Kvazi ksenonski žarometi - kdaj bo akcija

beyond

Pripravnik
14. avg 2007
174
0
16
Brežice
Jst mam tut na svoji Bravi xsenon žarnice noter sam mam luči od mareje z lečo in do zde je motlo sam tiste, ki majo xsenon že original noter in so neke blendal pa duge nažigal, kr so bli navošlivi kr mi verjetno bolš sveti kot nekaterim ku majo že origanal to noter. Sam mam pa še dolge xsenon in ponoč nardi pred menoj dan.
Evo tako pa zgleda.
6TsMJDkz6w5XPOqa.v.jpg

Lz0LKUgm2_uiX9sW.v.jpg

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Sam imam čisto navaden avto s čisto navadnimi vsako leto dvakrat nastavljenimi lučmi, pa se še vedno ponoči najde cel trop blendačev (dolge luči izključene), ki nekaj blendajo, ljudje, če vas tako motijo luči in če niste sposobni peljat mimo vozila četudi ima prižgane dolge luči, priporočam, da se ponoči ne vozite ali pa vrnete izpit!

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Sam imam čisto navaden avto s čisto navadnimi vsako leto dvakrat nastavljenimi lučmi, pa se še vedno ponoči najde cel trop blendačev (dolge luči izključene), ki nekaj blendajo, ljudje, če vas tako motijo luči in če niste sposobni peljat mimo vozila četudi ima prižgane dolge luči, priporočam, da se ponoči ne vozite ali pa vrnete izpit!

Čaki, ti si zdej povedal da se konstantno ponoči voziš z dolgimi lučmi?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Čaki, ti si zdej povedal da se konstantno ponoči voziš z dolgimi lučmi?

Saj si prebral - če te motijo dolge luči, nisi za na cesto in najbolje bo, da vrneš izpit
confused-1.gif

B.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Nikakor ne, sem v oklepaju napisal, tudi luči vsaj dvakrat letno nastavim pri kolegu mehaniku oz. raje večkrat, da ne svetijo previsoko, pa se še vedno najde cel kup blendačev, ki nekaj blendajo ko vozim z zasenčenimi lučmi, verjamem da ima še kdo take izkušnje. Kar se dolgih luči tiče jih vedno ugasnem pravi čas, če jih pa kdo ne ugasne ko mi gre nasproti mu pa jaz ne blendam ko zmešan, jih je pač pozabil se dogaja, hočem povedati to, da ene očitno že zasenčena luč moti in taki naj se ponoči ne vozijo ali pa vrnejo izpit.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
[ če te motijo dolge luči, nisi za na cesto in najbolje bo, da vrneš izpit
confused-1.gif
Točno tako, a zdaj se bo pa nekdo spozabil in ne bo ugasnil dolgih luči in ti boš šel pa kar vanj ali pa s ceste, če ponoči ne vidiš vozit tudi v primeru, da nasproti vozeči pozabi ugasnit dolge luči, pač nisi za na cesto!?
smirk-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ce je xenon original so tako prirejene parabole in "smrčki" ki so pred žarnico da sveti v pravem snopu.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Nikakor ne, sem v oklepaju napisal, tudi luči vsaj dvakrat letno nastavim pri kolegu mehaniku oz. raje večkrat, da ne svetijo previsoko, pa se še vedno najde cel kup blendačev, ki nekaj blendajo ko vozim z zasenčenimi lučmi, verjamem da ima še kdo take izkušnje. Kar se dolgih luči tiče jih vedno ugasnem pravi čas, če jih pa kdo ne ugasne ko mi gre nasproti mu pa jaz ne blendam ko zmešan, jih je pač pozabil se dogaja, hočem povedati to, da ene očitno že zasenčena luč moti in taki naj se ponoči ne vozijo ali pa vrnejo izpit.

Aha, no samo da se razumemo:)
Sam sem tudi že opazil, da "pravilno nastavljene luči" znajo svetiti nekoliko previsoko, sploh če imaš kaj naloženo zadaj, ali pa poln avto ljudi. Avtomobili imajo po večini elektronsko regulacijo višine z gumbkom nekje na armaturki, ki ga uporabiš kadar imaš rit pri tleh, ampak se ga ljudje bolj malo poslužujejo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
je pa naval meglenkarjev spet zadnje dni .. ful enim ni jasna beseda MEGLENKA
bonk.gif

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Če tlačiš ksenon, naredi tako kot je treba... primerne luči, avtomatsko nastavljive in seveda pranje...
In ja, z neprimernimi ksenonkami v starih kantah ste zelo moteči na cesti, pa še legalno ni, upam, da ostaneš brez tablic, da te bo izučilo... Tehnični pregled tudi kupuješ verjetno...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
[ če te motijo dolge luči, nisi za na cesto in najbolje bo, da vrneš izpit
confused-1.gif
Točno tako, a zdaj se bo pa nekdo spozabil in ne bo ugasnil dolgih luči in ti boš šel pa kar vanj ali pa s ceste, če ponoči ne vidiš vozit tudi v primeru, da nasproti vozeči pozabi ugasnit dolge luči, pač nisi za na cesto!?
smirk-1.gif

Peljat se že da mimo, je pa skrajno moteče, v določenih primerih pa zelo nevarno.. Posebej če zaslepljeni nosi očala ali kontaktne leče (ne vedno in ne pri vseh), pozabljivec pa se proti njemu pripelje preko kakšnega klančka...ga ni junaka, ki ne bi ostal brez vida za sekundo, dve..

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Junak gor ali dol, žal se tudi čez klanček vozijo z dolgimi lučmi in če je to tako moteče pač ponoči ne moreš vozit in pika.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
bonk.gif

To sem tudi jaz opazil. Sredi belega dne se folk vozi z meglenkami. Where's the point?
17758-icon_confused.gif

Mah to se narod samo ven meče...pač tisto...ker nimam daljinskega centralnega zaklepanja, pa imam MEGLENKE!
shocked-1.gif

Pa še vsi ti Puntoti 55 na ta način izgledajo hudo športni...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Mah to se narod samo ven meče...pač tisto...ker nimam daljinskega centralnega zaklepanja, pa imam MEGLENKE!
shocked-1.gif
hysterical-1.gif

je pa res, da je to zadnje čase nacionalni šport, posebaj v dežju morajo biti obvezno prižgane
bonk.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
bonk.gif

To sem tudi jaz opazil. Sredi belega dne se folk vozi z meglenkami. Where's the point?
17758-icon_confused.gif

Najraj bi si dal ene Hella za rally da takim bebcem flešnem nazaj
grin1.gif

Matr v dežju (pa ko ni megle) mene osebno k mam očala, te k. meglenke kr motijo
smirk-1.gif

Na enem avtu k jih mamo jih itak nikole ne pržgem
grin1.gif
itak ne vidš nč bolj (razn bolj viden si v megli)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
predvčerajšnim ko je prvič snežilo, to so se vsi z meglenkami vozli, pa še sam probam upalit pa nevem jaz nisem vido neke izboljšave drastične?! al v čem je fora

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
predvčerajšnim ko je prvič snežilo, to so se vsi z meglenkami vozli, pa še sam probam upalit pa nevem jaz nisem vido neke izboljšave drastične?! al v čem je fora

Sej sm reku, da te ostali prej opazijo. V ornk megli je itak najbolš lampe ugasnt-vidiš več. Sam k tebe noben ne
grin1.gif
Probi kadaj za foro (par s), če imaš možnost da si kje na tak cesti k res nobenga ni.