Kvaliteta življenja

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ce na zgornji statistiki iz prvega linka pogledamo puchasing index velja nasa druzba za zelo bogato, kljub jamranju.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ce na zgornji statistiki iz prvega linka pogledamo puchasing index velja nasa druzba za zelo bogato, kljub jamranju.
Pri zagovarjanju zdravstvene reforme oz, dodatnemu davku 2,1% na bruto plačo se omenja, da bo 70% ljudi plačevalo manj, kot do sedaj. Če to drži pomeni, da 70% ljudi zasluži manj kot 1285 € bruto. Misliš, da si ti bogati in jamrajo ker jim gre predobro
stupid-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.837
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ja no, tisti, ki niste živeli tistih časov boste bolj težko jamrali za tistimi časi..drgač pa, gledanje s psihološkega aspekta, pa to "jamranje" ni glih dobesedno jamranje za načinom življenja, ampak izguba mladosti in posledično sentimentalno oziranje nazaj v pretekle čase- to je to.

To ti razlagaj tistim, ki trdijo kako smo včasih vse imeli in kako je vse bilo boljše, kot danes...

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

Pa še to-tisti, ki pravijo, kako je bilo prej (recimo v socializmu) težko živeti, lahko o njih rečemo samo to-že takrat so bili jebivetri, lenuhi in postopači, sedaj v "novem" sistemu pa niso nič boljši in izkoriščajo sedanje stanje samo za nabijanje po preteklih časih.
In v temu so nekateri zelo hinavski in brezobzirni-začenši kar od Janše navzdol..

Zgleda, da si ravno ti eden tistih, ki jamra kako je danes vse hujše in slabše... in spet se bo začela najljubša debata debilnih slovenceljnev, kdo je boljši beli ali rdeči
bonk.gif
Eni in drugi ste popolni o s l i.

Mimogrede, jaz ne jamram, da je bilo včasih težko živet, vem pa, da mi je danes veliko bolje, kot je bilo in bolje, kot če bi še vedno živel v SFRJ.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
@mistuque, @buce
Ponujati izdelavo spletnih strani ali računovodskih programov in pri tem pričakovati zaslužke Jabolka je najmanj naivno. Lahko še naprej jamrate, kako vam je težko ali pa se preusmerite npr. na področje industrijskega programiranja ali specialnih aplikacij za točno določene naročnike. Za to so sicer potrebna posebna znanja in veščine so pa tudi zaslužki neprimerno boljši.

PS- ko se nekomu ustavi stroj ne vpraša koliko bo stalo popravilo ampak obljubi še nagrado, če bo stroj začel obratovati prej
evil.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Pri zagovarjanju zdravstvene reforme oz, dodatnemu davku 2,1% na bruto plačo se omenja, da bo 70% ljudi plačevalo manj, kot do sedaj. Če to drži pomeni, da 70% ljudi zasluži manj kot 1285 € bruto. Misliš, da si ti bogati in jamrajo ker jim gre predobro
stupid-1.gif

Ocitno ne razumes napisanega. Obstaja nesorazmerje med jamranjem in kupno mocjo.

zadolzevanje.press

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
@telex: nikjer nisem napisal da izdelujem spletne strani, sem pa napisal da izdelujem spletne aplikacije. tudi ne računovodske - je preveč šalabajzerjev na trgu da bi se splačalo s tem ukvarjat. Tudi ne pravim, da mi gre slabo. Ravno nasprotno - dobro mi gre.
Govoril pa sem o mentaliteti, ko nekdo zve da si ITjevc in rabi neki od tebe. ker, saj veš - važno je da si ITjevc pa lahko narediš vse... zastonj. ker kao samo neki naklikaš vmes pa celo igrce špilaš za računalnikom nonstop - ker so to vidli na jutubu
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Te bom malo dopolnil.
Pri nas se delo ceni, če si umažeš roke in ker si za tipkovnico ne umažeš rok, je pač tako kot je.
Ampak po mojih izkušnjah se zadeve izboljšujejo
cheer.gif
, čeprav počasi. Vedno več ljudi spoznava, da tudi znanje in izkušnje nekaj stanejo in da je včasih bolje vzeti nekoga dražjega, ki pa bo naredil tako kot je treba, brez da bi ga moral potem po gostilnah in ne vem še kje iskati, da bo dokončal zadevo. Ali še bolje, kaj popolnoma zasral.
Ravno imam primer stranke, ki me je klicala za eno storitev pred nekaj meseci in hotela vse vedeti (knowledge sucker pravim jaz takim), potem pa nič, mrknila. Sem jo pobaral kako in kaj in dobim odgovor, da ima nekoga cenejšega. No, prejšnji teden me je poklicala, da bi pa se oglasila mimo, ker zadeva še vedno ni zrihtana.
grin1.gif

