Pri zagovarjanju zdravstvene reforme oz, dodatnemu davku 2,1% na bruto plačo se omenja, da bo 70% ljudi plačevalo manj, kot do sedaj. Če to drži pomeni, da 70% ljudi zasluži manj kot 1285 € bruto. Misliš, da si ti bogati in jamrajo ker jim gre predobroCitat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ce na zgornji statistiki iz prvega linka pogledamo puchasing index velja nasa druzba za zelo bogato, kljub jamranju.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ja no, tisti, ki niste živeli tistih časov boste bolj težko jamrali za tistimi časi..drgač pa, gledanje s psihološkega aspekta, pa to "jamranje" ni glih dobesedno jamranje za načinom življenja, ampak izguba mladosti in posledično sentimentalno oziranje nazaj v pretekle čase- to je to.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Pa še to-tisti, ki pravijo, kako je bilo prej (recimo v socializmu) težko živeti, lahko o njih rečemo samo to-že takrat so bili jebivetri, lenuhi in postopači, sedaj v "novem" sistemu pa niso nič boljši in izkoriščajo sedanje stanje samo za nabijanje po preteklih časih.
In v temu so nekateri zelo hinavski in brezobzirni-začenši kar od Janše navzdol..
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Pri zagovarjanju zdravstvene reforme oz, dodatnemu davku 2,1% na bruto plačo se omenja, da bo 70% ljudi plačevalo manj, kot do sedaj. Če to drži pomeni, da 70% ljudi zasluži manj kot 1285 € bruto. Misliš, da si ti bogati in jamrajo ker jim gre predobro
Spletne strani in računovodske zadeve sem omenil kot primer, da nekaj delaš in če v tem nisi zadovoljen, potem poskusi kaj drugega.Citat:
Uporabnik buce pravi:
@telex: nikjer nisem napisal da izdelujem spletne strani, sem pa napisal da izdelujem spletne aplikacije. tudi ne računovodske - je preveč šalabajzerjev na trgu da bi se splačalo s tem ukvarjat. Tudi ne pravim, da mi gre slabo. Ravno nasprotno - dobro mi gre.
Govoril pa sem o mentaliteti, ko nekdo zve da si ITjevc in rabi neki od tebe. ker, saj veš - važno je da si ITjevc pa lahko narediš vse... zastonj. ker kao samo neki naklikaš vmes pa celo igrce špilaš za računalnikom nonstop - ker so to vidli na jutubu
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
doctorz, dej no.. keramičarji so zlatarji? pa fasedrji? pa gradbinci na splošno a ne. mal dilc zbije pa zakasira 100.000. pa mehaniki majku jim šalabajzersku. samo informatik, birokrat, arhitekt itd so podcenjeni. ker za načelni projekt (naj bi če bi ko bi) pokasijajo par 10.000€... a ne...
? nič ne boš jambral? očitno ti gre dobro.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
ksz
Če je to kriza, pol naj traja
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
V IT-ju je nabor v izvajalca usmerjenih trditev takšen:
- a lahko popust?
- dober dan
- rabim rešitev
- a se da brez računa? (kot da kaj spremeni)
- predrago
- a lahko na obroke
- predrago
- zakaj pogodba?
- predrago
- ok
- rabim še to pa to pa to
- wtf a to mi boš računal ekstra?
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Spletne strani in računovodske zadeve sem omenil kot primer, da nekaj delaš in če v tem nisi zadovoljen, potem poskusi kaj drugega.Citat:
Uporabnik buce pravi:
@telex: nikjer nisem napisal da izdelujem spletne strani, sem pa napisal da izdelujem spletne aplikacije. tudi ne računovodske - je preveč šalabajzerjev na trgu da bi se splačalo s tem ukvarjat. Tudi ne pravim, da mi gre slabo. Ravno nasprotno - dobro mi gre.
Govoril pa sem o mentaliteti, ko nekdo zve da si ITjevc in rabi neki od tebe. ker, saj veš - važno je da si ITjevc pa lahko narediš vse... zastonj. ker kao samo neki naklikaš vmes pa celo igrce špilaš za računalnikom nonstop - ker so to vidli na jutubu
Drugače pa- kakšen gospodar bi bil, če ne bi hotel najti najboljšo storitev/izdelek za najugodnejšo ceno? S s takšnimi zadevami se ukvarjam kar precej let, pa sem doživel že absolutni damping (da kompletna cena ne pokrije niti materiala na trgu) kot tudi čisto preseravanje (faktorjem 3+ v primerjavi s konkurenco). Nobeden na ekstremih ni dobil dela saj mora tako ponudnik kot naročnik vedeti okvirje cene in kvalitete, da sta na koncu oba zadovoljna.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
........ da smo globalno gledano npr. kar na 14. mestu po smrtnosti zaradi raka in da so pred nami (torej slabše) samo še države kot so Zimbabve, Amernija, Mongolija, Madžarska, Srbija, Hrvaška, Latvija, Kazahstan, Danska, Urugvaj, Gvajana, Črna gora in Vzhodni Timor(vir: GHO, 2012)