V Sloveniji je praktično povsod zelo trda voda.
Imamo doma vse od Grohe Grandera, kar je recimo top razred za Grohe pa je bil perlator v rnem letu zrel za očistiti v alkoholnem kisu. Čez noč je bil kot nov.
V Sloveniji je praktično povsod zelo trda voda.
Maš na Amazonu, Tapro itd. Nabavi original in čistiš. Grohe, Hansgrohe je itak vse plastika. Razen obroček z navojem.Saj to bi rad. Da kupim perlator in je. Ne pa, da moram menjavati na par mesecev, ker dobesedno prerjavi. Čiščenje ni problem .
Vidim pa, da sem naredil napako, da sem original stari perlator vrgel stran, namesto očistil.
Mislim, da so menjali že kar nekaj firm. Zanimivo, da nobeno naše varstvo potrošnikov ne reagira na take natege. Enkrat je celo en tip prišel domov prodajat to sranje za celih 60 eur na perlator. Sem ga že v štartu obrnil. Je rekel, da ne razumem...OMG, kakšni fu**ing scammerji, običajen perlator za 44 €.
Vsaj toliko so "pošteni", da ima firma ime: Reklamca, d.o.o.
Reklamca, d.o.o.
Šorlijeva ulica 24
4000 Kranj
TEHNOLOGIJA | Kinetic Reactor Shop
www.kineticreactor.shop
Seveda se bo nabral kamen, samo prerjavel pa perlator ne bo ker je plastičen.Tudi na plastiki se bo kamen nabral.
Ehhhh, pri perlatorju je trda kot kamen. Prej bi bilo potrebno uporabljati kakšno drugo plastiko.a mikroplastika ni več aktualna
Vzel v Merkurju te v celoti plastične. Razlika je bila takoj očitna, pa upam, da bo tudi trajnost, glede na to, da ni nikjer kovine.
Poglej priponko 81026
Kupi si še pol kile Citronke in 2 x letno zavri vodo, dodaj par žlic citronke in nameči perlatorje not. Če jih še malo čohneš s staro zobno ščetko bojo skoz taki kot ti novi na sliki.
Sem gledal in se nisem odločil iz dveh razlogov:
- voda, ki je pijemo, gre čez to. Žal Kitajcem ne zaupam, da niso pri izdelavi uporabili cenejših, nekvalitetnih, strupenih snovi
- nerad kupujem krš, ki ga menjam in zavržem na kratkoročni bazi, ker je pucen. Nekako ni najbolj ekološka zadeva to. Pač sem sedaj dal 9 EUR za par in pričakujem, da bo zdržalo ''večno'' ob zgoraj omenjenem čiščenju
Kot zapisano mi je žal, da sem originale vrgel stran, namesto da bi jih samo očistil. No, lekcija naučena .
Nima veze, kje sta narejena, lahko tudi v Mezopotamiji. Dejstvo je, da si resna podjetja OBIČAJNO ne bodo dopustila, da se najde noter kaj slabega ali škodljivega.Če misliš, da sta tvoja kupljena narejena v nemčiji...
Še najbolj pa država ki pokasira 22% DDV na suho.Tole ti je slaba tolažba. Lahko piše made in tunguzija ali pa Slovenija. Kitajc ti naredi kar hočeš, s katerim koli logotipom ali napisom pa ni važno za kateri izdelek.
Drugače pa po euro zakonodaji lahko kupiš bombone pri kitajcu, jih pripelješ sem, tu prepakiraš in ker je Slovenija država, kjer bomboni dobijo končno embalažo, lahko na vrečko napišeš made in Slovenija.
Če pa ceno nesramno dvigneš, se pa folk lima na to, da so res domači, ker tu je dražja proizvodnja. Vsi z verigi so pa zadovoljni.