Težko se je zadržati v takih primerih
rolleyes-1.gif
, ampak je... ga, posel je posel.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik buce pravi:
@telex: nikjer nisem napisal da izdelujem spletne strani, sem pa napisal da izdelujem spletne aplikacije. tudi ne računovodske - je preveč šalabajzerjev na trgu da bi se splačalo s tem ukvarjat. Tudi ne pravim, da mi gre slabo. Ravno nasprotno - dobro mi gre.
Govoril pa sem o mentaliteti, ko nekdo zve da si ITjevc in rabi neki od tebe. ker, saj veš - važno je da si ITjevc pa lahko narediš vse... zastonj. ker kao samo neki naklikaš vmes pa celo igrce špilaš za računalnikom nonstop - ker so to vidli na jutubu
bonk.gif
Spletne strani in računovodske zadeve sem omenil kot primer, da nekaj delaš in če v tem nisi zadovoljen, potem poskusi kaj drugega.

Drugače pa- kakšen gospodar bi bil, če ne bi hotel najti najboljšo storitev/izdelek za najugodnejšo ceno? S s takšnimi zadevami se ukvarjam kar precej let, pa sem doživel že absolutni damping (da kompletna cena ne pokrije niti materiala na trgu) kot tudi čisto preseravanje (faktorjem 3+ v primerjavi s konkurenco). Nobeden na ekstremih ni dobil dela saj mora tako ponudnik kot naročnik vedeti okvirje cene in kvalitete, da sta na koncu oba zadovoljna.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
doctorz, dej no.. keramičarji so zlatarji? pa fasedrji? pa gradbinci na splošno a ne. mal dilc zbije pa zakasira 100.000. pa mehaniki majku jim šalabajzersku. samo informatik, birokrat, arhitekt itd so podcenjeni. ker za načelni projekt (naj bi če bi ko bi) pokasijajo par 10.000€... a ne...

Seveda so zlatarji ker jih je premalo in lahko cene dvigajo. Ce ze najdes instalaterja pravi da pride cez 3 mesece. Serviserja za plinsko pec ze 2 leti klicem da naredi servis pravi da nebo hodil ima dosti drugega dela. Ko je bila pec se v garanciji je hodil zdaj ne jebe 5%. Ne on ne trije njegovi kolegi.

Pa nic ne pljuvam kogarkoli, samo dajem jokavcku ideje kam naj se usmeri v privat sektorju da bo dobro zasluzil
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Meni gre dobro,pravzaprav odlicno.
Ravnokar v vrtcu oddal skoraj 6 letno hcerko v hlacah te velikosti
Jbg niso se strgane,je treba ponositi
evil.gif

2583069-20170531_072640-1-1.jpg

Priponke

• 2583069-20170531_072640-1-1.jpg
    2583069-20170531_072640-1-1.jpg
    94,5 KB · Ogledi: 183
Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

V IT-ju je nabor v izvajalca usmerjenih trditev takšen:
- a lahko popust?
- dober dan
- rabim rešitev
- a se da brez računa? (kot da kaj spremeni)
- predrago
- a lahko na obroke
- predrago
- zakaj pogodba?
- predrago
- ok
- rabim še to pa to pa to
- wtf a to mi boš računal ekstra?

Kak si pozabil še na zadnji stavek:

- Mah klinc, sosedov Miha hodi v srednjo računalniško, mi bo to za eno Milko z lešniki naredil.

grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
bonk.gif
Spletne strani in računovodske zadeve sem omenil kot primer, da nekaj delaš in če v tem nisi zadovoljen, potem poskusi kaj drugega.

Drugače pa- kakšen gospodar bi bil, če ne bi hotel najti najboljšo storitev/izdelek za najugodnejšo ceno? S s takšnimi zadevami se ukvarjam kar precej let, pa sem doživel že absolutni damping (da kompletna cena ne pokrije niti materiala na trgu) kot tudi čisto preseravanje (faktorjem 3+ v primerjavi s konkurenco). Nobeden na ekstremih ni dobil dela saj mora tako ponudnik kot naročnik vedeti okvirje cene in kvalitete, da sta na koncu oba zadovoljna.

Jaz sem pisal z namenom, da bi prikazal en segment trga, ki presega branžo in po mojem mnenju pravzaprav predstavlja del poslovne kulture. Tozadevno ni pomembno kaj delaš ampak s kom. Zadovoljstvo pa se išče tudi tako, da takšne naročnike enostavno odsloviš, kar pa je za marsikoga (predvsem začetnike) tako abstraktna misel, da potem rajši jamra...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.921
113
v lokalni ostariji
povosd je isti šmorn. da smo si na jasnem.

dejstvo je da se je trg kar dobro raztrgal, prejebal. razvrednostilo se je delo... strojne usluge so nekateri uspeli znižat do minimuma (enak hec je v transprotu. k eni vozijo za nafto)... seveda nekje se to zniževanje cen pozna. ali na kvaliteti ali resnosti.

prva stvar v gradbeništrvu je "joj to je pa predrago" "joj a tolk velik bo to"...

seveda razni "mojstri" (ne, tukaj niso samo šiptarji taki) lepo v osnovi nizko ceno potem pa prtegnejo gor...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Ja, te spadajo že med klasične...
Bolj zanimive so tiste, ko v nekaj dneh nastane za več 10k € škode zaradi taistega sindroma sosedovega mulca...čez 400 gostovanih spletnih strani različnih podjetij (nekatere z dnevnim spletnim prometom tudi 4-5k€) na strežniku postavljenem pod mizo v pisarni...brez UPS-a,...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.811
113
...ksz...

Zelo lepo, da smo 2. otrokom najbolj prijazna država. Upam, da bodo tudi oni razumevajoče prijazni, ko bodo (če bodo) imeli kake zdravstvene težave in bodo takrat ugotovili, da smo na tem pa še na kakšnem drugem področju pa tako "močni", da smo globalno gledano npr. kar na 14. mestu po smrtnosti zaradi raka in da so pred nami (torej slabše) samo še države kot so Zimbabve, Amernija, Mongolija, Madžarska, Srbija, Hrvaška, Latvija, Kazahstan, Danska, Urugvaj, Gvajana, Črna gora in Vzhodni Timor
cheer.gif
(vir: GHO, 2012)

Res si lahko kar čestitamo
cheer.gif

Pa še tole - ja, res bi lahko bilo še slabše ampak zakaj se primerjati s slabimi in si kimati, da nam gre kao (kar) dobro? Zakaj se nebi primerjali z najboljšimi in delali na odpravi premnogih težav, ki pestijo našo državo (zdravstvo, JU, korupcija, netransparentnost, neodgovornost, slabi pogoji za gospodarstvo, itd.)? Res je pa veliko lažje si samo reči "hey, saj nam gre kar ok" in tiho opazovati kako gre naša država počasi a zanesljivo dalje u kuhac.

pozdrav.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
........ da smo globalno gledano npr. kar na 14. mestu po smrtnosti zaradi raka in da so pred nami (torej slabše) samo še države kot so Zimbabve, Amernija, Mongolija, Madžarska, Srbija, Hrvaška, Latvija, Kazahstan, Danska, Urugvaj, Gvajana, Črna gora in Vzhodni Timor
cheer.gif
(vir: GHO, 2012)

Ta vir bi me res zanimal in mogoče še metodologija za razvrstitev.
Vse take razvrstitve so za pumpanje ega državljanov in mogoče ni slučajno, da je v zadnjih par dnevih prišlo kar nekaj takih zelo ugodnih ocen za Slovenijo.

PS: pa nismo drugi ampak si z Norveško delimo prvo mesto.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: