videl pravilno zmontiranega kita. na moji 145ki z lecami ne moti prav nobenega in tudi blendal mi ni se nikoli nihce. sem jih pa odmontiral, ker se govori, da naj bi po novem letu policisti priceli z akcijo, nocem pa kazni zaradi debilov ki te kite tlacijo na luci s parabolami.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Jaz pa opažam, da ma veliko folka te kvazi-xenone narobe nastavljene. Važno, da je vs vesel da ima dan na račun drugih, ki so slepi. Po možnosti so to še žarnice z nekim čudnim spektrom, da vse skupaj kot novoletna jelka.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Sem videl že dosti avtomobilov z naknadno vgrajenim xenon. Npr, tako kot je nekdo omenil za alfo 145 z lečami. V takem primeru nimam nobenih pripomb. Sveti čisto ok. Tudi kak punto z lečami se najde in sveti res nemoteče.

Tisti, ki pa tlačijo to v parabole je pa druga pesem. Ampak sem tudi med parabolami opazil razliko.

Npr hondina luč (96+ letnik) je zalo velika in jaz sem kit odmontiral ravno zaradi tega, ker pač nikakor nismo mogli nastavit optimalno(da ne bi drugih slepilo). Tudi če sem imel čisto v tla luči obrnjene(svetilo 5m pred avto) je še vedno bil nek snop žarkov, ki so se razpršili navzgor in motili.

Druga zgodba pa je bila v kolegovi astri GTC. Čeprav nima leč, je parabola lepo okrogla in dosti manjša kot Hondina. Npr tukaj se je pa dalo izredno lepo nastavit snop in ni moteč za druge. Čisto odvisno je, kakšne parabole imaš. Če pa imap leče, je pa sploh odlično.

Ampak tako kot je nekdo omenil, ravno zaradi takih motečih primerkov v raznih škodah, hondah, golfih2 ipd bodo začeli policaji ukrepat.

Nazadnje urejeno:

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Če tlačiš ksenon, naredi tako kot je treba... primerne luči, avtomatsko nastavljive in seveda pranje...
In ja, z neprimernimi ksenonkami v starih kantah ste zelo moteči na cesti, pa še legalno ni, upam, da ostaneš brez tablic, da te bo izučilo... Tehnični pregled tudi kupuješ verjetno...

hysterical-1.gif

ocitno se nisi od blizu videl pravilno zmontiranega kita. na moji 145ki z lecami ne moti prav nobenega in tudi blendal mi ni se nikoli nihce. sem jih pa odmontiral, ker se govori, da naj bi po novem letu policisti priceli z akcijo, nocem pa kazni zaradi debilov ki te kite tlacijo na luci s parabolami.

Normalno majstr! Pametnejši si kot cela avtomobiliska industrija, kontaktiraj večje avto. tovarne in jim razloži, da ksenon žarometi ne rabijo avtomatsko nastavljivih luči in pranja, močno boš zmanjšal njihove stroške in nagrada ti ne uide...
smirk-1.gif

če pa imaš vse to narejeno, saj pišeš o pravilno zmontiranem kitu, potem pa sry, ampak seveda nimaš, če te moj prejšnji post tako zabava... Res je sicer, da si malo manj moteč, če imaš v luči lečo, ampak to ni to...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
hm... jest imam pa glih namen vgradit tale xsenon kit! sam, a so res tok moteči??? ima ga že en znanec na istem avtu kot jest, pa pravi da je res ful razlika, sam nisem pa še videl tko, da bi nasprot njega pelu, da bi vidu če res tok zaslepi!

pa baje dolgih sploh nima ta kit... no sej jest mam une dodatne, tko da to ni problem! matr, zdej pa ne vem kaj naj...

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Se mi zdi, da so še najbolj moteči za tiste, ki jih nimajo.

Mene npr. še najbolj motijo tipi v razštelanih SUV-ih pa naj ima ksenon ali ne sveti u pm.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Če hočeš slepit ostale, kar montiraj.
Lahko pa še poleg montiraš vse ostalo, kar potrebuješ, pa bo vredu.

Sicer pa tako ponavadi že vsak 3 slepi z svojo vesoljsko osvetlitvijo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
Se mi zdi, da so še najbolj moteči za tiste, ki jih nimajo.

Kako si vedel, da smo fauš investicije enakovredne ceni polnega tanka.
hysterical-1.gif

@Silvio
zmaga.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:

hysterical-1.gif

Normalno majstr! Pametnejši si kot cela avtomobiliska industrija, kontaktiraj večje avto. tovarne in jim razloži, da ksenon žarometi ne rabijo avtomatsko nastavljivih luči in pranja, močno boš zmanjšal njihove stroške in nagrada ti ne uide...
smirk-1.gif

če pa imaš vse to narejeno, saj pišeš o pravilno zmontiranem kitu, potem pa sry, ampak seveda nimaš, če te moj prejšnji post tako zabava... Res je sicer, da si malo manj moteč, če imaš v luči lečo, ampak to ni to...

Samo kot informacija zate, na starejšin audijih in bmwjih, pa še kje, je moč najti original xenonke (recimo 1995, 1996) letnik, brez pranja in brez avtomatske regulacije višine. Original tovarniško seveda.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
sam res ne razumem kaj je fora s pranjem žarometov? to imam, pa nisem nikol uporabljal! a mislite, da če so umazane šipce, da bl razprši svetlobo? pa nastavitev višine? to ti naštima tam, kjer jih daš zmontirat, in pol je to to! al bi jih skoz med voznjo mogu premikat al kaj? in nimam prikolice, da bi zarad tega full višje svetile!

in če sem iskren, mene tud motijo originalni xsenon kiti na novih avtih! so glih tko zaslepojoči...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:

Samo kot informacija zate, na starejšin audijih in bmwjih, pa še kje, je moč najti original xenonke (recimo 1995, 1996) letnik, brez pranja in brez avtomatske regulacije višine. Original tovarniško seveda.

Samo kot informacija zate, nekateri starejši avti (recimo letnik 1992) tudi nimajo katalizatorja.

Original tovarniško seveda.

Nazadnje urejeno: