Kvaliteten pralni stroj..

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Kot da bi Cizya v temi o Folkswagnih bral....

Zgolj v info, zgoraj navedeni LG je tvojega opevanega Mieleja posekal pri pranju, izpiranju in ožemanju, za njim pa zaostal v porabi vode, elektrike (sta pa oba AAA) in glasnosti... v skupni oceni pa je LG zmagal in to s ceno 780 EUR proti 1.300 EUR za Mieleja - test je izvedla ZPS, tako da je definitivno nepristranski.

Tako da se naslednjič malo poduči preden stegneš jezik...
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Kot da bi Cizya v temi o Folkswagnih bral....

Zgolj v info, zgoraj navedeni LG je tvojega opevanega Mieleja posekal pri pranju, izpiranju in ožemanju, za njim pa zaostal v porabi vode, elektrike (sta pa oba AAA) in glasnosti... v skupni oceni pa je LG zmagal in to s ceno 780 EUR proti 1.300 EUR za Mieleja - test je izvedla ZPS, tako da je definitivno nepristranski.

Tako da se naslednjič malo poduči preden stegneš jezik...
nahrung002.gif

Enako velja za tebe. Primerjas miele z lg. Obenem pa trdis da je lg enakovreden oziroma se boljši? To gre v anale.
Miele kateri se je ime zgradil ravno na področju pralnih strojev,kateri proizvajalec hi-end bele tehnike je slabši proizvajalec pralnih strojev od lg-ja??
Nekaj si zapomni. Lg naj ostane pri zabavni elektroniki.

Pa sem že misli,da sem že veliko satire bral tu na šoferju,potem pa preberem tole...
hysterical-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Kaj pa tebi ni jasno????
crazy1.gif

Kar sem navedel je prepisano iz testa ki ga je delala ZPS... no bolj točno grupacija potrošniških organizacij s Stiftung Warentest na čelu.. kar sem napisal ni moje subjektivno mnenje...

In po testu je jasno da se ju da primerjat, OK? Linka do testa pa ti ne morem dat ker nisi naročnik
smirk-1.gif

Predsodki so =ba...
priden.gif

Najbolj smešno pa je da smo se spet znašli pri Korejec vs. Nemec
hysterical-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če bi pred par leti kdo rekel, da ima Samsung telefon, bi si mislil, da ima en krep telefon, a ne? Kaj pa danes, za telefon še vedno priporočaš Nokio? In če si eni še tako zatiskate očesa, se to dogaja na vseh področjih.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Z osebkom, ki verjame, da LG pralni stroj "poseka" Mieleja se ne morm primerjat. V bistvu moje celice ne morejo slediti tej logiki, zatorej se umikam iz te teme.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Miele je drag, je pa njegova življenjska doba dvakrat daljša. Od ostalih je doba 7 let + potem še 7 let dobave rezervnig delov. Skupaj torej recimo da 15 let.

Miele: doba 14 let + 14 let rezervni deli.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Z osebkom, ki verjame, da LG pralni stroj "poseka" Mieleja se ne morm primerjat. V bistvu moje celice ne morejo slediti tej logiki, zatorej se umikam iz te teme.

Saj z mano se res boljše ne probaj primerjat... boš preveč kompleksov fasal...
smirk-1.gif
Idi raje Lancio šraufat....

Pa še enkrat, kar sem napisal ni moje subjektivno mnenje ampak rezultat nepristranskega testa. Kje sem napisal, da je to moje osebno mnenje?
stupid-1.gif

Evo, kopija teksta iz tabele v testu:

Miele W1934WPS LG F1480QDS
PRANJE (37 %) (4.3) (4.9)
IZPIRANJE (11 %) (2.6) (3.2)
OŽEMANJE (11 %) (3.6) (3.8)
TRAJANJE PROGRAMA (6 %) (3.8) (3.5)
PORABA ELEKTRIČNE ENERGIJE (15 %) (3.5) (3.1)
PORABA VODE (5 %) (4.5) (3.8)
GLASNOST (5 %) (2.8) (2.3)
PRAKTIČNE LASTNOSTI (8 %) (3.1) (2.8)
NAVODILA ZA UPORABO (2 %) (4.7) (3.3)

SKUPNA OCENA (100 %) (3.8) (3.9)

evil.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
gledaš samo kvaliteto trenutnega pranja? najbrž je odvisno tudi kako bo pral čez 5let...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

da ne bo pomote.
Sam sem hotel kupiti Miele, samo se je začel komaj tam, kjer se je LG cena ustavila.
Samo mi ni žal.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
gledaš samo kvaliteto trenutnega pranja? najbrž je odvisno tudi kako bo pral čez 5let...

Pa kaj eni ste nepismeni al kaj???

NISEM JAZ TESTIRAL! TESTIRALA JE ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE!

JAZ TEGA NE TRDIM, SAMO POVZEMAM REZULTATE TESTA!

Nimam niti LGja niti Mieleja in ne vem kaj bo čez pet let... lahko pa pišeš na breda.kutin@zps.si in jo vprašaš. OK?
Imam pa Electroluxa že sedem let in še vedno dobro pere. Enkrat se je zabasal filter, drugih težav pa ni bilo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
miele je tujaj zako. dejstvo je da bo tako delal tudi cez 5 ali vec let.

Pa ne samo to, tudi zdrži dvakrat dlje od vseh ostalih. Od kakega Candya bi rekel da 4x dlje
smile-1.gif

In kakorkoli pogledamo, primerjati oz. verjeti, da je lahko LG na nivoju Mileja, je zelo smešno

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Ce zelis res kvaliteto, vzemi Miele, ki je v popolnoma svojem rangu, kar se tega tice.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
zakaj pa ne enga Bekota za 350 eur s 5 letno garancijo?

To se tudi jaz sprašujem, ko bo treba menjati.
Sedaj še vedno peremo na stroj kupljen v Jugoslaviji
smile-1.gif
(candy, se ne spominjam, da bi serviser kaj hodil okoli že precej let).
Sem skoraj prepričan, da bi kakšen Beko za džabe ceno (260 eur) enako pral kot predpotopna tehnologija.

In če crkne čez 5 let, pol spet še enega za 5 let itd,
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Matr komplicirate, jaz grem v Gorenje in rečem naj mi pokažejo najdražjega, pa je.